neko je rekao:
"radi ono sto volis, ne voli ono sto radis"...
primorani smo da radimo da bismo ziveli, odnosno preziveli...
zivimo u materijalnom svetu gde bez novca nema zivota, realno, dok opet neki drugi sustinu mogu ostvariti begom u divljinu gde ce jesti sto uberu ili ulove i ziveti u onome sto sagrade, ali ni to nije nikakvo resenje, svaka cast onima koji u tome uspeju.... gledao sam reportaze o ljudima koji su otisli na neki salas, ili planinu, gde skoro da nemaju kontakta sa "spoljnim svetom", srecni su, mirni, takodje usamljeni, onda opet ljudi koji se takodje odreknu materijalnog, zamonase i ceo svoj zivot i sebe posvete veri, ili umetnici koji se isto tako odreknu svega zarad svog stvaranja, ali to su retki primeri i sebe kao i vecinu nikako ne ubrajam medju njih, vec u one koji rade da bi ziveli....
Tesko je danas naci pravu formulu, koliko raditi i
kada ziveti, kada sam poceo da radim, secam se tog prvobitnog entuzijazma, zelje za znanjem, zelje za napredovanjem, zelje za dokazivanjem, da bi relativno brzo posle nekoliko godina uvideo da se takav zivot pretvara i svodi na posao, a zivot kao takav ne postoji, a u nekim slucajevima postaje i smetnja.... vremenom, "ispekao" sam zanat i nemam vise bojazni sta cu raditi i gde, i dalje mi sa infostuda nedeljno stize po nekoliko konkursa na koje bih odmah mogao da se prijavim sa 99% sigurnosti da bih bio primljen, ali poenta je da sad gledam da radim posao koji ce sto manje da me trosi, za vecu kintu, i to je otprilike neki balans, sigurno je da bih i sad mogao da nadjem posao za vecu platu, ali znam da bi to onda znacilo svakodnevno ostajanje prekovremeno, rad subotom, pritisak, rokovi i slicno, a to je ono sto ne zelim...
Takodje, osetio sam i onaj, negde sam cuo da ga nazivaju, "nemacki sindrom", dakle preko nedelje radis, docekas petak i do nedelje popodne se ne treznis, u nedelju popodne malko padnes u depresijicu

a u ponedeljak ujutro si opet obrijan i "skockan" na poslu na vreme

.... faaaak, jel to zivot?
Trenutno mi se cini najbolja varijanta, iskljuciti se u 8 a 16 ponovo ukljuciti a svako poslepodne preko nedelje osmisliti i ispuniti, provesti vreme s nekim, prosetati, spremiti nesto po stanu.... jedno vreme dok sam furao s slusalicama mp3 plejera u usima (iz nekih razloga to vise ne radim) imao sam skroz dobar trip, pri ulasku u zgradu u 8 ujutro ga iskjucim, a u 16 cim izladjem nastavljam onu pesmu tacno tamo gde sam je prekinuo i kao da nigde nisam bio i nista nisam radio, zivot se nastavlja....