|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Mobing - psihološki teror u poslovnom životu |
|
|
|
|
|
|
..seal in disguise..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:18
Pol: Žensko
|
Odgovor: Mobing - psihološki teror u poslovnom životu -
17.08.2008, 19:55
Problem je u tome što sa stokom ne možeš ljudski... I ne treba ljudski jer ne zaslužuje... Mislim da bih mu napravila takvu igranku da bi me se sećao do sudnjega dana... Neverovatno kako mi takvi tipovi idu na živaC... Bacila me jedna tv pričica na temu mobbing-a, danas na razmišljnje... Kakve frustracije iz detinjstva vuku ti jadnici koji ženu ne mogu da zainteresuju svojim kvalitetima, nego se dokazuju položajčićem u firmi?.. Ili mediokriteti koji zavide sposobnijima od sebe, a sami nisu ni za šta... Mislim da su u borbi sa takvim barabama sva sredstva dozvoljena... Od zakona i policije, slaba vajda u ovakvom slučaju, treba samo biti bezobziran u istoj meri kao i "faca"...
njene ruke su bele kao led njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
...limiT_
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: juče 20:33
Godine: 33
|
04.09.2008, 08:55
Sud u Jagodini osudio je na zatvor od četiri meseca, uslovno dve godine, urednika "Novog puta" Zorana Milovanovića zbog mobinga, što je prvi put u Srbiji da je neko osuđen za ovo delo.
Milovanović, v.d. glavnog i odgovornog urednika jagodinskog nedeljnika "Novi put" osuđen je za krivično delo zlostavljanja i mučenja iz člana 137. Krivičnog zakonika Srbije, po tužbi novinarke tog lista Ivane Delić - Janković. Ovo je prvi slučaj da je neko u Pomoravskom okrugu, ali i u Srbiji, osuđen za mobing. Sudskim većem predsedavao je sudija Radojica Leković. Prema optužnici, koju je zastupala zamenica javnog tužioca Jasmina Stojadinović, Milovanović je kao službeno lice v.d glavnog i odgovornog urednika "Novi put" tokom 2006. i 2007. godine "zlostavljao novinara - urednika riburike Ivanu Delić - Janković iz Jagodine i prema njoj postupao na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo". "Govorio joj je da je glupa, da ne zna da radi svoj posao, cepao joj pripremljene tekstove, izbacivao iz radne sobe u prisustvu kolega, lomio stvari po kancelariji i lupao vratima, isterao je iz kancelarije rečima - marš napolje, kupi prnje i tornjaj se". Govorio je da ne može da radi sa njom jer mu "smeta njen miris, glas, smeh, prisustvo". Sudija Leković je u obrazloženju presude naveo da su "potvrđeni navodi Opštinskog javnog tužioca i svedoka", a svedoci su bili novinari "Novog puta", fotoreporter i drugo osoblje. Suđenje Milovanoviću trajalo je od 26. februra. U izjavi novinarima Jankovićeva je rekla da se "ne raduje ovoj presudi, jer joj nije cilj da neko ide u zatvor, nego da se ovakve stvari nikada i nigde ne dogode". (izvor - Tanjug) |
|
|
|
|
|
..seal in disguise..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:18
|
04.09.2008, 16:52
Baš dobra vest... E da vidimo čiji će tamo miris, glas i smeh da mu smetaju... Ili da on tamo nekome ne zasmeta, pa da se na licu mesta uveri kakvo je sr..e kad se zbog toga zameri nekom baji...
njene ruke su bele kao led njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
dugica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:36
Godine: 31
|
19.09.2008, 20:03
Citat:
Ja u zadnje vreme imam posla sa pomenutom stokom,jelte..al ženskoga roda...te nije lako biti fin...Prvo sam imala jedno radno mesto,pa sam morala da radim na dva radna mesta,o istoj firmi je reč...nedavno sam dobila čast da radim na tri radna mesta u istoj firmi,za istu (jednu) platu... .Zbog toga što su silnom narodu davali otkaze...I tako,raspadaš se od posla iz dana u dan,pa se nekad boriš sa vetrenjačama,jer ne želiš da gaziš svoje principe,zatim skokneš povremeno do pravne službe,jer radnik "ne ume" da izračuna svoj fond sati...zato što je radnik,jelte... I što više vučeš,tovare te sve više...gledam kako se moje koleginice razboljevaju..jedna po jedna,i to ne od naivnih bolesti...briga nekog...i one rade na tri radna mesta,za iste pare kao i ja,i još ih bude strah da progovore,kada im neko od šefova teroriše mozak...jer se plaše,izgubiće posao...u državnoj firmi..da.A čime sve ne plaše radnike,da ne spominjem...ja to prosto ne dozvoljavam...ok,zalete se i na mene,ponekad,baš neki dan,krene da mi uvaljuje nebulozu,kako će ženu koja je ima upalu pluća,i koristi G.O.,da joj od plate ne otkinu i ono malo što ima,ako uzme bolovanje;povući na posao,jer "jbt.znaš,nema ko da radi"...![]() Usput i meni počinje da zvoca,jer fizički ne umem da boravim u isto vreme na 3 mesta................ ![]() Samo sam je pogledala ...i upitala je:-Seko,jesi ti čula nekad za mobing? ![]() ...nestala je bez traga i glasa istoga trena..i nismo se sretale više..bar taj dan. ![]() treći oblačić levo...dugica
![]() |
|
|
|
|