|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Mobing - psihološki teror u poslovnom životu |
|
|
|
Samo svoja...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Mobing - psihološki teror u poslovnom životu -
15.05.2007, 12:57
Ne vuče...ako ti se tako učinilo, onda definitivno nisi shvatio poentu moje priče.
Žrtva je uvek onaj ko želi, hoće i dozvoljava da bude žrtva i da se tako oseća. U svakoj životnoj situaciji, pa i ovoj, imamo mogućnost odluke u svojim rukama, odnosno imamo pravo na izbor. Konkretno, jasno sam napisala - ne treba prihvatati posao kome nismo dorasli, već treba da smo svesni svojih mogućnosti i svojih ograničenja i reagovati samo na izazove kojima možemo odgovoriti. Dalje, ukoliko se i pored toga nađemo u situaciji da trpimo pritisak - spakuj stvari i idi svojim putem. Samo mazohista ostaje tu gde jeste i dozvoljava da ga muče, glumeći žrtvu i roneći krokodilske suze uz žaljenje nad svojom tužnom sudbinom. A kao epilog gore navedene priče - devojka je otišla iz firme, na moj lični nagovor. Pronašla sam joj posao koji odgovara njenoj (ne)spremnosti i njenom kapacitetu i zainteresovanosti za rad. I od mobbinga ni traga ni glasa već 2 nedelje... Zašto sada nije žrtva? |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 16.04.2007.
Poslednji login: 18.11.2008 09:07
Pol: Muško
Godine: 41
|
15.05.2007, 13:12
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 16:46
|
Tema je dobro postavljena, samo bih da pitam zašto ,,mobing,,...
Evo šta kaže čika-Benson mob I [mab]; [o] n 1. gomila, gužva; a ~ of people gomila sveta (svijeta) 2. ološ, rulja 3. (colloq.) banda, gangsterski »sindikat« mob II v tr 1. nasrnuti (na) 2. okupiti se (oko); the crowd ~bed the soldiers svet (svijet) se okupljao oko vojnika Ajd sad vi meni objasnite zašto se koristi taj izraz mobing, kada se može lepo reći psihološki teror...ako ga već tako tumačite... Ili su moji izvori slabi, biću zahvalna za objašnjenje...nismo svi ,,in,,.. ![]() Priznajem jesam protivnik korišćenja egnleskih izraza , ako već imamo svoje... ( joj, kako mi dodje da zviznem ciglu na naše izloge gde piše SALE )![]() |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:51
|
30.05.2007, 17:17
Citat:
Citat:
Te da stoga nije problem što neko nekog maltretira već je problem što taj koji je maltretiran ne ode negde drugo? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Inače se grozim glorifikovanja "snage". Pa tako, kad se nekom nešto desi, odmah je sam sebi kriv. Niko ne voli žrtve. Ljudsko biće ceni snagu jer se boji. Tako dolazimo do situacija da se žrtve stide, da ih okolina osuđuje, da ih krivi... bio to mobing, batine ili silovanje. Niko ne voli ni plačipi*ke, ali društvo koje funkcioniše tako da samo najjači opstaju i gde se to smatra normalnim se meni lično gadi. ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
||||||
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 02:05
Godine: 33
|
30.05.2007, 18:17
Smatram da onda kada nekoga ne ceniš kao radnika nemaš pravo ni na kakve crne strane karaktera niti da psihički zlostavljaš drugu osobu i po prvi put ću se složiti sa yossarianom, da ne bih citirala sve što je već citirano.
|
|
|
|
|
|
mambo king
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.06.2006.
Poslednji login: 13.09.2008 22:12
Godine: 42
|
... pa i ""gazde"" su ""ljudi""... ![]() (nemojte sebi dozvoliti da vas "uhvate sa spuštenim gaćama"). ![]() jednom sam pročitao na nekom forumu o slučaju tipa koji je radio za neku ne vladinu organizaciju i kojega je šef, (stranac!), uzeo na zub... ukratko... tip je otišao na razgovor kod šefa i rekao mu, odprilike sledeće: "ovde si ti šef, i ja to poštujem, ali kada izađeš na ulicu..." ... posle tog razgovora, više nije imao problema... ![]() Jesus Saves! |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:51
|
30.05.2007, 18:52
Citat:
Zašto vas dve ne maltretira? Alo bre, koga je briga zašto vas ne maltretira? Nema prava da maltretira nikoga. To je nepoštovanje ljudskog integriteta, kršenje ljudskih prava, povređivanje drugih ljudi, verovatno i kršenje zakona, u zemljama gde funkcioniše pravna država bolje nego u Srbiji za to se dobijaju masne novčane kazne, a ako uzme maha i zatvorske. A ti ovde nalaziš opravdanja za takvo ponašanje tipa "pa kad ne zna da radi, što mene ne maltretira". NEMA opravdanja za takve postupke. Citat:
Kad ti zaposlenik ne radi svoj posao imaš pravo na novčanu kaznu, otpuštanje, sugestije, ukore, opomene... nemaš pravo nikoga da maltretiraš! Da rušiš nečije zdravlje, da nekog terorišeš, maltretiraš... strašno. Ništa od ovoga što sam napisao nema za cilj da te uvredi, ali meni su ova shvatanja, blago rečeno, srednjovekovna! ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
||
|
|
|