|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Diskriminacija - u punom sjaju |
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: Diskriminacija - u punom sjaju -
06.02.2008, 02:21
Pretpostavimo da sam direktor firme.
Moj interes je profit. Mogu li zaposliti prvu osobu koja naleti i ovlas zadovoljava kriterijume? Zahtevam sebi pravo da primim onog za koga smatram da je najvise sposoban da ispuni dati posao. AKo ja imam dugotrajne ugovore i obaveze prema naruciocu, dopalo se to mnogima ili ne, normalno je da necu uzeti mladu naucnicu koja zna sve ali ima sanse da me napusti zbog porodjaja, necu zaposliti nekog ko je izbegao vojsku jer je nepouzdan i nije dovoljan karakter i necu uzeti homoseksualca jer moze da iritira ostale svojom frizurom! Ko moze da me spreci da sam vladam ekonomskom logikom firme na cijem se celu nalazim? Zasto bi isplacivao platu licu koja je na porodjanom ili recimo u zatvoru? Zar izdrzavanje trudnica i natalitet nije zadatak svih poreznih obveznika? Ako jeste, neka je plati drzava, ja ne smem da rizikujem sa niskim profitom. A ako vec placa drzava, potpuno se slazem da na drzavnim radnim mestima postoji borba protiv svih vrsta diskriminacija. Ali, tamo primaju samo rodjake zar ne? You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Godine: 38
|
06.02.2008, 19:47
Citat:
![]() ...nisam znao da homosexualci imaju "iritirajuce"frizure? ![]() ...ovi sto ne idu u vojsku su nepouzdani? ![]() ...ima Limune nesto sto se zove humanost,ljudskost..ili mislis da drzava ne treba da vodi racuna o svojim ljudima? ![]() ...pre neki dan...koleginica koja radi vec 14 godina,nije dobila stalan posao,jer je bila na porodiljskom...sta bi ti htela,pita je sefovica...???? ...alo...o cemu mi pricamo ovde... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
garovix
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Godine: 37
|
06.02.2008, 22:02
...ne znam što vas čude diskriminacije tog tipa...
...pa diskriminacije postoje i na mestima za zabavu... ...zašto ne bi i na radnim mestima?...![]() ...dimnjake...
|
|
|
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 03:20
Pol: Žensko
|
06.02.2008, 22:44
To što diskriminacija postoji i na drugim mestima ne znači da je to pozitivno i da se o tome treba ćutati.
Razmišlja li iko da je i sam jednom bio početnik? I kretao da izgrađuje svoj privatni i poslovni život? Da li je vama neko dao šansu? Da li će vašoj deci sutra neko trebati ko će mu dati šansu? Mlada naučnica neće napustiti posao, otići će na trudničko bolovanje i vratiti se po isteku istog. To ne umanjuje njen kvalitet kao radnika, niti njen doprinos tom istom profitu koji će dati pre i posle trudničkog. Za vreme njenog odustva (koji neće biti na teret poslodavca) neko drugi će imati šansu da se upozna sa poslom i postane dovoljno koristan za posao. Momci koji nisu odslužili vojsku su nepouzdani? Po čemu? Zašto i oni ne bi dobili svoju šansu? Da, otići će na odsluženje vojnog roka, za to vreme će im staž mirovati... Zamišljam sebe na razgovoru za posao. I pitanja tipa: Da li ste heteroseksualnog opredeljenja? Da li se redovno upražnjavate seks? Koju zaštitu pri tom koristite? Ko je vaš frizer? Koliko često menjate boju i dužinu kose? U kojim radnjama se oblačite?... ![]() Da li je to diskriminacija? Jeste. Ali pre svega, to je nevaspitanje, nekultura, predrasuda, nehumanost,.... |
|
|
|
|
|
narcis
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
|
06.02.2008, 23:47
Ako imas slobodnu sobu, drzava te ne tera da budes human i da nekome das da stanuje tamo, zar ne?
Zasto bi drzava terao nekog da placa one koji ne donose profit? Gradjevinska firma nece imati trudnice a fabrika konfekcije ce imati celu ekipu na porodjajnom. To je diskriminacija drzave prema poslodavcima. Drzava treba da preuzme teret placanja trudnicke plate (jedne prosecne ili koliko vec budzet dozvoljava). Citat:
Citat:
Nije ovo pitanje humanosti. Ovo je pitanje drzavne politike. Najlakse je puniti budzet nekim izmisljenim trikom prema firmama. Kojim pravom se drzava ne brine o trudnicama? Kojim pravom drzava ne organizuje celodnevno cuvanje radnicke dece? Kojim pravom drzava ne hrani skolsku decu (dok roditelji jedu meni rucak u krugu fabrike)? Citat:
Sto se tice oblacenja, ako neko na konkurs za menadzere dodje bez odela, bit ce diskriminisan 100%. Takodje se od softverasa ocekuje da ne dodje u bermudama, od radnice da se oblaci normalno, a ocekuje se i od homoseksualca koji ve raditi sa strankom da ne bude pokretni tablo svog opredelenja. To nije pitanje kulture i dobrog ukusa, vec je pitanje kulture, dobrog ukusa i ponude i potraznje. Tako se radi svugde u svetu. Zar neko misli da covek koji na sudu dobije parnicu za zaposljenje u nekoj firmi, moze na tom radnom mestu mirno i da radi? Kako zaposliti coveka koji je dosao u sukob sa sopstvenom firmom? Naravno, sanse se mogu dati. Ali opet je to izbor poslodavca. Uvek je tako i bilo... Napomena: Pitanje: Da li redovno upraznjavate seks? - je deo stres testa kandidata. Posle toga dolaze i gora pitanja... (Zasto crvenite, zar ste seksualno nemocni?)... ... You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|||
|
|
|