VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Šta je vaš stimulans?
staro
  (#11 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 22.10.2007 07:08
Pol: Žensko
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 19.01.2007, 08:11

na prvom mestu je naravno novac, niko ne voli da radi od jutra do sutra za ''bravo,odlično si to uradio'' , već za shushke!!!
druga stvar su kod mene putovanja..
stavila bih ih na prvo mesto,jer je to za mene nesho čega mora biti i za shta živim...
ali brez para..nema putovanja
onda ide napredovanje...

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 00:35
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 19.01.2007, 09:50

novac kao sredstvo za ostvarivanje drugih želja

Festina lente

staro
  (#13 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 25.01.2007, 10:32

Ako bih rekla da je moj stimulans nešto iznad novca - ne bih bila do kraja iskrena!
Medjutim, nije novac jedino što me stimuliše, jer da je tako, radila bih, verujem, (i) nešto drugo, pored ovoga od čega živim... ne baš "široko".
Moj posao je interesantan i zanimljiv, dosta putujem, upoznajem mnogo toga - od ljudi i njihovog načina života, do predela i prirodnih lepota koje me često ostavljaju bez daha. I ta dinamika je deo onoga što se može nazvati stimulansom.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#14 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 26.06.2008 19:27
Godine: 25
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 29.01.2007, 10:44

Meni je najbolji stimulans pozitivno radno okruženje. Znači - da imam koleginice sa kojima ću podeliti posao, ali i kaficu, razgovarati...

staro
  (#15 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 15.06.2008 00:12
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 29.01.2007, 16:15

Samo da pogledam moje curice,mogu da radim bilo sta za bilo koje pare...

No me toques

staro
  (#16 (permalink))
Bishop
Iskusni forumdžija
Bishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Godine: 30
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 29.01.2007, 18:12

Dve stvari .....

na prvom mestu je novac , svi radimo zbog njega , a na drugom su uslovi na radnom mestu .....

Possibility of dream come true makes life worth living.....

staro
  (#17 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 20:04
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 08.02.2007, 00:42

Radim posao koji volim i to mi je veoma bitno. Najveći stimulans da u poslu dajem maksimum od sebe je sama činjenica da tako dajem i maksimum sebi u smislu sticanja znanja i veština i prosto punjenje svog CV-a čime sebi neku buduću egzistenciju činim sigurnijom. To je stimulans koji prosto samo i isključivo zavisi od mene.
Ono što mi može doneti zadovoljstvo je i da se osećam vrednom za sistem u kom radim. Odnosno, da me okruženje prosto smatra saradnikom kojeg vredi imati i zadržati, a ne šljakerom.
Novac je bitan, svakako, ali presudan mi može biti do onog nivoa koji je neophodan za elementarnu egzistenciju. Sve preko tog iznosa nikako mi ne može biti presudan. Jer često veća plata sa sobom nosi duže radno vreme, manje slobodnog vremena, poteškoće u dobijanju godišnjeg odmora,... A u takvoj situaciji se ne može reći da je plata obezbeđuje ostvarenje nekih drugih želja jer prosto vam daju platu ali oduzmu vreme za ostvarivanje tih želja. Tako da kada je novac u pitanju, tu bih ga pre stavila u odnos sa dužinom i intenzitetom radnog vremena, okruženjem, kulturom organizacije, mogućnostima za učenje..... i tek onda tako posmatrano govorila o stimulansu u vidu novca.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#18 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 22:42
Godine: 57
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 19.02.2007, 17:32

Da mi zadati ciljevi na poslu daju izazov takmicenja sa samim sobom da cu te zadatke uspesno savladati, naravno uslov je da imam minimalnu materijalnu podrsku kao stimulans. A izazovi da budu kao generisani kljucevi, uvek novi!

staro
  (#19 (permalink))
_baba_
Matori Predator
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 04:05
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 22.02.2007, 18:40

Reci cu konkretno za posao kojim sam se do nedavno bavila, a to je dobra ekipa!
Dolazila sam na radno mesto pevajuci, jer cim udjem na vrata cujem ih kako se od ranog jutra cerekaju.
Znaci, 8 sati konstantnog smeha!
Nema veze da li ima ili nema posla, da li ce se taj dan zaraditi za dnevnice, da li je neko bolestan ili neraspolozen...jednostavno, ne mozes da se ne nasmejes kad su svi pozitivno otkaceni i non stop nesto provaljuju.
I svi sve rade samo da se posao sto pre zavrsi da mozemo da sednemo i pijemo kafu.
Kad se ekipa raspala, nije mi se ni islo na posao.
Novac mi je na drugom mestu.

дo TokиJa

staro
  (#20 (permalink))
Sirijus
Početnik
Sirijus će uskoro postati poznat članSirijus će uskoro postati poznat član

Član od: 07.02.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 16:16
Odgovor: Šta je vaš stimulans? - 22.02.2007, 20:20

Dobro društvo je svakako stimulans ali šta kada je društvo, radno okruženje nezdravo? Da li biti isključiv i reći da sam tu samo zbog para? U ovakvom tranzicionom haosu, teško se može naći i dobro radno mesto i dobro društvo i dobra plata. Uvek nešto nedostaje. Čega se odreći? Novac nam je svakako potreban, zato i radimo. Ako je društvo OK a plata mala, pa dobro, nije strašno. Ako se pogodi sve nepovoljno, dokle trpeti i kada reći, e neću više, dosta je. Ja sam upravo u takvoj situaciji. Nisam zadovoljan promenom mog statusa, ne osećam se mnogo bolje, teško se uklapam u taj tempo ( mada znam da moram) koji privatnici diktiraju. Ne znam dokle ću moći tako. Ipak, kada se dobije plata, kada taj novac imaš samo za svoje normalne potrebe, možda se i treba žrtvovati. Sve je bolje od sedenja kući, i žalopojki kako je sve bezveze.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza
Linearni prikaz Linearni prikaz
Hibridni prikaz