VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Haos na radnom stolu
staro
  (#1 (permalink))
Najgora
Dama Pik
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 21:37
Pol: Žensko
Godine: 33
Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 10:00

Imate li radni stol ispunjen gomilom papira? Čuvate li kopije starih dokumenata? Skupljate li raznovrsne reklamne materijale, brošure iako ih već godinama niste otvorili? Trebaju li vam sati da biste između gomile pronašli ono što vam je potrebno?

Postoje osobe koje skupljaju gomile stvari oko sebe. Njima je teško bilo što baciti u smeće, jer im se čini da će im kad-tad to ipak zatrebati. Ako ih zapitate zašto ne srede tu kramu na radnom stolu, oni vam kažu kako je to – kreativni nered. Navodno se dobro snalaze samo u toj zbrci.

Doduše, ponekad im trebaju sati da bi pronašli neki podatak, mogu im proći dani u potrazi za zagubljenim dokumentima (koji su, inače, tu negdje), a znatni dio dana troše u razvrstavanju papira s jedne na drugu gomilu. Malo karikiramo, ali slika je mnogima poznata...

Sređivanje papira nema samo praktičnu korist: više reda znači bolju preglednost, a to donosi veću produktivnost. Sređen stol ukazuje da za njim sjedi osoba koja zna "stvari postaviti na svoje mjesto". Doslovno i preneseno. Naime, kažu da nered na stolu, među papirima, u kući ukazuje na izvjesnu dozu nesigurnosti. Da nered među stvarima ima veze s neredom u glavi. Gomila starih stvari guši prostor u kome živimo ili radimo. Odnosno, kada smo spremni baciti kramu na neki smo način spremni odbaciti i dio "bivšeg" života, odnosno prošlosti. Raščišćen radni stol ukazuje da smo završili jedan posao pa možemo početi drugi. Da stvari držimo pod kontrolom.

I moderna psihologija i mnoge tradicionalne discipline vjeruju da nije dobro sakupljati stare svari. Tradicionalni feng shui smatra da je ono što je loše za jednu osobnu, sigurno dobro za neku drugu. Ako neku stvar niste koristili tri godine, ona vam sigurno ne treba i vrijeme je da je nekome darujete ili bacite (teško je pretpostaviti da bi tko trebao kataloge od pretprošlog Božića i da bi oni mogli koristiti ikome osim reciklažnom dvorištu).

Većina nas nema baš sređene stolove i bez obzira što se povremeno izgovaramo tzv. kreativnim neredom, većina se dobro osjeća kad se konačno uhvati u koštac s tom gomilom i kad barem polovina "kreativnog nereda" ubrzo završi u smeću. Većina će tada priznati i da se sljedećih dana osjeća poletnije i radišnije. Čim sjednemo za stol, imamo bolji pregled nad time što bismo i kako mogli napraviti. Doduše, ubrzo na stolu ponovno zavlada nered, ali tada barem mirne duše možemo skupljati nove papire.
N.K.K.

ovako nekad bude i na mom stolu

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Haos na radnom stolu
staro
  (#2 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Godine: 25
Odgovor: Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 10:11

Kod mene je tako uvek iako svaka dva meseca rsedjujem sto i bacam ooooogrrrrrroman visak papira opet je uvek u haosu...
Sad imam dva stola,jedan je sredjen,drugi u haosu ali mora tako,sta da radim,kad dok crtama nesto uvek mi zatreba i ono od pre neki dan...
Ali mislim da radim tako neki kanc posao da bi bilo uredno,mislim lakse je sve srediti sa fasciklama u boji i samo vadis onu koja ti je potrebna,ili po predmetima...
Ovako kod mene ce uvek biti kreativni nered kao i kod svih mojih kolega
Mi(arhitekti) bar imamo ispirku

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#3 (permalink))
Inquisitor
Početnik
Inquisitor će uskoro postati poznat članInquisitor će uskoro postati poznat članInquisitor će uskoro postati poznat član

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 03:32
Pol: Muško
Odgovor: Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 11:57

Kod mene je sve kao u apoteci... Cisto i sredjeno i poredjano sve pod uglom od 90 stepeni.

staro
  (#4 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 28.09.2008 14:26
Godine: 26
Odgovor: Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 12:39

brosure, flyeri i slicne papirne gluposti se zadrzavaju na stolu ne duze od nedelju dana ... diskove kojih imam pozamasan broj drzim u 3 torbe, sem onih koji se redovno koriste i onih sto su odlozeni na duzi period. A inace sva dokumenta sam prebacio u elektronsko izdanje, tako da imam par foldera tipa >not tested<, >haven`t watch< i >get sorted< koji su u haosu, a inace je sve pod konac

電子男の子

staro
  (#5 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 18:50

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
Postoje osobe koje skupljaju gomile stvari oko sebe. Njima je teško bilo što baciti u smeće, jer im se čini da će im kad-tad to ipak zatrebati. Ako ih zapitate zašto ne srede tu kramu na radnom stolu, oni vam kažu kako je to – kreativni nered. Navodno se dobro snalaze samo u toj zbrci.
Ovo bih bila ja u kratkim crtama
Da, imam hiljadu i jedan papiric i da, za sve mislim da ce mi nekad mozda zatrebati ... i nekad mi stvarno zatreba, ali to su vrrrlo retke situacije. No, ono sto mene brine nisu gomile papira koje cuvam, vec vreme koje je meni potrebno da od kompletno sredjene sobe napravim haos Dakle, neverovatno sam vesta u tome da za manje od 15 minuta napravim neopisiv haos Ono, kad treba dete da mi dodje na cas, ili kad treba bilo ko da mi dodje, ja spremim sobu i od tog trenutka ne ulazim vise u nju dok mi ne dodje taj ko se ocekuje Jer kad bih se zadrzala tu, odmah bi se tu nasle gomile papira, kesica cipsa i jos mnogo toga preko potrebnog u tom trenutku

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#6 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 07:21
Godine: 27
Odgovor: Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 18:59

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
sta bre navodno... snalazim se i vise no odlicno

da se ne ogranicavam samo na sto dodat cu da i na podu imam mali plastic papira

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#7 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:36
Godine: 33
Odgovor: Haos na radnom stolu - 10.11.2006, 19:08

Paaaa Sve će vam biti jasno ako kažem da bih vam sad ovo ratište na stolu i oko stola fotografisala al' me sramota Sredim ga ponekad, ali ovako se stvarno najbolje snalazim... ako možemo tako reći... pošto ja nikad i ne mogu ništa odmah da nađem... prođe nekad i po 2 meseca Uglavnom, sad je sve samo ne FENG ŠUI radni sto... Znači papiri, diskovi, olovke (na sve strane) šminka, apoteka, neki puderi, lakovi za nokte, kreme za ruke, šolje, korpica sa školjkama, flomasteri... već mi nije dobro a okolo na podu naslagane knjige u nekoliko brda i nekoliko torbi koje nisam stigla da odložim

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#8 (permalink))
Grmi
Početnik
Grmi će uskoro postati poznat član

Član od: 13.05.2006.
Poslednji login: 29.07.2008 12:06
Godine: 29
Odgovor: Haos na radnom stolu - 11.11.2006, 17:17

Kod mene na stolu nije kreativni nered.....vec pravi pravcati haos.
Gomile nekih-kopija-necega koje su u stvari ostavljene tu iz nekog bitnog razloga....razloga, koji ja zaboravim posle tri dana i onda na kraju meseca kad dodje revizija se hvatam za glavu kad na videlo izbiju svi ti bitni razlozi......

The night seems so dark because the day is much too bright

Haos na radnom stolu
staro
  (#9 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 07.09.2008 16:43
Haos na radnom stolu - 11.11.2006, 22:53

kod mene je uglavnom sve na svom mestu..desi se da budem zatrpana papirima,ali ih ubrzo sredim,jer ne volim nered i guzvu na stolu..stare papire i dokumente cuvam..dobila sam puno pregradica i polica oko stola,tako da je sam sto uredan....pokazem vam drugi put,nemam sad fotku...ova je malo starija..ali tako nekako uglavnom izgleda..

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

staro
  (#10 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: danas 10:41
Godine: 27
Odgovor: Haos na radnom stolu - 12.11.2006, 01:31

-Radni sto je, takodje, vrlo bitan faktor. Na sebe preuzimam veliki deo posla, najuvrnutije stu mi niko, direktno, ne govori sta da radim, u firmi gde vidim zanimljivu perspektivu, a posto sam lik koji se retko srece....
-Radni sto. Odredjivanje prioriteta u realizaciji utice da isti nikada nije isti. Po principu: Suva drva odozgor, a sirova odozdol

Odgovor sa citatom