VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Haos na radnom stolu
staro
  (#31 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Haos na radnom stolu - 28.11.2007, 21:54

Kada vise ne stane na radni sto, tu je pod, pa kada se ispuni soba, moze i u susednu da se slaze...
Jednom je upala cistacica i sve poslagala...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: (

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:13
Godine: 44
Odgovor: Haos na radnom stolu - 28.11.2007, 22:34

Kada , na oko , ne bi bio haos ... onda to i ne bi bio radni sto ili kutak , kako god se zove , pa ako je radni onda je zaista istina da se sam ne bih snasao kada ne bi bilo bar dvadesetak papira koje bi svako drugi bacio , jer ne znam kako naci zapisan telefon , adresu ili tezicu kada bi sve bilo u savrsenom redu ... naravoucenije: gde mi je sta sto mi treba najvise volim da se secam , setim i prisetim , tj. drzim u mozgu i onda se najbolje snalazim ...

staro
  (#33 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 22:47
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Haos na radnom stolu - 29.11.2007, 10:06

...kada je nered na stolu onda tacno znam gde mi se sta nalazi, a kada je sve slozeno onda nista ne vidim gde stoji...

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

staro
  (#34 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
Odgovor: Haos na radnom stolu - 29.11.2007, 18:28

Kad god pomislim da sredim sve pod konac, pogledam u

ma, delovao bi mi kao trpezarijski i to prazan

staro
  (#35 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:13
Godine: 44
Odgovor: Haos na radnom stolu - 29.11.2007, 18:37

Ako bi bio tako sredjen i uredan trpezarijski mogao bi da se uneredi lako,samo ako bi se nasla zgoda i malo volje...ili ga je bolje koristiti za splavarenje po dragoj mi em miloj reKi koja mi je u blizini,hladna i brza doduse sto i nije inspirativno..jbt da umrem od pada temperature na 25 stepeni ili se vec racuna ispod 33 da sam podgrejan les ??? Ima li to veze sa radnim stolom kojeg bi da sam pametan bacio bar u Savu,ako mi je Drina vec daleko...

staro
  (#36 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 01:32
Odgovor: Haos na radnom stolu - 05.12.2007, 04:21

Citat:
Nered na stolu haos u glavi

Imate radni sto ispunjen gomilom papira? Čuvate kopije starih dokumenata? Skupljate raznovrsne reklamne materijale, brošure iako ih već godinama niste otvorili? Trebaju li vam sati da biste između gomile pronašli ono što vam je potrebno?

Sređivanje papira nema samo praktičnu korist: više reda znači bolju preglednost, a to donosi veću produktivnost. Sređen sto ukazuje da za njim sjedi osoba koja zna "stvari da postavi na svoje mjesto". Doslovno i preneseno. Naime, kažu da nered na stolu, među papirima, u kući ukazuje na izvjesnu dozu nesigurnosti. Da nered među stvarima ima veze sa neredom u glavi. Gomila starih stvari guši prostor u kome živimo ili radimo. Odnosno, kada smo spremni da bacimo stare papire, na neki smo način spremni i da odbacimo i dio "bivšeg" života, odnosno prošlosti. Raščišćen radni sto ukazuje da smo završili jedan posao pa možemo da počnemo drugi. Da stvari držimo pod kontrolom.

I moderna psihologija i mnoge tradicionalne discipline vjeruju da nije dobro sakupljati stare svari. Tradicionalni feng shui smatra da je ono što je loše za jednu osobnu, sigurno dobro za neku drugu. Ako neku stvar niste koristili tri godine, ona vam sigurno ne treba i vrijeme je da je nekome poklonite ili bacite.
Većina nas nema baš sređene stolove i bez obzira što se povremeno izgovaramo tzv. kreativnim neredom, većina se dobro osjeća kad se konačno uhvati u koštac sa tom gomilom i kad barem polovina "kreativnog nereda" ubrzo završi u smeću. Većina će tada priznati i da se sljedećih dana osjeća poletnije i radno. Čim sjednemo za sto, imamo bolji pregled nad time što bismo i kako mogli da napravimo. Doduše, ubrzo na stolu ponovno zavlada nered, ali tada barem mirne duše možemo da sakupljamo nove papire.
Kod mene je onda stalno haos u glavi
S vremena na vrijeme se oslobodim "kreativnog nereda". ali cim pocnem novi "projekt", taj nered opet naraste.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#37 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Odgovor: Haos na radnom stolu - 08.01.2008, 14:42

Naravno. Uglavnom HAOS. Mada priznajem da ponekad (dva, tri puta mesecno) sredim tu guzvu ali mi treba svega sat-dva da ponovo sve bude u "normalnom" (citaj - HAOS) stanju.

Kada sam poceo raditi...(pre jedno dvajes godina..jeste, znam...mator sam.....) imao sam dve tri sveske, rokovnik, sta li, naravno bez radnog stola posebno za mene, i uglavnom se sve sredjivalo brzo i bez nekog prevelikog haosa.

Sada imamo blagodeti tehnologije, racunare, SVOJ radni sto, pa mi se cak ponekada cini da pola radnog vremena cepam i bacam ono sto sam za prethodnih par sati stampao da bih zavrsio posao..... i vise mi nije dovoljan jedan radni sto, a mislim da bih mogao dodati i jos jedan monitor.......

Isto vazi i za alat, i za radionicu......BOMBA pala......ali sta je tu je. To je MOJ prostor, ja znam sta je na kojoj gomili i ispod cega. Ako neko takne...

Vise puta sam pokusavao da sredim svoj "kreativni (ne)red" ali nakon toga mi je trebala vecnost da nadjem ono sto trazim......

.... ...i cerke su na mene, tako da je nas "odraz genijalnosti" veliki problem za suprugu......dok ne pobesni.....

Salu na stranu, znam dosta ljudi, neki od njih su veoma "uredni" sto se tice radnog stola, a neki su strava i uzas, i mogu da kazem da ljudi koji strogo vode racuna o redu na stolu vremenom malo i postanu "zavisni" od toga, veoma se tesko koncentrisu na bilo sta, uvek nesto "sredjuju" i tako uglavnom uspeju da za radni dan u stvari ne urade nista (korisno). Simptomaticno je i da takvi ljudi uglavno brze predju na "visu" poziciju..... .....ili sam to ja samo ljubomoran???

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

staro
  (#38 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 12:46
Godine: 29
Odgovor: Haos na radnom stolu - 30.01.2008, 07:45

Ja ne podnosim nered.

Sve mora imati svoj pretinac, svoju oznaku po kojoj se ja orijentiram, stoga znam i po ladicama pisati, na papirić, na što se odnosi sadržaj unutra. Ja tako lakše i brže funkcioniram jer znam točno gdje se što nalazi u svakom trenutku i tako sve sortiram.

Osim toga, obožavam flomastere (po mogućnosti sa šljokicama flomasteri) kojima se služim. Vizualno mi je ljepše vidjeti nešto, što je važno, da je podcrtano šljokičasto (ah, ipak sam dijete u duši.. )

Obožavam post-it naljepnice i takve stvari jer nikad dosta da se obilježe neke stvari a i ako trebam nešto hitno da se napravi, on je pravi podsjetnik za to.

Na novom poslu sam dva mjeseca (primili me za stalno prošli tjedan, juhuuuuuu ) i mislim da sam napokon sredila svoj radni kutak..

E da mi je ovakav stol.. Istina, dodala bih još jedan ladičar i na stol stavila one plastične posudice za papire, ali stol.. Eh, da mi je takav..

staro
  (#39 (permalink))
robert ns
BLECHMANN von OZ
robert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat član

Član od: 05.04.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 01:44
Odgovor: Haos na radnom stolu - 16.11.2008, 22:51

bio jednom jedan sto....tu negde nasred sobe ili malko uz zid

Bob Rock, nije mislio to sto je rekao praznog stomaka

-ljubav ulazi kroz stomak a tesko se vari

staro
  (#40 (permalink))
lado
zena u crwenom
lado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostale

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: juče 23:25
Godine: 41
Odgovor: Haos na radnom stolu - 16.11.2008, 23:51

a ja mrzim nered volim sve da je na svom mestu tako da i mraku mogu da nadjem

ako sejes kaktuse,ne ocekuj grozdje