VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Nekultura na radnom mestu
staro
  (#21 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:41
Pol: Muško
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 08.07.2007, 16:00

Некултура, некултура, како је дефинисати, шта спада под некултуру...
Лепота је кад ти је газда простак и индијанац, па има тенденцију ка запошљавању и држању себи сличних. Што је најгоре, ради се о женским особама, чија претходна радна места, ако их је било, нису била канцеларијска, већ више додира имају са доношењем зидарског пива, стављањем новца у деколте... Наравно, ако се не ради о првом радном месту, па је некултуру понела од куће, не са претходног посла.
Па тако добијеш такве простаклуке покупљене по бирцузима да би се зацрвенио да имаш стида, подригивање као знак да се добро јело, уз напомену да је то у Немачкој уствари комплимент домаћинима и јако здраво, такмичење између 2 колегинице ко ће боље да подригне после јела. Затим однос према клијентима због кога би неког оборио на земљу и шутирао у главу, човек ти дође да ти да рецимо 1100 евра, а она ждере индекс, не погледа у човека уопште само каже "П, уради ти", без персирања, без осмеха, без добар дан, без пријатности... за дрскост према шефовима ме заболе, свакако су болиди јер то дозвољавају и јер су ове често и у праву.
Онда петљање у ствари који те се не тичу... лепо јој кажеш да ради свој посао и да не мора баш све она да прокоментарише. "Овде се ништа не сме рећи". Сме се рећи, али причаш о стварима о којима немаш појма. "Ја само износим своје мишљење". И онда ти буди културан и немој јој рећи да је њен фрикн посао да се јавља на телефон, да нема појма, да ућути и не лупета глупости и да њено мишљење никог не занима. Можда звучи ружно, али докле то самоуправљање.
Затим цигарете, с тим да жене пале једну на другу, док мушкарци отварају прозоре, протествују... после пола сата састанка миришеш као шунка с тавана, а дан је тек почео. Неприкладно облачење, па онда протезање и рекламирање попрсја, али ладно протезање, прегласан извештачен предуг смех, оговарање, дрскост... да не причамо о томе кад су шефови сексуално оптерећени, кад користе "метафоре" у виду најгорих простаклука, стављају такве примедбе да се наљутиш јер оптужбе за сексуално узнемиравање у Србији не раде, јер би је поднео у име колегинице. Друга је ствар колико то колегиницама смета.
Врхунац свега је кад директор објашњава својој подређеној реченицом "А за то шта он мисли заболе те пи*дара, јел знаш шта је то?". Колегиница ћути постиђено. Једном понавља, други пут, она ћути. А онда одговара: најдужа длака на...
То му је јако драг израз иначе... ко ме терао да недељом пишем о овоме?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Pepito
Novi član
Pepito je na dobrom putu

Član od: 16.05.2007.
Poslednji login: 18.10.2007 15:28
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 10.07.2007, 09:33

Ja , na sreću, delim kancelariju sa jako kulturnim i finim ljudima...Ali, na žalost, ima par ljudi u firmi koji su primer nekulture i nevaspitanja. Dolaze na posao prljavi, sa smradom koji im se širi iz usta i sa tela...aljkavi su što se tiče papira, radnog prostora...a kulturi izražavanja da ne pričam...

Sreća nije mesto ka kome se putuje, sreća je način putovanja...
Ja sam vasar.Eto sta !Ja sam tristo cuda.Muzika sam. Guzva. Smeh.Vrteska. I luda.

staro
  (#23 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 12.07.2007, 16:59

Мислим да ћу чешће посећивати ову тему...
Нова колегиница, лепушкаста, згодна, двадесетак и нешто година... шефови 50 и 40... тачно приметиш како, као и увек, убише се да јој објасне неке ствари, како јој посвећују већу пажњу него свима осталима, што је све и разумљиво за пи*копаћенике, али кад видиш човека од 40 година како покушава да испадне мангуп и привуче пажњу девојке од 20 и нешто тиме што ће псовати, изражавати се простачки и правити простачке метафоре, правећи се да је то његов стил јер је иначе жесток момак... то би било смешно да није тужно...
Јесам ли већ спомињао шефа који користи све прилике да ствари објашњава помоћу метафора везаних за секс? Једва дочека... и онда гледа да буде што простије може... и он то правда својим "стилом изражавања". Како човеку стомак да се не окрене кад неко реченицу "најтеже је контролисати сам себе" преведе у "најтеже је јебати сам себе", уз детаљну елаборацију тог и алтернативних процеса, детаљно поређење како се то ради и како се ради оно друго, са додатним субјектима...

staro
  (#24 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 47
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 13.07.2007, 23:55

Ne-kultura na radnom mestu mnogo zavisi od sefova (bar je to kod mene slucaj). Prethodna sefica je bila stvarno OK. Ako neko, onako u afektu i opsuje, nije mu uzimala za zlo, nego je svojim stavom "smirila" situaciju i psovki nije bilo. Ali ....
Ode ona, a dodje sef. "Eb ga, bivsi Otporas" kao da je pre neki dan ostavio sekiru u sumi i sisao medju ljude. Sve se promenilo. Negativno je uticao na vecinu. Sad ponekad i sam sebe uhvatim da sam opsovao.
Moracu nesto da menjam...

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#25 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 21.07.2008 22:56
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 14.07.2007, 02:58

Ja sam na poziciji sefa, tj. imam svoj biznis u kojem sam zaposlila tri radnice. Dvije su cure sa podrucja bivse Juge, a jedna je Amerikanka. Razlika u ponasanju je neopisiva. Mozda ce me shvatiti najbolje oni koji rade sa Amerima - to niti ima kulture niti ima volje za radit.
Primjer: U mojoj radnji prodajem izmedju ostalog vecernje unikatne haljine.
Cim je dosla nova roba toj je radnici za oko zapala haljina koju je zeljela da proba. Naravno da nisam imala nista protiv. Nekako u isto vrijeme sigla je dostava iz pizzerije iz koje smo narucile klopu za nas i dok sam ja skocila da obavim poslovni razgovor, madam je sjela u toj haljini na terasu ispred radnje i tamanila pizzu dok su joj masni komadi padali u krilo. Samo da vam kazem da je cijena te haljine veca od njezine mjesecne plate. Pao mi je mrak na oci kada sam to vidjela. Nakon sto sam je zamolila da se presvuce otisla je u kupatilo i ostavila vrata sirom otvorena pokazujuci svima gole sise...

Nikada na ovome svijetu mrznja nece pobijediti mrznju.
Mrznju moze pobijediti samo ljubav.

Gautama Siddharta Buddha

staro
  (#26 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Godine: 24
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 04.08.2007, 09:47

kuture na poslu nikada nije bilo ljudi su bjesni i na sebe a kamo li na druge zato sto su u glavnom svi nezadovoljni sa placanjem i zato nemojte se cuditi sta se desava na poslu

u svakom zlu ima nesto dobra

staro
  (#27 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 04.08.2007, 09:59

Citat:
veljko yaric kaže: Pogledaj poruku
kuture na poslu nikada nije bilo ljudi su bjesni i na sebe a kamo li na druge zato sto su u glavnom svi nezadovoljni sa placanjem i zato nemojte se cuditi sta se desava na poslu
Ако је неко незадовољан послом, нека га не ради и нек иде кући или тражи нешто боље. Ако му је посао неопходан или ако не може да нађе нешто боље - нека га ради како треба да се ради. И нек гледа да се при томе понаша природно и нормално, да не малтретира све око себе својим незадовољством, које је њена или његова приватна ствар. Имам на послу неколико таквих, који су незадовољни па од тог њиховог незадовољства не можеш да им кажеш добар дан а да не добијеш порцију негативности, мрзовоље, да на све што им кажеш реагују као да си им опсовао мајку... с друге стране имам оне који своје приватне проблеме доносе на посао. Па су навикли све око себе да их не дирају кад су "лоше воље". Госпођо драга, твоја лоша воља је твој проблем, ја хоћу пристојно понашање и да се уради оно што треба да урадиш. Замислим само на тренутак кад бих ја кренуо около да причам о својим проблемима или да истресам своје нерасположење свуда около...

Још једна ствар која ме нервира је - хитна помоћ! Нема дана да неког нешто не боли!
Ијао лоше сам спавао, сав сам се укочио, врат ме боли...
Јој, није ми добро, позлиће ми...
Повремена падања у несвест, што жене једва дочекају да паниче.
Детаљни извештају о здравственом стању, посебно од ликова који могу волу реп да ишчупају: боли ме стомак али баш тако и тако... и онда објашњење у детаље.
Или, погледа те, и ничим изазван каже "јој што ме нешто пробада овде... " и почне да ти објашњава до у детаље, а онда добијеш препричавање како је то већ неком рекао, и овај му рекао да је вероватно рак плућа, па је он рекао да се тога не боји, већ се боји брадавица, па онда почне да ти описује какве све брадавице има и где... а бре умри већ једном.
Да не причам о извештајима, и женских особа, какву имају мокраћу и столицу, како је протекло последње пражњење... а на примедбу да не мора баш да те обавештава о таквим стварима добијеш зачуђен поглед, а онда и извињење испод којег стоји "бем ти матер неваспитану... ".
Ми смо народ који мисли да је друштвено пожељно понашање да свима около причамо о томе чим нас стомак заболи, да кукамо ко бабетине, да давимо друге... фуј.

staro
  (#28 (permalink))