|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Nekultura na radnom mestu |
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 09.07.2008 22:44
Pol: Žensko
|
Odgovor: Nekultura na radnom mestu -
25.01.2007, 15:09
Pa sad ja radila sam vec sa razlicitim ljudima iz razlicitis zemalja,do sad svi su bili korrektni i kulturni,i svidja mi sa ta kombinacija,ali mladi spanci su dosta nezglavni i neozbiljni,kulture nikako,lepo vaspitanje nikako,pristojno govoriti nikako,sto se tice higijene to je uredu,tusiraju se,hm,neki,inace ja malo poucim osobu prvo i posle kad vidim nivou na kome stoji,pokusam da sam na isti nivou,ali takodje to zavisi,ako je budala,ili bezobrazan,ja mogu vise,stara sam ja koka za budale
![]()
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:24
Godine: 25
|
26.01.2007, 14:26
Šta mislite, da li spada u poslovnu nekulturu kad ti novopečena direktorka, koja pritom izgleda kao da je u 1993-oj izašla sa TV PALMA i zaledila se u vremenu, kaže, na tvoje pitanje:"Kako da znam na koje sastanke treba da ideš, da bih te podsetila" odgovori sa:"Pa poveži, čuješ kad pričamo NISI DEBIL!"
![]() |
|
|
|
|
|
s vetrom u kosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
|
26.01.2007, 16:42
Citat:
To nije samo nekulturno, to spada i u sferu nepoznavanja "linije rukovodjenja". Osnovno pravilo je, kada je "šefovanje" u pitanju - a za to je neophodan odredjen stepen kulture, da svom saradniku jasno i precizno odrediš zadatke, na korektan i uljudan način ih saopštiš, a ne da ga pustiš da on nagadja šta bi trebalo da uradi, pa ga onda prozivaš za pogrešno uradjeno ili neuradjeno... Ne biti mrtav nije što i biti živ.
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:24
Godine: 25
|
29.01.2007, 10:41
Hvala, Jasna... inače je u pitanju osoba koja pod pojmom "ličnog asistenta" podrazumeva devojku koja će leti nositi miniće i majice na bretele jer, citiram: "To je super za strance"
![]() |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 14.09.2006.
Poslednji login: 29.05.2007 00:50
Pol: Muško
|
19.02.2007, 01:31
postavlja se pitanje GDE JE KULTURA na radnom mestu. Soica ima danas
mnogo,njegovi jagnjici i prasici su na svakom koraku! treba preziveti sve to i ostati normalan. MUKA MI JEEEEE!!! ![]() |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 12.12.2006.
Poslednji login: 13.03.2008 20:41
|
15.06.2007, 13:32
Nažalost, sa nekulturom se srećem svaki dan na poslu.
Najgore je što to dotične koleginice /skoro sve/ uopšte ne kapiraju. Tako su naučene i za bolje ne znaju. Evo, da malo opišem svoj radni dan sa jednom od pomenutih koleginica. 1. Dotična S ispijajući kafu grickalicom seče nokte. /Za to vreme ja samo vrebam njene nokte gde će odleteti i s vremena na vreme pokrival rukom svoju šolju kafe - kafu pijem bez ikakvih dodataka, a na nokte se "malo" i gadim. 2. Za vreme doručka sedimo za stolom - na kome je stolnjak - koji njoj inače služi da na njega odloži sve što joj je višak u tanjiru. I to mi se "malo" gadi. 3. Salatu koju sam sebi odvadila na poseban tanjir koristi kao svoj, burljajući viljuškom prvo sebi po ustima, a onda po mom tanjiru. Tu ja više ne jedem salatu, jer mi "nešto ne prija". Ustvari mi se gadi. 4. Kad završi sa doručkom u isti taj stolnjak obriše usta !!! E, TEK TO MI SE GADI !!! 5. Uzima čašu vode i ponovo briše usta - ovaj put krpom za sudove !!?? /Moram napomenuti da na stolu uvek stoje salvete i čačkalice/. Pretpostavljam da ona ne zna čemu to služi ?? 6. Posle doručka, u kancelariji uzima najlon sa svojih cigareta ?! i njime čačka zube, pri čemu ispušta tako iritirajuće zvuke isisavanja, cuclanja, mljackanja - da tu moram da izađem - jer mi se STVARNO gadi. 7. Kad odlazi u toalet, ne pere ruke - odmah se "vata" za cigaretu. /To da ne pere ruke znam - jel nam se umivaonik nalazi u prostoriji pored - koju ona samo mirno prođe. 8. Nekoliko puta dnevno - sedeći preko puta mene razmotava spajalicu i njome ČAČKA UŠI !!! Materiju iz ušiju elegantno skine prstom i razmulja po donjem delu radnog stola. Ima toga još, samo da više ne davim. Moram još napomenuti da je dotična "gospođa" smatra sebe izuzetno finom i kulturnom osobom i uopšte ne kapira koliko je prosta. ![]() |
|
|
|
|
|
s vetrom u kosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
|
22.06.2007, 14:59
Juuu, pa tebi stvarno nije lako! Kultura i finoća se ne postižu time što neko smatra sebe takvim - a radi ovakve stvari... Možda bi mogla da toj "finoj" i "kulturnoj" osobi skreneš pažnju, na diskretan način, da ne radi stvari koje radi i koje su tako... gnusne. Ako ne pomogne - kupi joj za rodjoš "Bonton"... Ne biti mrtav nije što i biti živ.
|
|
|
|
|
|
vragolanka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 05.07.2008 00:12
|
22.06.2007, 20:14
mi smo svi jako, jako kulturni nekada je bila becka skola
![]() a sada je svedska skola ![]() nekultura na poslu sta je to ...
|
|
|
|