VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Nekultura na radnom mestu
staro
  (#11 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 05.07.2008 18:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 25.01.2007, 14:18

ja vrištim od sreće jer me zapala pristojna kancelarija, a ono što me posebno veseli je to da u njoj nema tračarenja. luda sreća

nattydread is coming to dinner

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 00:49
Godine: 46
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 25.01.2007, 14:25

Citat:
Phoenix kaže: Pogledaj poruku
Uh... pa toga ima na sve strane. Na zalost. Ali, 'ajde da ne pricamo o onome sto vidimo kod drugih. Imam nekoliko kolega koji se zavale u stolici i podignu noge na radni sto . Ili, rasire dorucak po stolu, a stranke ulaze. O obracanju bez persiranja, da ne govorim... A, sve ''visoko obrazovani'' ljudi .
Visoko obrazovanje, nije merilo kulture. Ako si visoko obrazovan, ne znaci da si i kulturan.
Nekultura je odraz necije "kulture", vaspitanja, sredine iz koje dolazi.
Dolazila sam u situacije, kada sam se sudarala sa nekulturom pojedinaca, na radnom mestu. Moj nivo kulture, nije mi dozvolio da se spustim na njihov.... Toliko!!!

Ja sam to sto jesam, a ne sto drugi ocekuju da budem!

staro
  (#13 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 09.07.2008 22:44
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 25.01.2007, 15:09

Pa sad ja radila sam vec sa razlicitim ljudima iz razlicitis zemalja,do sad svi su bili korrektni i kulturni,i svidja mi sa ta kombinacija,ali mladi spanci su dosta nezglavni i neozbiljni,kulture nikako,lepo vaspitanje nikako,pristojno govoriti nikako,sto se tice higijene to je uredu,tusiraju se,hm,neki,inace ja malo poucim osobu prvo i posle kad vidim nivou na kome stoji,pokusam da sam na isti nivou,ali takodje to zavisi,ako je budala,ili bezobrazan,ja mogu vise,stara sam ja koka za budale

No me toques

staro
  (#14 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:24
Godine: 25
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 26.01.2007, 14:26

Šta mislite, da li spada u poslovnu nekulturu kad ti novopečena direktorka, koja pritom izgleda kao da je u 1993-oj izašla sa TV PALMA i zaledila se u vremenu, kaže, na tvoje pitanje:"Kako da znam na koje sastanke treba da ideš, da bih te podsetila" odgovori sa:"Pa poveži, čuješ kad pričamo NISI DEBIL!"

staro
  (#15 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 26.01.2007, 16:42

Citat:
Tigerlily kaže: Pogledaj poruku
Šta mislite, da li spada u poslovnu nekulturu kad ti novopečena direktorka, koja pritom izgleda kao da je u 1993-oj izašla sa TV PALMA i zaledila se u vremenu, kaže, na tvoje pitanje:"Kako da znam na koje sastanke treba da ideš, da bih te podsetila" odgovori sa:"Pa poveži, čuješ kad pričamo NISI DEBIL!"
To nije samo nekulturno, to spada i u sferu nepoznavanja "linije rukovodjenja". Osnovno pravilo je, kada je "šefovanje" u pitanju - a za to je neophodan odredjen stepen kulture, da svom saradniku jasno i precizno odrediš zadatke, na korektan i uljudan način ih saopštiš, a ne da ga pustiš da on nagadja šta bi trebalo da uradi, pa ga onda prozivaš za pogrešno uradjeno ili neuradjeno...

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#16 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:24
Godine: 25
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 29.01.2007, 10:41

Hvala, Jasna... inače je u pitanju osoba koja pod pojmom "ličnog asistenta" podrazumeva devojku koja će leti nositi miniće i majice na bretele jer, citiram: "To je super za strance"

staro
  (#17 (permalink))
sokobanja
Novi član
sokobanja je na dobrom putu

Član od: 14.09.2006.
Poslednji login: 29.05.2007 00:50
Pol: Muško
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 19.02.2007, 01:31

postavlja se pitanje GDE JE KULTURA na radnom mestu. Soica ima danas
mnogo,njegovi jagnjici i prasici su na svakom koraku! treba preziveti sve to i ostati normalan. MUKA MI JEEEEE!!!

staro
  (#18 (permalink))
Leila
Novi član
Leila je na dobrom putu

Član od: 12.12.2006.
Poslednji login: 13.03.2008 20:41
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 15.06.2007, 13:32

Nažalost, sa nekulturom se srećem svaki dan na poslu.
Najgore je što to dotične koleginice /skoro sve/ uopšte ne kapiraju. Tako su naučene i za bolje ne znaju.

Evo, da malo opišem svoj radni dan sa jednom od pomenutih koleginica.

1. Dotična S ispijajući kafu grickalicom seče nokte. /Za to vreme ja samo vrebam njene nokte gde će odleteti i s vremena na vreme pokrival rukom svoju šolju kafe - kafu pijem bez ikakvih dodataka, a na nokte se "malo" i gadim.
2. Za vreme doručka sedimo za stolom - na kome je stolnjak - koji njoj inače služi da na njega odloži sve što joj je višak u tanjiru. I to mi se "malo" gadi.
3. Salatu koju sam sebi odvadila na poseban tanjir koristi kao svoj, burljajući viljuškom prvo sebi po ustima, a onda po mom tanjiru. Tu ja više ne jedem salatu, jer mi "nešto ne prija". Ustvari mi se gadi.
4. Kad završi sa doručkom u isti taj stolnjak obriše usta !!! E, TEK TO MI SE GADI !!!
5. Uzima čašu vode i ponovo briše usta - ovaj put krpom za sudove !!?? /Moram napomenuti da na stolu uvek stoje salvete i čačkalice/. Pretpostavljam da ona ne zna čemu to služi ??
6. Posle doručka, u kancelariji uzima najlon sa svojih cigareta ?! i njime čačka zube, pri čemu ispušta tako iritirajuće zvuke isisavanja, cuclanja, mljackanja - da tu moram da izađem - jer mi se STVARNO gadi.
7. Kad odlazi u toalet, ne pere ruke - odmah se "vata" za cigaretu. /To da ne pere ruke znam - jel nam se umivaonik nalazi u prostoriji pored - koju ona samo mirno prođe.
8. Nekoliko puta dnevno - sedeći preko puta mene razmotava spajalicu i njome ČAČKA UŠI !!! Materiju iz ušiju elegantno skine prstom i razmulja po donjem delu radnog stola.

Ima toga još, samo da više ne davim.

Moram još napomenuti da je dotična "gospođa" smatra sebe izuzetno finom i kulturnom osobom i uopšte ne kapira koliko je prosta.

staro
  (#19 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 22.06.2007, 14:59

Juuu, pa tebi stvarno nije lako!
Kultura i finoća se ne postižu time što neko smatra sebe takvim - a radi ovakve stvari... Možda bi mogla da toj "finoj" i "kulturnoj" osobi skreneš pažnju, na diskretan način, da ne radi stvari koje radi i koje su tako... gnusne. Ako ne pomogne - kupi joj za rodjoš "Bonton"...

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#20 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 05.07.2008 00:12
Odgovor: Nekultura na radnom mestu - 22.06.2007, 20:14

mi smo svi jako, jako kulturni nekada je bila becka skola
a sada je svedska skola
nekultura na poslu sta je to

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu