|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Intervju |
|
Odgovor: Intervju |
|
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 22:42
Pol: Muško
Godine: 57
|
Odgovor: Intervju -
19.02.2007, 17:45
Cestitka za BRILJANTNO obradjenu temu, ja sam odavno to prebrodio(pre 36.godina), ali sam sa mojom decom tako radio kad se tice uposljavanja, najvaznije je informisanost, poznavanje svojih dometa, i bez blefiranja.
|
|
|
|
|
|
Samo svoja...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Pol: Žensko
Godine: 31
|
19.02.2007, 18:03
Za posao koji trenutno radim (od avgusta) intervju iliti razgovor za posao trajao mi je čitavih sat i 15 minuta!
Bilo je vruće, užasno vruće a oni nisu palili klimu *oni: jedan naš kao glavni, drugi stranac kao isto glavni i jedna još naša kao glavna i ona... Ja došla na razgovor za posao asistenta direktora finansija (a to je Ona kao glavna) i rekoh to je to - pitaju me malo da li poznajem finansijske tokove, da li znam razliku između prihoda rashoda, koje vrste troškova poznajem, znam li šta je cash flow, kako funkcioniše akreditiv, registracija kredita kod banaka..itd... Ne leži vraže...prvo me je gospođa izrešetala...kaže što se mene tiče, devojka je odgovorila na svako pitanje više nego korektno...imate li vi kolege pitanja? qq..kad su kolege krenule...prvo ovaj na srpskom..drži CV i ide redom - srednja: zašto baš gimnazija? fax: zašto baš dva? koji je bio bolji za mene? zašto? kako? gde? a onda nastavi čovek po svakom poslu lagano pa u detalje - a ja nesretnica promenila četiri firme za ovih 9 godina radnog staža, sve različiti a slični poslovi... Vidim ja gde cilja - hoće da kaže kako sam svaštara, kako sam nestabilna.. Odgovaram ja i molim Boga da se ne znojim više nego što već jesam...od vrućine postajem sve nervoznija i pokušavam da se ne vrpoljim u stolici... Onda krene onaj drugi - stranac, na engleskom...to su bila toliko sumanuta pitanja, da je glava počela da me boli... Između ostalog pita čovek mene da li sam ikada nešto prodavala?!?!?!?! Šta da prodajem u finansijama, majke ti?!?!?! A još mu lepo u CV-u piše da nisam ništa radila u komercijali ili prodaji..nikada ništa... Meni pakao u glavi - setih se u zlo doba predavanja iz HR-a - na intervjuu nikad negativan odgovor! Šta sad?!?!?!Uzvratim ja pitanjem: Da li ozbiljno razmišljate da me zaposlite? Iznenadi njih pitanje, pa svo troje klimu glavom i gledaju me čudno. Iskoristim ja stratešku prednost pa kažem: Da odgovarim na Vaše pitanje - jesam, upravo sam vama prodala svoje znanje i sposobnosti. Čitavih 30 sekundi im je trebalo da se priberu - a od onda pa do sada stvarno imamo super odnos! BTW - dobila sam 3x bolji posao od onog zbog kog sam došla na razgovor! |
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 05:08
Pol: Žensko
|
20.05.2007, 16:09
Kako se obući za intervju za posao
Za muškarce:
Za žene:
(infostud) |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 03.11.2007.
Poslednji login: 19.11.2007 05:07
Pol: Muško
Godine: 36
|
04.11.2007, 11:25
Ljudi moji kako mene NEERRRRVVIIIIRAAAA jedan detalj kod intervjua!!!!
![]() Kada god da stigneš (a podrazumeva se da je na vreme bez kašnjenja) obavezno ih čekaš, e to me izluđuje!!!!! E sad, to i jeste poenta da nas bace u afekt. Kada mi kasnimo neodgovorni smo, lenji, neozbiljni i sl. A kada oni kasne onda su prezauzeti, imaju posla, bave se ozbiljnijim stvarima, na sastanku su, i sl. U stvari "ladno" srču kaficu i glupiraju se sa kolegama, namerno nas puštajući da čekamo! Psihološki uticaj je da su kandidati u afektu, iznervirani, pod stresom, i da im je smanjena moć rasuđivanja i procenjivanja, te kao takvi su podložniji "pravim" odgovorima, odnosno iznošenju fakat stvari!! A i samim tim što nas ostavljaju da čekamo u kojekakvim bezličnim čekaonicama, hodnicima, ili hladnim kancelarijama vrše čistu "demonstracijiu sile", odnosno stavljaju nas na "naše mesto"!! "Ja trebam tebi a ne ti meni, ja sam glavni/a, šef, gazda i tvoja sudbina je u mojim rukama!!", igraju se malih Bogova!! BUDITE COOL, I DON'T PANIC!!!!!! |
|
|
|