VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Biti il' ne biti?
staro
  (#11 (permalink))
_baba_
mama Fratelli
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: 30.09.2008 07:10
Pol: Žensko
Odgovor: Biti il' ne biti? - 10.02.2007, 15:22

Iz iste knjige koju je navela Squaw...

-Povremeno im lupite samar, to ce im razbistriti misli.
-Vucite ih za usi da bi bolje culi.

1. Batina je iz raja izasla...
a vi zelite da vase dete dom smatra rajem na zemlji.

2.Batina ima dva kraja...
te se trudite da uvek drzite onaj koji vam po pravu jaceg i pripada.

Ne volim nasilje, ne volim batine i ne razumem ljude koji batine primenjuju kao vaspitni metod.
Ne postoji taj razlog zbog kojeg bih istukla dete.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Biti il' ne biti? - 05.06.2007, 23:26

Bio sam nemirno dete, i pravio sam dosta nestašluka, neki put i preko mere.Više puta sam dobijao tamburicu po zadnjici ili šamarčić od roditelja, imao sam sreću ili takve roditelje koji su sankcionisali moje "ponašanje" samo onda kad su sve mere ubeđivanja iscrpljene, i onda a i sada nisam to smatrao kao iživljavanje, već kao kaznu za učinjenu krivicu, više puta sam molio Boga da me izdevetaju na brzinu nego da me preznojavaju sa vaspitnom pričom, jer mi je instikt nevaljalog brže išao od razuma. Nešto slično sam primenjivao prema svom detetu, danas 33 godišnjem, i ja i dan-danas, volim svoje roditelje, kao što i on voli mene, i kao odrasli ljudi nemamo nikakvih tajni u pogledu takvih dešavanja, pa često dođemo na tu priču o kažnjavanju, zaključak je isti kod mene i kod mog deteta, da je to bilo opravdano i neki put čak previše blago. Nisam za iživljavanje i mučenje, ali mi ljudi ako nemamo neke sankcije za činjenje nečega što nije uredu, blago rečeno, u većini slučajeva će mo se opustiti i preći onu nedozvoljenu granicu.

staro
  (#13 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Biti il' ne biti? - 06.06.2007, 15:18

Kad sam bila mala, dobila sam par puta "batine" - nekad bismo brat i ja stvarno bili nemoguci, i onda bismo dobili par puta po turu... obicno je delovalo, jer bismo se posle toga smirili!

Najbolje je bilo kad posalju nas da izaberemo prut kojim ce nas tuci - naravno, mi uvek izaberemo neki suv, slomi se cim nas dotaknu... Onda i njima bude smesno, pa odustanu!

Nikad to nisu bile prave batine, ja ih se ne secam kao takvih... Nisam za prebijanje dece, smatram da ih ne treba tuci po licu, po rukama, ... ali, malo po turu, mislim da to nije tako strasno! Krecem od sopstvenog primera jer nekad je bilo nemoguce objasniti nam razgovorom, kazne nisu palile...

Dakle, protiv sam nasilja, naravno, ali ne smatram da su me roditelji zlostavljali ako su me par puta udarili! Nekad je to bio jedini "jezik" koji smo brat i ja razumeli!

staro
  (#14 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 22:43
Odgovor: Biti il' ne biti? - 07.06.2007, 00:12

Dobila sam batine ponekad moram reci ne tako cesto bilo nas je vise dece pa smo nekad svi na red

:klinac: Moj sin nije nikada dobio batine. Othranila sam ga i vaspitavala uspesno kaze okolina bez batina

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

staro
  (#15 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Pol: Muško
Godine: 40
Odgovor: Biti il' ne biti? - 07.06.2007, 14:42

Dva puta sam dobio batine u zivotu....

Pro

Jednom kada sam pobegao da se klizam na kraju sela bez pitanja, i propao kroz led....a govorili su mi da ne idem, da je opasno....
na svu srecu voda je bila plitka,....ali jaaako hladna.
Batine pamtim i danas. Vise nisam isao bez pitanja.......

Contra

Nesto (vise se ne secam sta) nisam znao oko domaceg zadatka iz matematike. Posto na mnogo puta ponavljana pitanja od strane mame, nisam odgovarao (a nisam odgovarao jer nisam bio siguran da znam) dobio sam takvu samarcinu da sam skoro pao sa stolice...
Samar sam jako dobro zapamtio. Nikada vise nisam ucio matematiku, (ne da je ne znam) ....

Na svu srecu sa cerkama nemam nikakvih problema, (nije sto su moje) ali zaista razumne, shvataju same kada pogrese, i shvataju zasto sam ponekad ljut na njih (s razlogom ili sam jednostavno nervozan zbog ko zna cega ili koga..).....batine-NIKAKO.

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

staro
  (#16 (permalink))
Mina1809
Početnik
Mina1809 će uskoro postati poznat članMina1809 će uskoro postati poznat članMina1809 će uskoro postati poznat član

Član od: 12.05.2007.
Poslednji login: 18.09.2008 05:31
Godine: 26
Odgovor: Biti il' ne biti? - 07.06.2007, 18:57

Mene je moja keva uvek jurila sa varjacom
ali nije me stigla
Deci treba pokazati neki put koji je po roditeljima "pravi" put, ali nemora to sa batinama, moze i na drugi nacin

Lako je prutu da se sokoli
staro
  (#17 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 31
Lako je prutu da se sokoli - 14.01.2008, 00:11

Dok bije decu, njega ne boli.

Da li je to baš tako?

Osamnaest nevladinih organizacija pokušava da zakonom zaštiti naše potomke od fizičkog zlostavljanja.
Tužno zaista da pojedince treba zakon da koči, a ne sopstveno srce.

S' druge strane - kako je moguće da nekome padne na pamet da zahteva od roditelja da u kriznoj situaciji, u kojoj ništa drugo ne pomaže, reaguje samo rečima?

Primer:
Klinac uzima šrafciger koji je senilni deda ostavio na podu u garaži.
Ja mu lepim rečima kažem: "Ostavi to, možeš da se povrediš".
On se smeje.
Ja mu kažem: "OSTAVI TO", dovoljno dobro naglasivši ozbiljnost situacije, a on čuje: super, vreme je za igru.
I počinje da trči...

I šta kada ga stignem?

Da verujem da će bez tog dobro zasluženog udarca po dupetu zapamtiti te više nikada ne ponoviti istu scenu?
Da verujem da nije shvatio ozbiljnost situacije, ali da će je shvatiti nakon mojih reči i više nikada neće pokušati nešto slično?

Neke greške mogu biti fatalne...pa opet...izgleda da će nam zakonom obezbediti pravo na njih.

_________Una16

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Biti il' ne biti?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Toše Proeski blueella Domaći spotovi i tekstovi 65 25.08.2008 23:36
Taktika za pastrmku ZOE Lov i ribolov 1 28.06.2008 12:27
Izdvojen deo poruka sa foruma Zdravlje i lepota Crazy Angel Spomenar 4 27.06.2007 23:35
Godisnji horoskop za 2007. godinu sekula Spomenar 13 16.12.2006 12:11
10 razloga zasto biti Srbin, Hrvat, Bosanac... maqa Humor i zabava 0 01.06.2006 20:07