VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Доста ти је једно...
staro
  (#1 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Pol: Muško
Доста ти је једно... - 09.04.2008, 23:35

Не могу да кажем да је то у последње време, али све више примећујем једну појаву - жене које неће да рађају више од једног детета.
Па тако редовно слушам приче типа:
- Јао, муж ми хоће још једно дете...
- Одлично, и треба.
- Е па ја нећу...
- Не могу, уморна сам
- Не могу, болело ме је
- Да затрудним, ја бих абортирала... и тачно им видиш у очима панични страх од још једног детета, од обавезе, од трудноће... у стилу "једва сам и ово издржала".

Не ради се о женама које јуре каријеру, ради се о женама најобичнијих занимања, продавачице, секретарице, беспослене домаћице... углавном максимално средњег образовања.
Понашање им је такође слично - флертовање, варање мужа, незадовољство браком из ког им не пада на паме да изађу, жеља за проводом, изласцима...
Њихови животи нису испуњени никаквим компликованијим стварима, своде се углавном на изласке, мало алкохола, швалерање, играње, дискотеке, породична славља са пијанчењем, дружење. гледање телевизије, губљење времена...

Све је више жена које не поштују своје мужеве довољно да им роде више од једног детета, чак и то једно преко воље. Али друго... ни под претњом оружја.
Да ли су то превише размажене жене, емоционално незреле, које неће да се потруде ни око чега ради чувања својих испразних живота? Или једноставно имају лоше мужеве који не заслужују, по њиховом мишљењу, да им се гени превише шире?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Доста ти је једно...
staro
  (#2 (permalink))
NEW COOKIE
Novi član
NEW COOKIE će uskoro postati poznat član

Član od: 24.01.2008.
Poslednji login: danas 00:10
Pol: Žensko
Godine: 27
Odgovor: Доста ти је једно... - 09.04.2008, 23:47

Meni moje jedno dete, koje btw volim više od svoga života nije dovoljno... i zato sam rešila da imam bar 5-oro. Danas sam saznala da sam opet trudna i nema srećnije na svetu od mene

KO TRAZI PREVISE, DOBIJE DOVOLJNO... EVO MOJ SLUCAJ!!!

Poruku je izmenio makilli, 10.04.2008 u 00:10. Razlog: Caps Lock

staro
  (#3 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 17:46
Godine: 26
Odgovor: Доста ти је једно... - 09.04.2008, 23:59

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Не могу да кажем да је то у последње време, али све више примећујем једну појаву - жене које неће да рађају више од једног детета.

I sam si lepo rekao,nije u poslednje vreme već više obraćaš pažnju na to

Citat:
Па тако редовно слушам приче типа:
- Јао, муж ми хоће још једно дете...
- Одлично, и треба.
- Е па ја нећу...
- Не могу, уморна сам
- Не могу, болело ме је
- Да затрудним, ја бих абортирала... и тачно им видиш у очима панични страх од још једног детета, од обавезе, од трудноће... у стилу "једва сам и ово издржала".

...i sve te strahove u potpunosti razumem ,i sama sam prošla kroz sve to i tačno znam kako se osećaju dok to govore.

Citat:
Не ради се о женама које јуре каријеру, ради се о женама најобичнијих занимања, продавачице, секретарице, беспослене домаћице... углавном максимално средњег образовања.
Понашање им је такође слично - флертовање, варање мужа, незадовољство браком из ког им не пада на паме да изађу, жеља за проводом, изласцима...
A kakve sad veze ima njihovo zanimanje sa proširenjem porodice? Po tebi,žene od karijere bi trebale da jure za istom i tako ne ostave prostora za brak i decu a ove koje imaju najobičnija zanimanja pa samim tim i više slobodnog vremena,trebaju da rade na povećanju nataliteta sirote nam države,nije nego

Citat:
Њихови животи нису испуњени никаквим компликованијим стварима, своде се углавном на изласке, мало алкохола, швалерање, играње, дискотеке, породична славља са пијанчењем, дружење. гледање телевизије, губљење времена...
Da se ne ponavljam opet,zato što vode "isprazne" živote jedina korist od njihovog postojanja bi bilo povećanje nataliteta.

Citat:
Све је више жена које не поштују своје мужеве довољно да им роде више од једног детета, чак и то једно преко воље. Али друго... ни под претњом оружја.
A kakve sad veze ima poštovanje prema mužu sa brojem dece koje izrodiš s njim?

Citat:
Да ли су то превише размажене жене, емоционално незреле, које неће да се потруде ни око чега ради чувања својих испразних живота? Или једноставно имају лоше мужеве који не заслужују, по њиховом мишљењу, да им се гени превише шире?
To su žene koje žive u 21. veku,dovoljno emancipovane da o stvarima koje se tiču njih samih mogu da odlučuju zajedno sa svojim partnerom,a ne da o tome odlučuje samo on a one iz poštovanja pristanu na sve što on želi, i hvala Bogu da je tako.

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#4 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:13
Godine: 31
Odgovor: Доста ти је једно... - 10.04.2008, 00:04

Jedno ko nijedno,govore stari ljudi....Poznajem dosta žena koje imaju jedno dete,a sad im je žao što ne rodiše više,jer su u godinama,kada to biološki ne ide lako kao u mladosti.
Eto,pre neki dan,šokiralo me razmišljanje mlade žene od dvadeset tri godine,kojoj ne pada na pamet da rađa decu dok se materijalno ne obezbede ona i muž.Slušam je i ne verujem šta priča,sva bitna...Tada sam joj dočarala,šta sam ja imala kada sam prvi put ostala u blagoslovenom stanju- ništa,osim želje,dobre volje,ljubavi,posle tri godine rodih i drugo,živi su i zdravi,ono ništa (materijalnih stvari),sada ima i više nego što treba...

Dodala bi još nešto,mlade devojke i žene nisu ni svesne da je izneti danas zdravu trudnoću,bez održavanja trudnoće,i rođenja zdrave bebe,najveći dar na svetu,zaista...i budu li čekale da se "materijalno obezbede"...načekaće se...

A ovi moji mali ljudi,poželeše ovih dana da imaju,još jednog brata,ili sestru ...

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

Poruku je izmenio duga12, 10.04.2008 u 00:10.

staro
  (#5 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Pol: Muško
Odgovor: Доста ти је једно... - 10.04.2008, 00:11

Citat:
makilli kaže: Pogledaj poruku
I sam si lepo rekao,nije u poslednje vreme već više obraćaš pažnju na to
Па добро, млад сам ја...

Citat:
...i sve te strahove u potpunosti razumem ,i sama sam prošla kroz sve to i tačno znam kako se osećaju dok to govore.
Па како онда неке жене имају више од једног детета?

Citat:
A kakve sad veze ima njihovo zanimanje sa proširenjem porodice? Po tebi,žene od karijere bi trebale da jure za istom i tako ne ostave prostora za brak i decu a ove koje imaju najobičnija zanimanja pa samim tim i više slobodnog vremena,trebaju da rade na povećanju nataliteta sirote nam države,nije nego
Њихово занимање ми је интересантно јер покушавам да докучим шта то њих одвраћа од љубави према деци. Каријера је обично један од разлога, али у огромној већини случајева овде тога нема.

Citat:
Da se ne ponavljam opet,zato što vode "isprazne" živote jedina korist od njihovog postojanja bi bilo povećanje nataliteta.
Да се не понављам опет, како Касандра може бити важнија од имања деце?

Citat:
A kakve sad veze ima poštovanje prema mužu sa brojem dece koje izrodiš s njim?
Деца би требало да се рађају с неким кога волиш и поштујеш. Код случајева које сам навео непоштовање према мужу је очигледно, из прича о њима, из варања, из планирања највећег броја активности без њих... не могу да не закључим да је и одвратност према идеји да се има још деце с том особом последица тог непоштовања.

Citat:
To su žene koje žive u 21. veku,dovoljno emancipovane da o stvarima koje se tiču njih samih mogu da odlučuju zajedno sa svojim partnerom,a ne da o tome odlučuje samo on a one iz poštovanja pristanu na sve što on želi, i hvala Bogu da je tako.
Добро, добро, 21. век, еманциповање, одлучивање, терор мушкараца... све то знамо.
Наравно да те жене одлучују саме о себи, овоме, ономе... ја покушавам да докучим зашто праве такав избор какав праве. Није то баш заједно са партнером, кад партнер жели још деце а она не жели.
Није каријера, није неки садржајан живот... једино што мени пада на памет јесте непоштовање према мужу, одсуство жеље да се има потомство с њим, а можда и одсуство жеље да се због деце помучи бар мало, себичност, размаженост, лењост, емоционална незрелост... једноставно, из понашања на другим пољима ми се тај закључак сам намеће

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:10
Godine: 34
Odgovor: Доста ти је једно... - 10.04.2008, 00:22

Citat:

Deca se,
koliko znam rađaju iz ljubavi, a ne da bi se ''udovoljilo'' užoj ili široj familiji.

Zašto misliš da je to nepoštovanje muževa?
Šta je sa muškarcima - muževima, koji nemaju interesovanja ni za prvo dete, a kamoli za drugo? Pod stalnim izgovorom da se nema dovoljno novca, vremena...

Citat:
Да ли су то превише размажене жене, емоционално незреле, које неће да се потруде ни око чега ради чувања својих испразних живота?
O čemu pričamo? ... Ni jedna majka nije razmažena, majka može biti emocionalno nezrela, što ne znači da je loša majka svom detetu.
Sve majke se trude da pruže maximum i uspevaju u tome.
Šta podrazumevaš pod ispraznim životom?
Zašto automatski lepiš etikete, i sa kojim pravom?
Zar ne misliš da bi svako trebalo da voli, neguje, mazi, pazi jedno ili više dece, onako kako najbolje ume?

Citat:
Или једноставно имају лоше мужеве који не заслужују, по њиховом мишљењу, да им се гени превише шире?
Ma daj...
Misliš li da su ovako okarakterisane žene,
sposobne da razmišljaju o dobrim ili lošim genetskim predispozicijama...

Sigurno se ne bih udala za ''lošeg'' muškarca,
još manje ''istom'' rađala jedno ili više dece...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.