VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Доста ти је једно...
staro
  (#31 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 12:51
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 12:32

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku

Чувени "а какви су мушкарци?!" аргумент
To je pitanje ...

Muškarci...

Citat:
Углавном нисам стекао утисак да учествују, те госпође су донеле своју одлуку и гледају како да је спроведу на све могуће начине. Мужеви се често не слажу с тим одлукама, али шта могу да ураде, да је натерају?
Teranje je moranje, što znači primena sile, naravno ne fizičke.
Nikako ...

Da li su ti muškarci zaista spremni za kilometarske razgovore, ne bi li možda, ohrabrili ženu koja se plaši, ulili joj dodatnu snagu i poverenje...
Možda, svi strahovi i sve ono što si nabrojao potiču odatle?

Citat:
Знам да си ти, нисам тео да те одајем
Mogu ja i sama ...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 14:44
Pol: Muško
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 12:53

Citat:
Goga kaže: Pogledaj poruku
To je pitanje ...
То је тврдња са камуфлажним упитником на крају, веруј ми

Citat:
Teranje je moranje, što znači primena sile, naravno ne fizičke.
Nikako ...

Da li su ti muškarci zaista spremni za kilometarske razgovore, ne bi li možda, ohrabrili ženu koja se plaši, ulili joj dodatnu snagu i poverenje...
Možda, svi strahovi i sve ono što si nabrojao potiču odatle?
Можда. Опет је крив мушкарац дакле Али да ли си сигурна да то не потиче од пре, да је на почетку брака рецимо све било ок? Мада ок, слажем се да велику одговорност зато што га жена не поштује сноси мушкарац. Али питање је шта је старије ту...

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#33 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 13:07
Godine: 33
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 12:56

Citat:
Као што ти мислиш да не треба наручивати царски рез ки Биг Мек или да не треба онемогућавати правилну респирацију сексуалним девијантима, тако и ја мислим да не треба бити себичан, лењ, емоционално незрео, и да треба поштовати мужа.
Не терам тебе да се бавиш овим темама, али мени су занимљиве. Жестоко се противим свакој импликацији да нису!
Теби нису занимљиве, мени јесу, остајемо добри
И извињавам се за било какву неприхватљиву инсинуацију ако се неком учинило да их има. Осим Битерлемону.
Pa, nemoj da stavljaš na drugi deo vage to o nezrelosti, poštovanju i ostalom. I ja to isto mislim. Nije problem tema, niti je meni kao takva nezanimljiva, već to što si stavio poštovanje uz broj dece, a onda opisuješ žene koje na prvi pogled i bez dublje analize ne poštuju ni sebe.

Izvinjenje ću da razmislim da l' ću da prihvatim.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#34 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 14:44
Pol: Muško
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 13:16

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Pa, nemoj da stavljaš na drugi deo vage to o nezrelosti, poštovanju i ostalom. I ja to isto mislim.
Да, наравно, нисам ни тврдио другачије. Набројао сам теме за које сам стекао утисак да тебе занимају, а онда оне које мене занимају, зато сам их тако поредао.

Citat:
Nije problem tema, niti je meni kao takva nezanimljiva, već to što si stavio poštovanje uz broj dece, a onda opisuješ žene koje na prvi pogled i bez dublje analize ne poštuju ni sebe.
Нисам везао поштовање уз број деце. Везао сам одсуство жеље да се има више од једног детета, између осталог, са поштовањем мужа.

Citat:
Izvinjenje ću da razmislim da l' ću da prihvatim.
Ма прихватићеш... посебно јер знаш да је проблем само у неспоразуму

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#35 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 16:06
Godine: 28
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 14:39

Citat:
Не ради се само о овој теми, а и нисам је формулисао као прозивку. Ако се не варам, рекла си да ниси у браку и немаш деце, тако да је било потребно стварно прилично труда да се осетиш прозвана. Мени је то као у основној школи, "ко је бољи, мушкарци или жене", па онда препуцавања... ја се трудим да темама прилазим објективно, а не да по дефаулту "браним" свој пол, чак и онда кад није нападнут.
Mozda tebi stvarno nije bila namera da formulises temu kao prozivku, ali sam ja stekla takav utsak, negde izmedju redova, to je samo moj utisak i moj ugao, i on nikako ne mora biti ispravan. Nisam se licno osetila prozvanom...Valjda i ne moram da se osetim licno prozvanom da bih odgovorila, rekla svoje misljenje. Osnovna skola je daleko iza nas, i upravo to generalizovanje treba izbegavati, to je taj prizvuk koji sam osetila u raspravi i koji mi je licio kao trpanje u isti kos. Poslednja stvar koju od mene mozes da ocekujes je da po difoltu branim zenski rod, jer neke zene i njihove postupke nikako ne odobravam, i cesto ih kritikujem....

Citat:
Наравно да нисам све породице с једним дететом стрпао у исти кош, мислим да сам доста прецизно описао на какве случајеве мислим.
Да сам дао један пример, за чим нема потребе, јер стварно има више случајева, онда би било "Јоссо, то је само један случај".
Precizno opisivanje tako kompleksih pitanja po meni podrazumeva analizu licnosti te zene, njenog muza, njihovog okruzenja,njihovog odnosa od pocetka, proslosti, porodica iz kojih poticu i koje cega jos, jer stvarno treba znati jako puno cinjenica da bi se realno procenilo zasto one imaju taj stav.

Citat:
И опет тај силни страх да се не лепе етикете и не суди о некоме које парализују малтене сваку расправу. Битно је запљунути се на тему, изрецитовати пар политички коректних фраза, и безбедно се повучи да неком не би изгледало да имамо свој став који неком не дај Боже може да се не свиди...
Ne volim da mi se lepe etikete, pa ih ni ja ne lepim, ne iz nekog straha, vec iz proste cinjenice da em nije meni da o nekome sudim, em ne mislim da mozemo da sudimo o nekome koga ne poznajem jako, jako dobro. A i onda je tesko reci ko je i sta ispravno a sta ne, jer "moja istina ne mora biti i tudja"...To dali cu se ja nekome svideti ili ne mi stvarno nije bitno, verovatno iz prostog razloga sto nisam bas dopadljiv lik, tezak mi je karakter, a i mnogo sam drcna da bih to bila...Imam svoje stavove, ali ih ne namecem...

Citat:
Док се људске слободе наводно развијају, све је мање репресивних режима, аутоцензура поприма страшне размере, и убија слободу говора и мишљења. Постајемо ли свет у ком људи комуницирају политички коректним фразама, док своје мишљење и осећања крију да их случајно неко не открије?
Moguce....O tome se treba dobro zamisliti....

Citat:
Можда би то требало да иде мало обрнутим редом, да се бирају мужеви који се поштују?
Naravno...ali postovnje se moze i izgubiti....

Citat:
Опет, назови ме старомодним, али мислим да и неке "саме чињенице" заслужују извесно поштовање. Отац, мајка, брат, сестра, муж, свекар, свекрва, ташта, таст, патријарх, председник... могу бити овакви или онакви. Али сама њихова "позиција" заслужује извесно поштовање, бар донекле.
Majka, otac pa i to je diskutabilno ( ima ona tema o devojci koja rodila brata...npr), ali ako su roditelji i braca i sestre ono sto bi trebalo da budu onda svakako zasluzuju postovanje. Svekar, svekrva, tast i tasta da ono duzno povrsno postovanje u pocetku, dok ne zasluze ono pravo, dublje postovanje. Pod tim povrsno podrazumevam ono postovanje koje su nas vaspitali da treba da imamo prema starijima.
Sto se tice predsednika i patrijarha, da li to podrazumeva da su Hitlera kao kancelara jedne drzave njegovi savremenici bili duzni da postuju?! Da ne upirem prstom u neke svezije primere....

Citat:
Мислиш да је проблем што је у тим везама нестало љубави?
Mislim. Mislim da je to sama srz njihovog problema. Mozda ni one same nisu toga svesne. Mislim da bi morale da se zapitaju dobro sta zapravo stvarno osecaju, da svaku svoju emociju nazovu pravim imenom, pa da prihvate da imaju problem, da mozda nisu upravu, da sagledaju celu situaciju iz svih mogucih uglova, da saslusaju sve argumente svojih muzeva, koji ce morati da budu daleko opsirniji od toga da imaju nagon za produzenjem vrste, i da onda pokusaju da rese situaciju, a ne samo da tvrdoglavo stoje pri svom povrsnom stavu. Ljubav je izmedju ostalog i konstantno davanje.

Citat:
Није то баш било класично полицијско испитивање, већ необавезни разговори у којима се нико не либи да каже своје мишљење. Напротив, поносе се њим.
Ok... samo mi se cini da su ljudi ponekada skloni i sami sebi da precutkuju stvarne razloge svoji postupaka, a ne da ih govore drugima.

Citat:
Јел увек траје оволико да се добије твоје мишљење, и јел увек стављаш оволико ограда и правиш оволику припрему?

Citat:
Чувени "а какви су мушкарци?!" аргумент
Mozda tako zvuci, ali za svadju je uvek potrebno dvoje...samo sam na to htela da ukazem. Uzrocno-posledicne stvari....

Citat:
Углавном нисам стекао утисак да учествују, те госпође су донеле своју одлуку и гледају како да је спроведу на све могуће начине. Мужеви се често не слажу с тим одлукама, али шта могу да ураде, да је натерају?
Slazem se sa Gogom.....

Citat:
Можда. Опет је крив мушкарац дакле Али да ли си сигурна да то не потиче од пре, да је на почетку брака рецимо све било ок? Мада ок, слажем се да велику одговорност зато што га жена не поштује сноси мушкарац. Али питање је шта је старије ту...

Ma nije muskarac, moze situacija biti i obrnuta.... Samo se opet postavlja pitanje da li su oni necim uzrokovali taj stav....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#36 (permalink))
kristina-cica
Iskusni forumdžija
kristina-cica je miljenik mnogih članovakristina-cica je miljenik mnogih članovakristina-cica je miljenik mnogih članovakristina-cica je miljenik mnogih članovakristina-cica je miljenik mnogih članovakristina-cica je miljenik mnogih članova

Član od: 25.01.2008.
Poslednji login: 29.08.2008 10:20
Godine: 28
Odgovor: Доста ти је једно... - 12.04.2008, 01:24

Citat:
Не могу да кажем да је то у последње време, али све више примећујем једну појаву - жене које неће да рађају више од једног детета.
Па тако редовно слушам приче типа:
- Јао, муж ми хоће још једно дете...
- Одлично, и треба.
- Е па ја нећу...
- Не могу, уморна сам
- Не могу, болело ме је
- Да затрудним, ја бих абортирала... и тачно им видиш у очима панични страх од још једног детета, од обавезе, од трудноће... у стилу "једва сам и ово издржала".

Не ради се о женама које јуре каријеру, ради се о женама најобичнијих занимања, продавачице, секретарице, беспослене домаћице... углавном максимално средњег образовања.
Понашање им је такође слично - флертовање, варање мужа, незадовољство браком из ког им не пада на паме да изађу, жеља за проводом, изласцима...
Њихови животи нису испуњени никаквим компликованијим стварима, своде се углавном на изласке, мало алкохо