VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Доста ти је једно...
staro
  (#21 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:41
Pol: Muško
Odgovor: Доста ти је једно... - 10.04.2008, 15:25

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Moj komentar je bio da bih u tom slučaju radije gledala seriju nego nekom govorila koliko dece treba da ima.

Ne pričam ni o čijem seksualnom životu, to me ne zanima. A o carskom rezu pričam, da Idi pa čitaj. Ne vidim zašto nije ok reći da carski rez ne bi trebalo da se naručuje tek tako i da je to operacija. A ti pričaj o čemu hoćeš

Ova ilustracija ti je tek savršena. FYI, ne teram nikoga da bude homoseksualac, već sam se uključivala zbog drugih stvari. Ukoliko nisi primetio neko bi te ljude kamenovao, ubijao i spaljivao i branio im kiseonik.

I ne znam što bismo ti i ja više chatovali ovde, sigurno ima ljudi koji su primetili istu pojavu koju si i ti primetio, a koja ih pritom zanima.
Као што ти мислиш да не треба наручивати царски рез ки Биг Мек или да не треба онемогућавати правилну респирацију сексуалним девијантима, тако и ја мислим да не треба бити себичан, лењ, емоционално незрео, и да треба поштовати мужа.
Не терам тебе да се бавиш овим темама, али мени су занимљиве. Жестоко се противим свакој импликацији да нису!
Теби нису занимљиве, мени јесу, остајемо добри
И извињавам се за било какву неприхватљиву инсинуацију ако се неком учинило да их има. Осим Битерлемону.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 09:08
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Доста ти је једно... - 10.04.2008, 15:35

Slozila bih se da je kako neko planira svoju porodicu samo njihova stvar, i dodala da to nije isto sto i maltretiranje od kojeg okrecemo glavu....Licno ne bih volela da se ni moji najblizi mesaju u to koliko cu imati dece, a ako bi se nekim slucajem desilo da me neko mlati na sred ulice a da prolaznici okrecu glavu, smatrala bih te prolaznike za ne ljude....

Po mom misljenju lepse je i bolje (za tu decu) da imaju brata ili sestru ili oboje....Tu sam pristrasna, posto imam dve starija brata i super mi je sa njima.....Ali posto jos uvek nisam majka, stvarno ne mogu realno da sudim o tome...

Ne mogu da ne ne zapitam, teram kontru znam....
A sta je sa muskarcima?
Ima ih gomila koja nije spremna ni na brak a kamoli na decu....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#23 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Доста ти је једно... - 10.04.2008, 23:09

Citat:
Kalina kaže: Pogledaj poruku
Slozila bih se da je kako neko planira svoju porodicu samo njihova stvar, i dodala da to nije isto sto i maltretiranje od kojeg okrecemo glavu....Licno ne bih volela da se ni moji najblizi mesaju u to koliko cu imati dece, a ako bi se nekim slucajem desilo da me neko mlati na sred ulice a da prolaznici okrecu glavu, smatrala bih te prolaznike za ne ljude....
Тема коју сам ја поставио није била ко коме одређује или не одређује број деце или било какве друге одлуке које се тичу породице, већ зашто неке жене доносе одлуке какве доносе.

Citat:
A sta je sa muskarcima?
Не могу да се не запитам зашто неке особе женског пола било какву критику на рачун било које особе истог пола сматрају нападом на цео пол, који треба одбијати и прелазити у контранапад.
Већ је једна питала ово питање, ја сам чак и одговорио.

staro
  (#24 (permalink))
Leonard Peltier
Onaj Koji Je Puk'o
Leonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimum

Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: danas 03:01
Godine: 30
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 00:40

Citat:
yossarian kaže:
Све је више жена које не поштују своје мужеве довољно да им роде више од једног детета, чак и то једно преко воље. Али друго... ни под претњом оружја.
Да ли су то превише размажене жене, емоционално незреле, које неће да се потруде ни око чега ради чувања својих испразних живота? Или једноставно имају лоше мужеве који не заслужују, по њиховом мишљењу, да им се гени превише шире?
Sve je to stvar izbora. Svako od nas (muško/žensko) ima pravo da bira i da bude izabran.

Ako neka žena želi da rodi jedno, dvoje,...n dece ili nijedno - to je samo, jedino i isključivo njen izbor. E sad, šta je od toga mudro? Dobro? Loše?
Nisam žensko da bih mogao objektivno da sagledam sve razloge da bih bolje polemisao

Međutim, ukoliko je neka žena sa "lošim" mužem, ne želi da širi njegove gene........onda treba da ga napusti, da ode - ukoliko poštuje sebe
Nažalost, primetio sam da većina žena ima strah od napuštanja svojih muževa, iako ih tretiraju kao stoku......... da ne pređem previše u off topic

Isto tako i mi muškarci imamo pravo da biramo šta nama odgovara...tj kakva žena nama odgovara. Neki od nas su normalni, drugi su idioti, treći su samoživi......i svi imamo neki svoj "tip" žene kakvu tražimo
Identično kao i kod žena

Što se mene lično tiče, nisam oženjen - ali voleo bih da imam minimum dvoje dece. Međutim, o tom potom

Citat:
Kalina kaže:
A sta je sa muskarcima?
Pravi muškarac jednostavno ne može biti nespreman. On mora da zna šta hoće u životu, mora imati neku viziju, ideju, plan.... i to ne samo jednu, nego mnoooogo više ideja

Ukoliko muškarac nema viziju budućnosti, tu mu niko ne može pomoći. On mora sam sa time da se izbori. Nema drugog leka

"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best"

staro
  (#25 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 02:27

Не желим да искажем непоштовање ни према чијем мишљењу, али одушевљава ме потреба да се сваком приликом испуца неколико политички коректних фраза. Овде рецимо "Свако има права на свој избор". Наравно да има, то смо апсолвирали, рецимо да се с тим сви слажемо.
Ја сам покушао да уђемо мало дубље, да размислимо о разлозима због којих неко доноси одређену одлуку. Не да причамо има ли свако право на нешто или нема.

staro
  (#26 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 23:07
Godine: 42
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 07:46

svi smo svedoci Albanske politike da kurcem isteraju Srbe s Kosova
oni su to i uspeli ... ne kazem da treba da imamo po 17 komada svako ali 1 je malo ...
zato predlazem akciju : Bacite kurtone

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#27 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: juče 22:02
Godine: 36
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 08:00

Citat:
Kalina kaže: Pogledaj poruku

A sta je sa muskarcima?
...a kakve veze ima brak sa decom... ...decu ne pravi to parče papira...

...za dame besplatna degustacija...

staro
  (#28 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 09:08
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Доста ти је једно... - 11.04.2008, 11:19

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Не могу да се не запитам зашто неке особе женског пола било какву критику на рачун било које особе истог пола сматрају нападом на цео пол, који треба одбијати и прелазити у контранапад.
Већ је једна питала ово питање, ја сам чак и одговорио.
Branimo se, zato sto si temu formulisao tako da lici na prozivku. Mozda bi bilo bolje da si dao jedan primer umesto sto si reko da je mnogo takvih slucajeva, pa nekako izgleda kao da si sve porodice sa jednim detetom strpao u isti kos.... A zaista postoji jako mnogo razlicitih razloga iz kojih neke zene radjaju samo jedno dete... Svaki je zivot prica za sebe.

Ali ajde da pokusam da ti odgovor na pitanje, pa neka i ispadne da lepim nekom etikete ili da sudim o nekome, a to mi zaista nije namera...

Zasto neke zene ne postuju svoje muzeve?

Pa sama cinjenica da su im muzevi, ne znaci da treba automatski da ih postuju. Svako mora da zasluzi postovanje. A kada ga zasluzi da se potrudi da ga zadrzi. Isto tako je postovanje dvosmerno...Cini mi se da to sto neko zeli jedno dete ne znaci ne postovanje partnera. Planiranje porodice, kao i sve druge odluke, bi morale biti zajednicke,oboje bi trebalo da se sloze, ili da pronadju neke kompromise...

Da bi se deca radjala potrebno je mnogo ljubavi, prema partneru i prema deci. Neki ljudi ljubav olako shvataju, zaboravljajuci da ni jedna ljubav nije bezuslovna, i da je treba negovati i truditi se oko nje.

Da li si apsolutno siguran da su ti one rekle stvarne razloge za to sto ne zele da radjaju vise dece?!

Ako jesu, izgleda da su one jako sebicne osobe, koje ne zele obaveze, razmazene su i ne zrerele, a i lenje. Mozda su pogresno vaspitane...Mozda se u tome ima posledica poslednjih petnaestak godina...
Pijancenje, flertovanje, isprazan zivot, vode one....a muzevi kao sede fini kod kuce,i cekaju...ma nije nego...
Mislim da je ono ocigledno u tim situacijama samo povrsina, kada zagrebes dublje videces sta je u korenu tog problema.
Zasto su one takve kakve jesu? Zbog cega su njihovi muzevi takvi? Zasto im brak ne funkcionise? Zasto oboje ostaju u tom braku? Jako je kompleksno sve to. Sedi i popricaj sa tim devojkama, zagrebi tu povrsinu i dobices odgovore....
Citat:
lav71 kaže: Pogledaj poruku
...a kakve veze ima brak sa decom... ...decu ne pravi to parče papira...