|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Usvajanje dece |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 01.06.2007.
Poslednji login: 01.06.2007 23:06
Pol: Žensko
Godine: 37
|
bro jutro. brljam po internetu trazec info o usvajanju djece i stigoh do vas. svasta mudro zborite, nema sta nego imam jedno pitanje? Da li neko zna neke konkretne invormacije o tome gdje da se obratim za usvajanje djece ili za hranioca porodice? ja zivim u zrenjaninu, i pojma nemam gdje da trazim. ja sam definitivno za usvajanje djece, imam dvoje svojih ali ,mada ovo zvuci jaaaako glupo, rodila sam ih jer sam znala da je to jednostavnije od usvajanja. e sad bih jako voljela da usvojim jos jedno dijete ali ne znam gdje da pitam. malo me grize savjest, toliki ljudi nemaju djecu a ja da im uzimam dragocjenu djecu ali samo malo...proci ce ....
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
|
Odgovor: Usvajanje dece -
01.06.2007, 13:36
Jos nemam porodicu, nisam udata... ali, ako ne bih mogla da imam decu, sigurno bih razmisljala o usvajanju deteta!
Imam rodjake koji su usvojili jednu devojcicu iz Zvecanske ulice! Ne znam kojim recima bih to opisala - mozda "sevap", kako se to kaze u narodu, i za njih i za dete! Naime, oni nisu mogli da imaju dete, i pre usvajanja, imali su macku prema kojoj su se ponasali kao prema detetu - obracali joj se sa "dodji kod mame ili tate", macka je imala povlascen status u kuci... U jednu ruku, sve je to bilo jako tuzno, jer se videlo da su puni ljubavi koju nisu imali na koga da usmere... A onda su resili da usvoje dete, prosli su razne peripetije, i danas imaju premedenu cerku, koja, verovali ili ne, cak i lici na njih - niko ne bi rekao da to nije njihovo dete (premda to i nije bitno u ovoj prici)! Uglavnom, ona je sada clan nase porodice i svi je tretiramo kao nasu, jer ona to i jeste! |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
|
01.06.2007, 21:00
Citat:
Iskreno, nisam siguran koliko je pametno dati decu nekome ko je svoju rodio "jer je to jednostavnije od usvajanja". Probaj u centru za socijalni rad, da ja sad ne bih zvao ljude i raspitivao se, probaj za početak da se raspitaš u opštini, to je ona zgrada sa balkonom iza leđa spomenika kralju Petru u centru na trgu. Ili recimo odeš u dom koji je u ulici Cara Dušana, na raskršću sa magistralom pa pitaš tamo. Čudno mi je malo da želiš da usvojiš dete a do sada nisi uspela da saznaš gde i koga da pitaš... ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 01.06.2007.
Poslednji login: 01.06.2007 23:06
Godine: 37
|
01.06.2007, 23:00
Citat:
medjutim, hvala na info |
|
|
|
|
Predrasude pri usvajanju dece |
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 01:32
|
Predrasude pri usvajanju dece -
29.08.2007, 02:51
Skoro naidjoh na podatak da bi 60% Amerikanaca usvojili dijete neke druge rase od njihove ako bi usvajali djecu. Mozda nisu u pitanju predrasude. Ali ko to sad zna?
Ako bi vi usvajali djecu, da li bisteusvojili dijete druge rase ili mozda religije? |
|
|
|
Odgovor: Predrasude pri usvajanju dece |
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Godine: 25
|
Odgovor: Predrasude pri usvajanju dece -
29.08.2007, 10:36
Iskreno nemam predrasuda prema rasama i bilo bi mi svejedno koje boje je dete koje usvajam...
S druge strane mislim da je malo teze usvojiti nama npr dete iz Afrike jer ipak to dete na neki nacin bi ,po meni,trebalo odgajati u duhu njegove kulture ili bar poduciti ga njegovom kulturnom naslijedju... Uglavnom socijalne sluzbe ako znaju poreklo dece i paze na to,da dete daju nekome ko ima isto kulturno naslijedje ili je iste rase... I pitanje vjere,kako dati krscanskom paru muslimansko dete(mada obicno deca nemaju pojma,narocito ako su jako mala),ono vise nece to biti,postat ce krscanin jer ce ga tako odgajati... Meni licno ej to svejedno ali da usvojim dete neke druge kulture dala bih sve od sebe da ga upoznam sa njegovim poreklom,sa njegovim korenima...ne mislim da bi ga to cinilo manje mojim detetom,naravno da bih mu prenela i dio sebe ali nesto mislim da je i taj deo jako bitan... William Wordsworth |
|
|
|
Odgovor: Predrasude pri usvajanju dece |
|
|
:)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: Predrasude pri usvajanju dece -
29.08.2007, 10:59
druge rase ?
zamisli da proşetaş zenu plavuşu i dete crnçe ![]() şts bi rekli ljudi ? ![]() şalu na stranu ali ipak mislim da ima dovoljno nesreçne i dece u Srbiji posle svih ovih ratova ... ![]()
|
|
|
|