|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Ja vragolan, i moj deda |
|
Odgovor: Ja vragolan, i moj deda |
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Odgovor: Ja vragolan, i moj deda -
21.01.2007, 22:10
Ja sam odrasla kod dede,tacnije do 13 godine i on je najvaznija osoba u mom zivotu...Zahvaljujuci njemu sam danas ono sto jesam i zauvek cu mu biti zahvalna za sve...
U principu mislim da bi bake i dede trebale da imaju tu neku sporednu ulogu,vaznu ali sporednu,da se ne bi trebali petljati u odgoj ali da bi svakako trebali biti tu i pruziti detetu ljubav i paznju... Autoritet ipak treba da predstavljaju roditelji... William Wordsworth |
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
|
22.01.2007, 10:22
nismo zivjeli u blizini mojih baba i dida (ja sam ih imala malo vise, jer racunam i one od ocuha - i bili su mi kao moji), ali smo ih sve bar jednom godisnje posjecivali. i svatko je na svoj nacin ostavio traga. i svi su brata i mene mazili i pazili i znam da su mi stosta dozvolili sto mojima ni u snu ne bi padalo na pamet. imali su strpljenje, blagost i onu djecju crtu u njima. hvala im za sve lijepoga i veseloga, a babine oblatne, koka ispod peke i riba na gradele - e to je vec jedna posebna prica za sebe.
|
|
|
|
|
|
v.d. moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 21:48
Pol: Muško
Godine: 32
|
22.01.2007, 10:30
ja vragolan i moj deda...Deda mi je bio bećar i nosio je šešir na krivo, žao mi je što ga nisam upoznao jer sam imao dve godine kada je umro. .Imam gomilu požutelih fotografija i video sam da se ludo zabavljao. |
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
|
22.01.2007, 20:44
Kako je sve to lepo,i ja porasla pored babe i dede,ziveli su pored nase kuce,ali celi dan smo bili kod njih,baba me ucila puno stvari,s dedom isla na pijac da prodajemo breskve....
Dusa mi boli sto to moja deca nikada nisu mogli imati........
|
|
|
|
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 18:58
Godine: 46
|
22.01.2007, 21:10
Secam se svojih babe i dede. I dan, danas, iako sam premasila 40 ja ih se setim.
Deda je umro kada sam imala 10-tak godina, baba je zivela do 1990. i umrla sa 72. Bila sam dedina ljubimica - volela sam da sedim u njegovom krilu i da idem u setnju sa njim, jer bi mi tom prilikom uvek kupio, neku lizalicu, stapice ili tako, neku sitnicu. Znao je da mi tepa Buba-mara iz Pazara (ne znam zasto iz Pazara, valjda samo zato sto se rimuje), i jos me je zvao Daskalaska. Kada sam krenula u skolu, pomagao mi je i uvek kontrolisao moje domace zadatke. Volela sam da idem sa njim na reku, jer je on bio strastveni pecaros. Ucio me je da pecam, ucio me je kako cu na osnovu boje neba znati da prognoziram vreme, ucio me je koje su zmije otrovne, koje ne, od njega sam naucila mnogo toga o divljini. Baba je opet bila druga prica. Ona je bila vise privrzena mom bratu, koga je zvala Bakina Ruza, sto moj brat bas nije mnogo voleo... ali, baki za dusu, nikada joj to nije prebacio. Volela bih da znam kakva cu ja baba da budem - najverovatnije da cu svoje unuce paziti i maziti. Niko ne ume da razmazi unuce kao baba i deda. Srecni su svi oni koji su imali "privilegiju" da deo svog detinjstva, deo svog zivota podela sa njima. Šta ti je smisao života, da bi ti život imao smisla
|
|
|
|
|
|
Moderator
Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 21:50
Godine: 26
|
24.01.2007, 15:33
Nazalost,jedino sam imala prilike da upoznam babu po majci,ostali su umrli pre nego sto sam se ja rodila.Baba je bila zakon!Jos uvek pamtim one nase zajednicke nestasluke i duge razgovore o najblesavijim stvarima na svetu.Nedostaje mi...
![]() |
|
|
|
|
|
s vetrom u kosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
|
30.01.2007, 16:30
Ja još uvek imam baku koju obožavam, kod koje sam odrastala i koja mi je značila - i znači mnogo. I danas, kada je pogledam, onako sićušnu i bolešljivu, setim se svih onih lepih trenutaka bezbrižnosti koje sam pored nje provela. Bake i deke imaju ogromnu ulogu u životima svojih unuka i sreća je kada imamo jedni druge... Roditelji su uvek prezauzeti, prestrogi, preokupirani... A bake i deke su tu da pruže nežnost, strpljenje, toplinu. Ne biti mrtav nije što i biti živ.
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2007.
Poslednji login: 22.02.2007 10:23
Godine: 23
|
31.01.2007, 12:25
Pogledajte ih
mislim sta reci. On je zapravo pradeda, moj deda a tata mi je pricao kako je kao roditelj bio strog, nije se dao maziti ili razneziti , ni prema meni i mojoj sestri nije bio tako naklonjen dok smo bile male, a saaad ![]() |
|
|
|