VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Usvajanje dece
staro
  (#1 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Usvajanje dece - 18.05.2006, 17:23

Da li biste usvojili dete?

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Usvajanje dece
staro
  (#2 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:32
Pol: Žensko
Odgovor: Usvajanje dece - 18.05.2006, 17:37

Citat:
Kunic kaže:
Da li biste usvojili dete?

zasto da ne!? ne vidim nista loshe u usvajanju napustene dece.. cak naprotiv mislim da je to treba poticati, upravo iz razloga sto ima toliko napustene dece sirom sveta.. imala sam priliku da volontiram u jednom domu za napustenu decu.. u tom domu su bila deca koju su majke napustile po porodjaju pa sve do nekih 5-6 godina.. znaci deca koja ne razumiju zasto su tamo.. srce mi se kidalo kad sam odlazila, jer ne samo sto sam se ja vezala uz njih, negu su se i oni vezali uz mene.. a njima je tako malo potrebno.. ono malo ljubavi i topline..

doduse cula sam, da kod nas taj proces usvajanja traje jako dugo.. tako da oni koji imaju zelju da usvoje dete, nakon toliko cekanja je i izgube.. mada ne znam.. mozda sam u krivu..

u svakom slucaju sam za usvajanje dece, pogotovo ako par nema vlastite.. to je po meni mnogo human cin.. jer ni jedno dete ne zavredjuje da bude napusteno, lisheno detinjstva i odrastanja u porodici..

staro
  (#3 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 04:05
Godine: 33
Odgovor: Usvajanje dece - 24.05.2006, 05:46

Citat:
yige_gui kaže:
doduse cula sam, da kod nas taj proces usvajanja traje jako dugo..
Traje. Jedan bračni par koji kod mene u kraju drži neku prodavnicu, prolazio je kroz taj proces pune tri godine, tako da znam da traje.

Pre mnogo godina, ono kad smo krenuli u srednju, zaputim se ja po prvi put kod drugarice koja je išla u medicinsku da joj nešto odnesem, bile smo različita smena. Otprilike sam znala gde je škola (medicinari su se inače selili u po 2-3 škole u gradu), ali zalutam, pomešam zgradu i BAP uđem u Zvečansku misleći da je to škola. A onda sam se susrela sa krupnim okama koje svakog gledaju kao svog najrođenijeg. Od tada sam bila nekoliko puta da im odnesem neki slatkiš i da se poigram sa tom decom... mada nisam odavno

Ja se divim osobama koje su odlučile da usvoje dete. Znam ženu koja je usvojila ne baš zdravu devojčicu. Ona je moj idol. Govorila mi je znaš, sve one slatke male sa loknicama će već neko uzeti, a nju neće niko - zato ću je uzeti ja. Mislim da tu decu ne treba voleti KAO svoje dete (nekima je i ovo razlog zbog kojeg su protiv usvajanja)... njih samo treba voleti... to je sve što im treba. Ja imam dete, ali da ne mogu da ga imam bila bih jedna od onih koji bi pružili ljubav jednom napuštenom malom biću, sigurno. Mada... nije isključeno da to neću uraditi, često razmišljam o tome. Ja bih ih bre usvojila sve

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#4 (permalink))
marco_194
Novi član
marco_194 će uskoro postati poznat član

Član od: 09.09.2006.
Poslednji login: 22.04.2007 00:11
Pol: Muško
Odgovor: Usvajanje dece - 09.09.2006, 09:29

Na ovu temu bih mogao dosta toga da pisem.Napustene dece bez roditeljskog staranja ima jako puno.Resenje za njih nije samo usvajanje,koje doduse ide jako tesko i to je jedan dug vremenski proces.Ako neko zeli ,ima volje i ljubavi da pomogne takvoj deci ima mnogo "bezbolnije" resenje a to je takozvano hraniteljstvo.Dece bez roditeljskog staranja se smestaju u porodice koje su voljne da pruze "utociste" i svu ljubav koja im je potrebna.POstupak nije komplikovan samo takve porodice kje to zele treba da prodju neke osnovne pripreme preko centra za socijalni rad u svom mestu i to je to.Moja supruga i ja imamo dvoje dece jedno ima dveipo godine a drugo cetiri godine i oni su braca.Proveli su skoro godinu ipo dana u "ZVECANSKOJ" i sada su kod nas.Kakav je to osecaj i dozivljaj nebih mogao da vam opisem al ukrato TO JE DIVAN OSECAJ.Takodje mogu da kazem i da put do usvajanja je mnogo brzi preko hraniteljstva nego inace.Ako nekoga nesto vise interesuje na ovu temu neka se javi rado cu pomoci i dati informacije koliko budem znao i mogao.Toliko za sada i puno pozdrava sa ovoga mog prvofga javljanja na ovome forumu.

staro
  (#5 (permalink))
Mish
Lajavi Krelac
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 23:39
Odgovor: Usvajanje dece - 11.09.2006, 22:40

Da jako želim dete, a ne mogu da ga imam, sigurno.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 04:05
Godine: 33
Odgovor: Usvajanje dece - 06.10.2006, 23:19

Evo sad javiše na b92 da su u porodičnom zakonu skratili proces usvajanja na 8 meseci

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#7 (permalink))
zazica
Novi član
zazica je na dobrom putu

Član od: 06.10.2006.
Poslednji login: 13.10.2006 20:57
Godine: 31
Odgovor: Usvajanje dece - 07.10.2006, 14:12

s obzirom da muku mucim sa sterilitetom kada ni jedna od metoda ne bi uspela usvojili bi sigurno dete.

staro
  (#8 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 01:07
Odgovor: Usvajanje dece - 07.10.2006, 20:36

Naravno da sam za! Kada plemeniti ljudi usvoje decu nema ništa lepše od toga. Priroda je često surova, nekim ljudima nije omogućeno da imaju svoju "biološku" decu, a pak, onima kojima jeste, nekada ne bih dala ni kućnog ljubimca da brinu o njemu sat vremena.

Citat:
marco_194 kaže:
Moja supruga i ja imamo dvoje dece jedno ima dveipo godine a drugo cetiri godine i oni su braca.Proveli su skoro godinu ipo dana u "ZVECANSKOJ" i sada su kod nas.Kakav je to osecaj i dozivljaj nebih mogao da vam opisem al ukrato TO JE DIVAN OSECAJ.
Svaka čast! Ja sam pre nekih desetak godina upoznala jednog divnog čoveka koji je, sa svojom suprugom, usvojio 4 dece. Svakom od njih je, čim su počeli malo da razumeju svet oko sebe, objasnio da su oni posebna "izabrana" deca. To je jedna tako harmonična i skladna porodica puna ljubavi, kojoj sam ja, na momente, iskreno zavidela!

staro
  (#9 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Godine: 25
Odgovor: Usvajanje dece - 06.11.2006, 23:03

kad ne bih mogla da imam vlastitu usvojila bih naravno,mnogo volim decu

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#10 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: juče 14:48
Odgovor: Usvajanje dece - 06.11.2006, 23:13

imam puno prijatelja koji su usvojili djecu i divim im se zbog toga. razmisljali smo o tome cesto iako imamo jednog sina.oboje smo jos mladi i zelimo vise djece. tko zna...

Taj sam ukus od nekud znao,
probao sam jednom davno divlji badem...

Odgovor