VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki
staro
  (#1 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 03:44
Pol: Žensko
Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 28.03.2008, 23:35

Moj indijanac je danas "zaradio" prvu modricu ispod oka. Baba ih je cuvala u dvoristu iza nase zgrade, sin se igrao sa drugarima, a babs i unuka su brale neko cvece 20ak m od profesionalnih razmenjivaca yugio kartica.
U jednom momentu su im prisla dva starija klinca i pitali koliko je sati. Kad je moje dete odgovorilo da je bilo 15.30 kad je izasao iz skole i da posle toga on ne obraca paznju na vreme dobio je pesnicu u obraz.
Sta se posle izdesavalo, kad je baba primetila da joj je mezimce napadnuto bez razloga, nije bitno. Saznacu gde zive, pa cu da ih posetim

Indijance sam naucila da se nikad ne upustaju u fizicke obracune sa drugom decom. Stalno govorim da je to nepotrebno, ruzno, primitivno...Muz mi je nekoliko puta prebacio da "pravim pi*kicu od deteta" ali draze mi je da je takav, nego da je neki retard koji ce da bije decu, jer mu,lupam, taj dan nismo kupili zvake
Onda su ga muz i moj brat usmerili da nikad ne zapocinje prvi, ali da se brani ako ga neko udari bez razloga. Cak su mu pokazali i nekoliko nos-patos zahvata i udaraca Tu vec nisam smela da se umesam, da ne bi i mene patosirali

Sad ne znam ni sta da vas pitam ...ucite li decu da se biju, napadaju, brane kad su ugrozeni...? Kako bi reagovali da vase dete dodje kuci razbijenog nosa, ili s modricom ispod oka? Sve to ide u "rok sluzbe"...znam...ali sto sam popizdela danas, doslo mi je da i ja roknem nekog.

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki
staro
  (#2 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 28.03.2008, 23:39

Citat:
_baba_ kaže: Pogledaj poruku
Moj indijanac je danas "zaradio" prvu modricu ispod oka. Baba ih je cuvala u dvoristu iza nase zgrade, sin se igrao sa drugarima, a babs i unuka su brale neko cvece 20ak m od profesionalnih razmenjivaca yugio kartica.
U jednom momentu su im prisla dva starija klinca i pitali koliko je sati. Kad je moje dete odgovorilo da je bilo 15.30 kad je izasao iz skole i da posle toga on ne obraca paznju na vreme dobio je pesnicu u obraz.
Sta se posle izdesavalo, kad je baba primetila da joj je mezimce napadnuto bez razloga, nije bitno. Saznacu gde zive, pa cu da ih posetim

Indijance sam naucila da se nikad ne upustaju u fizicke obracune sa drugom decom. Stalno govorim da je to nepotrebno, ruzno, primitivno...Muz mi je nekoliko puta prebacio da "pravim pi*kicu od deteta" ali draze mi je da je takav, nego da je neki retard koji ce da bije decu, jer mu,lupam, taj dan nismo kupili zvake
Onda su ga muz i moj brat usmerili da nikad ne zapocinje prvi, ali da se brani ako ga neko udari bez razloga. Cak su mu pokazali i nekoliko nos-patos zahvata i udaraca Tu vec nisam smela da se umesam, da ne bi i mene patosirali

Sad ne znam ni sta da vas pitam ...ucite li decu da se biju, napadaju, brane kad su ugrozeni...? Kako bi reagovali da vase dete dodje kuci razbijenog nosa, ili s modricom ispod oka? Sve to ide u "rok sluzbe"...znam...ali sto sam popizdela danas, doslo mi je da i ja roknem nekog.
...sjajna tema......kao prvo...naucio bi dete da se bije...tata bar ima iskustva......kao drugo...kako god da se zavrsi detetov fight,otisao bih da razgovaram sa njegovom mamom......mislim,da joj objasnim neke stvari...oko vaspitanja.......ako ni to ne pomaze...onda bih morao sa tatom......ako ne moze ni tako...ne gine mi svingeraj...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#3 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:18
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 28.03.2008, 23:52

Ponekad sa nasilnicima možeš samo onim jezikom koji jedino razumeju... Pa i odrasli uče samoodbranu na raznoraznim kursevima i u tome niko ne vidi ništa loše... Da je tvoj malac ovladao veštinom "vraćanja milog za drago", klinac- nasilnik i njemu slični bi tri puta razmislili kada će sledeći put podići ruku sa razlogom ili bez njega...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#4 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Godine: 34
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 29.03.2008, 00:05

Vaspitavam Kikija da se ne bije, dok ga neko ne napadne...
Pričao mi je pre neki dan,
kako ga je udario drugar iz vrtića,
na postavljeno pitanje:
'' Šta si uradio posle? ''
- dobila sam i odgovor:
'' Udario sam i ja njega ... ''

Tako sam vaspitavana, to prenosim i na njega...

Znam da '' u rok službe ide '' i to da mi dete dođe,
sa ogromnom čvontom na čelu iz vrtića, jer su se deca '' zaigrala ''
( ne znam da li da se smejem ili da ) ...

Svesna da ne mogu, tj. neću da ga držim pod '' staklenim zvonom ''.

Ni jedna ogrebotina me ne ostavlja ravnodušnom,
a kamoli udarac, ili ne daj Bože nešto gore..

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#5 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 23:28
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 29.03.2008, 00:14

Moj klinac je prilično visok i krupan za svoj uzrast, ali opet, često dolazi kući plačući. Učila sam ga da se ne tuče, ne maltretira slabije od sebe a pošto je inače dobar i poslušan, tuču tretira kao metod kojima se koristi nepismen svet u nedostatku sredstava komunikacije pa nikada nije bilo problema. Sve dok nije stupio u kontakt sa decom koja vole tuču, vežbe radi.
Odlazila sam i ja ljudima na vrata, nervirala se ali tu pomoći nema. Dete mora samo da pronadje način na koji će odreagovati na nasilničko ponašanje. Moj sin definitivno izbegava tuče jer mu je to bezveze ali, planiramo uskoro da krene na neku borilačku veštinu tek da nekome ne bi služio kao džak za vežbanje.
Za ostalo će majka da se pobrine

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 29.03.2008, 00:17

Jednom se samo potukao do sad tj vratio i to na moje oči. Inače je veoma veselo, euforično i pozitivno dete i ne upada u konflikte. Onako je više sportski nastrojen nego agresivan. I dobar k'o medved neki. A vala ne bih ni volela da krene da leši decu, ima ruku kao i otac mu, kad se malo obraduje sruši me i ugnječi i već može čoveku da naudi i iz ljubavi Malo plivanje, malo džudo i ume se i sam braniti kako treba za ne daj Bože. Nemam brigu, niti da će dobiti batine, niti da će ih deliti bez povoda.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#7 (permalink))
believer
Veteran
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 18:56
Godine: 42
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 29.03.2008, 00:42

secam se kad je moj potomak imao izmedju tri i cetiri godine....izlazio je ispred zgrade i igrao se sa drustvom iz iste....a svi su bili stariji po nekoliko godina....kako se on izborio za svoje mesto nemam pojma,uglavnom,zvali su ga na sva desavanja....
elem...dodje jedan dan,cupav,naduven,uplakan,zarozan.....i place ko kisa
kaze potukao se sa bumbarom s drugog sprata
ja mu kazema dobro bre,majku mu....zar ti nisam sto puta rekla da se ne tuces i da to samo rade glupaci i dripci?

a on ce,placuci na glasa BIO je DRIPAC!!!!!Hteo je da se bije! i sta je trebalo ja da radim?!................

i tako.....odluke prepustam njemu......i ne placem kad izvuce deblji kraj...niti idem na tudja vrata.....

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#8 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 29.03.2008, 12:12

Prilicno su povuceni, ne izazivaju konflikt.
Vaspitavam ih da ne koriste silu u resavanju konflikta osim kada moraju sami sebe da odbrane.
Ne udaraju prvi ali za cerku znam da uzvraca kad je diraju.
Tako ih i vaspitavam: Ako te neko udari, ti vrati.

Onda se setim sina poznanika koji je imao isti moto...
Pa kada niko nije hteo da se tuce, on je provocirao, preprecavao prolaz dok se druga strana ne iznervira toliko da udari prva. E a onda on uzvracao punom merom. Danas je ipak postala normalna muska osoba!

Znam jedino da 3x treba razmisliti pre nego sto se uplicemo u bilo kakav deciji spor!

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#9 (permalink))
kristina-cica
Hocu tanjir i tacka!
kristina-cica obasjava toplim zrakom Suncakristina-cica obasjava toplim zrakom Suncakristina-cica obasjava toplim zrakom Suncakristina-cica obasjava toplim zrakom Suncakristina-cica obasjava toplim zrakom Suncakristina-cica obasjava toplim zrakom Suncakristina-cica obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 25.01.2008.
Poslednji login: 30.11.2008 02:28
Godine: 28
Odgovor: Klinci fajteri...mali, a udaraju k'o veliki - 29.03.2008, 14:23

Ja svoga mrkelicu prvenstveno ucim da postuje zene i da bude nezan prema njima, a sa muskima nek se snalazi...

Nije nikad dosao kuci s modricom, a nije ni pocinjao prvi...zasad.
Roditeljima ne bih isla na vrata, osim u extremnim slucajevima.

Zelim da ti budem drug u igri, da jedem iz tvog tanjira i da spavam na tvom jastuku...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu