VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Roditeljsko pravo
staro
  (#11 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Pol: Muško
Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 01:10

Onda nije smela postaviti temu koja u svojoj esenciji sadrzi brak,roditeljstvo,razvod,sud i odnose pre i posle....to sto joj ne mozemo pomoci nema veze sa cinjenicom da sve pomenuto jeste uzrok posledice zbog koje koleginica trazi savet...

Posto ja necu vise ucestvovati u ovome rezimiracu tako sto cu joj reci da poslusa kolegu Angusa i izbroji do deset i na kraju uradi po svom nahodjenju,jer njena su deca,njen zivot,pa sta bude...

Promoter kiča,alkohola,droge,bluda i folka...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:17
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 01:19

Citat:
Onda nije smela postaviti temu koja u svojoj esenciji sadrzi brak,roditeljstvo,razvod,sud i odnose pre i posle....to sto joj ne mozemo pomoci nema veze sa cinjenicom da sve pomenuto jeste uzrok posledice zbog koje koleginica trazi savet...
Moja pretpostavka za spominjanje stanja u braku,razlozima za razvod i odnos njenog supruga prema deci, je verovatno to što je htela da na neki način da približi situaciju u kojoj se nalazi, da bi oni koji se u roditeljsko pavo razumeju, mogli da odgovore na konkretna pitanja koja njen post i sadrži.

Citat:
Posto ja necu vise ucestvovati u ovome rezimiracu tako sto cu joj reci da poslusa kolegu Angusa i izbroji do deset i na kraju uradi po svom nahodjenju,jer njena su deca,njen zivot,pa sta bude...
Apsolutno nikom nije zabranjeno da učestvuje u ovoj diskusiji sve dok ista ima smisla i drži se date teme.

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#13 (permalink))
dane
Novi član
dane je na dobrom putu

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: 12.02.2008 16:22
Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 06:56

Ma sve je ok-iako jos nisam od nikog dobila odgovor na moje konkretno pitanje,a sto se tice njega-ma nije ni budzovan nego nema osecaja za decu,ali ja sam moje pitanje i postavila da bih mogla da uporedim i jedno i drugo pa da vidim sta bi bilo najbolje za decu jer zaista ne bih zelela da se nakon razvoda stvari dalje komplikuju bez potrebe.Ipak hvala vam svima

staro
  (#14 (permalink))
_baba_
Matori Predator
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 06:02
Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 09:04

Citat:
dane kaže: Pogledaj poruku
Jer ne znam ako budem trebala da donosim odluku o petodnevnom izletu na testeru mog starijeg sina da li onda njega moram navatavati za dozvolu ili mogu sama da odlucim.Razumes sta pitam?
Vidi, nisam sigurna, ali mislim da ti je potrebna muzeva saglasnost jedino ako hoces da vodis dete u inostranstvo.

дo TokиJa

staro
  (#15 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 09:59

Kada se sporazumno razvedes i kulturno...sudija ti kaze sam sve sto se tice dece i buducih odnosa je stvar vaseg dogovora...nikakva dozvola ni za sta ne treba i svaki konflikt morate na sud sto vas u startu obeshrabri da konflikte uopste pravite...

Moj slucaj: klinac od tada 6 godina da zivi sa majkom kod njenih,ne placam alimentaciju i slicno,dolazi kada hoce kod mene i kada hocu i na koliko hoce on,a cerka tada 16 godina zivi sa mnom,takodje po sopstvenoj volji i uz obostranu saglasnost...Teoretski ja moram da izdrzavam cerku ona sina,a u praksi sve je isto kao pre osim sto nas dvoje ne zivimo zajedno i sto su deca razdvojena uslovno receno vazdusnom linijom 500 m i nisu zajedno kod mene 3-4 dana od 7 dana...

Nikakava saglasnost mi ne treba ni za ovde ni za inostranstvo kao ni njoj.Malog i zenu ja vozim na letovanje i vracam i ovako i bice tako dok mali jos ne poraste,ovako kako sada radimo je njegova zelja..pitao me npr. pre neki dan gde cemo iduce godine na more tata? Kazem mu hoces ti i ja sami da idemo on kaze: ma ide i mama sa nama,volim zajedno kada idemo... i sta da mu kazem...

staro
  (#16 (permalink))
_baba_
Matori Predator
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 10:06

Jesi ti siguran da nije potrebna saglasnost oba roditelja ako se ide u inostranstvo?
Moja drugarica svako leto vodi klinca negde preko granice i znam da mi svaki put kuka jer ne moze da saFata bivseg muza da joj potpise.

дo TokиJa

staro
  (#17 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION

Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 10:13

Kada sam bio u braku i kada je Jovana isla u Italiju i Grcku sa skolom takodje je trebao potpis oba roditelja bez da je iko pitao da li su razvedeni roditelji ili nisu... Kada zakomplikujes prilikom razvoda i napravite ugovor kao da ste neprijatelji i medjusobno (sto i nije za cudjenje) ili dusmani sopstvenoj deci onda ne cudi da za svaki vikend treba overiti kod advokata odlazak deteta kod onog drugog valjda da ga ne proda u belo roblje,ne likvidira ili zlostavlja...Sve moze i jednostavno,ali sto dvoje ili uopsteno mi ljudi umemo da zakomplikujemo,to ne zna niko niti moze...

Ne znam sto kod zivotinjskih vrsta,bar ovih koje smo pripitomili ne uvedemo razvod i nateramo da nam budu jos slicniji,a mozemo i sa divljim da pocnemo,prvo u zoo vrtovima,a posle ce i ove u prirodi da nauce i navade se...

staro
  (#18 (permalink))
_baba_
Matori Predator

Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 11:13

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
Kada sam bio u braku i kada je Jovana isla u Italiju i Grcku sa skolom takodje je trebao potpis oba roditelja bez da je iko pitao da li su razvedeni roditelji ili nisu...
Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
Nikakava saglasnost mi ne treba ni za ovde ni za inostranstvo kao ni njoj.

@dane
Najpametnije je da pitas advokata.

дo TokиJa

staro
  (#19 (permalink))
mirka7
Iskusni forumdžija
mirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članova

Član od: 23.11.2007.
Poslednji login: juče 21:33
Godine: 35
Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 15:29

Ovo su malo bolne teme,al takav je i život.
Poslije razlaza,razvoda treba krenuti dalje i sa djecom i bez djece.
Oni koji imaju djecu ostaju vezani zauvijek i bilo bi dobro da imaju normalan odnos.

Međutim,odjednom se postavlja pitanje ko kao roditelj ima više prava na dijete,ko se više brinuo,ko je gdje bio itd.
Često se pitam gdje to u djetetu ima ona linija li već nešto,što je tačno mamino ili tatino.A da ne spominjemo tetke,babe,dede.
I svi žele djetetu najbolje...
Teško je nakon razvoda imati odmah normalan odnos sa bivšom ili bivšim,treba vremena.Ne treba se svađati preko djece,jer djeca sve pamte i često im se postavi da moraju birati između mame i tate.
Moje mišljenje je da ljudi,ako su zreli i normalni sve mogu postići dogovorom koji treba da poštuje i jedna i druga strana.
Svi oni koji imaju djecu su bogati ljudi.Ta ista djeca nisu tražila da budu rođena.I treba imati strpljenja i živaca za njihov odgoj i sve ostalo.
Moj savjet svim razvedenim sa djecom je, volite svoju djecu imate na to pravo a na sve ostalo imate pravo ako shvatate da svaka vaša odluka ili dogovor čini vaše djete sretnim.
Sviđa mi se tekst u kojem čovjek kaže da vodi svoje djete na ljetovanje iako ne živi sa njegovom majkom,al valjda su oboje svijesni da mu to mnogo znači,dok još malo ne odraste,....
Na sve ovo mi dođe da zapjevam kad bi svi ljudi na svetu
baš kao sva deca na svetu

Borite se...teško je al za sve ima rješenje,ako smo ljudi.

staro
  (#20 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION

Odgovor: Roditeljsko pravo - 13.12.2007, 15:34

Citat:
mirka7 kaže: Pogledaj poruku
Sviđa mi se tekst u kojem čovjek kaže da vodi svoje djete na ljetovanje iako ne živi sa njegovom majkom,al valjda su oboje svijesni da mu to mnogo znači,dok još malo ne odraste,....

Eto i ja sam covek...Hvala ti draga koLEZInice...nije lako ni covek biti,a kamoli roditelj...