VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Razvesti se od dece
staro
  (#11 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 08:47
Pol: Muško
Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 16:32

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Kako funkcionise brak kad po netu juris zene i varas svoju suprugu ?
Lepo sam ti rekao da nisam za veze za jednu noc.
Ipak si me ostavila...

A ja se ne vracam..., ma koliko nam lepo bilo... Zao mi je...

nisam legenda

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 16:37

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Lepo sam ti rekao da nisam za veze za jednu noc.
Ipak si me ostavila...

A ja se ne vracam..., ma koliko nam lepo bilo... Zao mi je...

To je najbolje sto umes

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#13 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 16:42

nisam legenda

staro
  (#14 (permalink))
mirka7
Iskusni forumdžija
mirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članova

Član od: 23.11.2007.
Poslednji login: danas 18:34
Godine: 35
Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 17:01

Možda nisam adekvatna ličnost da dam neki odgovor na ovu temu,jer na sreću ili nesreću,nisam udata i nemam djecu
Mislim da je čovjek postigao svoj cilj ako ima dijete.
Razvodi,djeca,loši brakovi...breme koje nosi ovo vrijeme.
Odrasla sam u normalnoj porodici,mama,tata, maldji brat i ja.Bilo je i svadja i lijepih trenutaka.
Moj brat se nakon tri godine braka razveo,Iz tog braka ostao je i njoj i njemu.i nama i njenima sin,koji danas ima šest godina.Normalno živi,ide u školu...
LJubav koju dobija od nas sviju,omogućava mu da raste kao ostala djeca.

Možda su trabali ostati u braku,možda ne.Bio je to njihov izbor.
LJudi sami sebi kroje svoj životni put.Ne slažem se da u braku trebaš ostati zbog djece,jer djeca brzo rastu i odlaze svojim putem.

Mislim da je većini ljudi to izgovor jer su uljuljkani u tom porodičnom životu i boje se samoće ili sami sebe...

Treba se boriti za brak,za ljubav...a kad je sve uzalud razići se.Treba prihvatiti svoje greške,ali se ne trebaš odreći sebe u suštini,jer kad izgubiš sebe,nemaš više ništa u životu,jer to više nisi ti,a kao takav nemaš kome ništa da pružiš.

staro
  (#15 (permalink))
biterlemon
Legenda

Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 18:16

Citat:
mirka7 kaže: Pogledaj poruku
Mislim da je većini ljudi to izgovor jer su uljuljkani u tom porodičnom životu i boje se samoće ili sami sebe...
Naravno da je vecini izgovor, razvod je ogromna promena. I dok se moze popraviti, mora se popraviti brak. I u interesu dece i u interesu nas samih.

Jer su ipak dvoje ljudi jednom resila da zive zajedno. Proveli najlepse godine zajedno, dobili decu, radili, mucili se, zar bas da se razidju kasnije, kada dolaze teza vremena?

Da li je mogcuce da su dvoje takvih ljudi postala nesposobna da poprave svoj odnos? Ne verujem u to. Postoji manjak vremena, mnogo se radi danaske i to otezava brak. Ipak...

I sta ako se ipak razvod desi?
Ko garantuje da ce sledeca veza biti bolja? Da nece da potone kao i prva?

Jedan moj poznanik ima sledecu uzrecicu:
Razvesti se svaka ....... moze, teze je ostati zajedno.

A sto ne bi probali nastaviti? Deca su nase najvece blago, a ne nova veza!

nisam legenda

staro
  (#16 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:33
Godine: 42
Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 18:27

roditelj koji je nesretan u braku i intimno sebe dozivljava kao zrtvu ,po pravilu je vrlo retko dobar roditelj....
kao je mast otisla u propast,razuman razvod i korektni odnosi bivsih supruznika nece predstavljati prepreku detetovom zdravom odrastanju

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#17 (permalink))
mirka7
Iskusni forumdžija
mirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članovamirka7 je miljenik mnogih članova

Član od: 23.11.2007.
Poslednji login: danas 18:34
Godine: 35
Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 20:24

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Naravno da je vecini izgovor, razvod je ogromna promena. I dok se moze popraviti, mora se popraviti brak. I u interesu dece i u interesu nas samih.

Jer su ipak dvoje ljudi jednom resila da zive zajedno. Proveli najlepse godine zajedno, dobili decu, radili, mucili se, zar bas da se razidju kasnije, kada dolaze teza vremena?

Da li je mogcuce da su dvoje takvih ljudi postala nesposobna da poprave svoj odnos? Ne verujem u to. Postoji manjak vremena, mnogo se radi danaske i to otezava brak. Ipak...

I sta ako se ipak razvod desi?
Ko garantuje da ce sledeca veza biti bolja? Da nece da potone kao i prva?

Jedan moj poznanik ima sledecu uzrecicu:
Razvesti se svaka ....... moze, teze je ostati zajedno.

A sto ne bi probali nastaviti? Deca su nase najvece blago, a ne nova veza!
Ja se slažem da se treba boriti i nastaviti,ali ponekad ni to ne uspijeva.A niko nikom ne može garantovati koliko će neka veza ili brak trajati.Teško je ostati zajedno,u pravu je prijatelj.Još teže je biti zajedno,a biti sam na nekoj svojoj strani života.LJudi u svakom slučaju treba da pokušaju da spase to što su godinama gradili,al ima granica...

staro
  (#18 (permalink))
biterlemon
Legenda

Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 20:32

Sa druge strane ako ne ide vise, onda treba ostaviti svu sujetu, gorcinu, zelju za osvetom, uopste sve negativne uspomene i pokusati ostati prijateljem.

Interesantno znam nekoliko slucajeva gde se par ponovo sastao nekoliko godina posle razvoda i ponovo zive zajedno.

nisam legenda

staro
  (#19 (permalink))
mariposa
Veteran
mariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen članmariposa je savršen član

Član od: 11.11.2006.
Poslednji login: 08.09.2008 21:57
Odgovor: Razvesti se od dece - 10.12.2007, 21:16

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Postoje razvodi. Razvodi se brak, razvode se supružnici, ne razvode se roditelji od svoje dece.
Ono što me proganja u poslednje vreme su slučajevi razvoda od dece. Odnosno, sa razvodom braka ne samo da neko prestaje da bude supružnik već i roditelj.
Pitam se koji su ljudski porivi za to?
I priznaću, imam predrasudu. Strašno mi je kad otac prestaje da bude otac, ali još mi je strašnije i neshvatljivije kad majka prestaje da bude majka.
Susrela sam se sa razvedenom decom. Njihovi mali životi su dobrim delom uništeni. U očima im se trajno uselio strah da će biti napušteni od svih onih koji im pretstavljaju neku sigurnu luku. Uvek me duboko potrese i unesreći pogled u njihove strašljive, nesigurne oči.
Još mi je strašnije kad se bivši roditelj tu i tamo pojavljuje u dečijem životu, tek da mu donese nadu, a onda opet nestane brišuću sve tragove svog postojanja do neke nove prilike kada traže šansu da skrpe deliće svog života. Svoje krpe, pa opet cepaju, a dečije tlo ostaje trajno da podrhtava.
A onda se pitam imam li prava da osudim takvog roditelja?
Uvek se držim onoga "Nikad ne reci nikad". Šta da to sutra učinim ja? Šta da to sutra učini neko od mojih najmilijih?
Kako bih onda reagovala?
Ali, opet, samo pogled u dete mi ponovo probudi svu osudu, svo nerazumevanje, svo gnušanje ka takvim postupcima roditelja.
Zna se da nisu sve brakovi,razvodi isti,a ni deca nisu ista,ima sasvim normalnih razvoda gde oba roditelja vode racun o detetu,skolovanje,vaspitanje,hrana,odeca itd.ali za takav razvod treba biti svestan i civilizovan,kad se vec ne moze spasiti brak,jer ima braka koja nema spasa,decji zivot,buducnost,sve zavisi u kakav brak su ziveli roditelji,kad vec dodje do razvoda,ta deca su vec videli i culi svasta kuci,ne mora da znaci da ce im to skoditi u buducnosti,mora se objasniti detetu sve lepo,znam da su roditelji krivi za razvod i za los brak,ali sve ima svoje granice,bolje razvod nego dete da raste ispod krova gde zna da roditelji se ne vole vise,da ne bi se osecao krivim da zbog njega se strpe celog zivota,kad mozda bi bili mnogo srecniji razdvojeni.

No me toques

staro
  (#20 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Odgovor: Razvesti se od dece - 11.12.2007, 09:21

Citat:
Možda treba da pojasnim "razvod od dece".
Kako kome, možda treba malo da pojasniš ...

Citat:
On rezultira time da otac 6 godina ne vidi i ne