|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Brak na određeno vreme?! |
|
Odgovor: Brak na određeno vreme?! |
|
|
just en
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
Pol: Žensko
|
Odgovor: Brak na određeno vreme?! -
21.09.2007, 01:20
Opet se pitam kuda ide ovaj svet.
Stvar mi deluje vrlo jednostavno:ko nije siguran sta zeli ili je siguran da zeli da produzava ugovor ili eventualno predje u drugi klub posle 7 sezona-neka ne sklapa brak. Cemu? ![]() Meni ovo nije smesno.Sta bi bilo kad bi bilo?Protiv bih bila.Troskovi,kazu Nije strasno to sto se novcem moze resiti, kada je zakonski dobro regulisano- ne samo troskovi samog razvoda, nego ono vaznije:novcana sigurnost dece i roditelja sa kojim su.Posto secanje i savest umeju cesto da zakazu, zakon ne bi trebalo da omane tu. |
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Pol: Muško
Godine: 42
|
21.09.2007, 03:32
Brak je sveta zajednica dveju ljudi sa ciljem da se zajedno prebrodi teskoca zvana zivot i da se osnuje porodica. Ona nikako ne istece za 7 godina, brak je dozivotna cast i obaveza.
Brak ostaje brakom i kada je tesko, a ne samo kada je sve med i mleko! Kada odu deca i dodju bolesti i starost, brak i tada treba da je brak! Bracni drug nije predmet trgovine. Zato mi je ideja ``morbidna``, kao sto su mi isto tako odvratni i predbracni ugovori. You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 05:57
Godine: 27
|
21.09.2007, 07:51
Ograniciti rok trajanja na 7 godina da bi se izbjegli troskovi razvoda... ali ako se kojim slucajem odlucite da nastavite zivot u bracnoj zajednici ima da platite troskove produzenja ugovora... pa sad vi vidite jel vam isplatljivije se razvesti za dz ili pljunuti pare za produzenje braka
![]() A sta da radimo sa ljudima koji hoce da se razvedu nakon 4 ili 3 godine nakon produzetka braka ![]() Zakon do bola ![]() |
|
|
|
|
|
is not here anymore.
Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: juče 12:46
Godine: 29
|
21.09.2007, 11:13
Katastrofa.. Što sve ljudima neće pasti na pamet?? Ako ovo sprovedu (što čisto sumnjam jer je to totalni idiotizam), što dalje? Rok trajanja majčinstva? Paše li vam vaše dijete, nakon 7 godina, slobodno produžite roditeljstvo, u protivnom, idemo se đorati..
![]() Ovaj put sam na strani crkve (idešššš) ![]() Čudim se, da je nakon tog prijedloga, ta žena i dalje u utrci za predsjednika stranke iliti čega već.. Pravi materijal za lidera, nema šta. |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 10:46
Godine: 24
|
21.09.2007, 11:28
Ovo mi liči da zapad polako ali sigurno u svom srcu ostavlja mesto samo za jednu stvar, a to je novac. Ograničavanje braka, kao ploda ljubavi, na neki vremenski period mi je potpuna besmislica.
A što se tiče definicije braka, mislim da je ovde sve rečeno: Citat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
impresario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Godine: 34
|
Na taj način je '' rešen '' problem
za prvih sedam godina zajedničkog života , pitam se šta je sa narednih sedam... i još sedam... Uostalom - kako kaže swba, šta je sa bračnim parovima koji žele da se razvedu nakon, tri, četiri... pet godina života.... ili 6 godina i 11 meseci - moram da se smejem, po dobroj staroj '' da nije smešno - bilo bi tužno '', ili obratno Pitam se imaju li ljudi kojima padaju na pamet takvi predlozi, pametnijeg posla... ![]() ![]() Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|
|
|
|
|
:)
Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
|
21.09.2007, 13:43
E da ih je moj deda do kraja pomaltio ne bi bilo sada ovih
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
|
21.09.2007, 17:51
Ova Nemica je izgleda gledala mnogo Spanskih serija.
U stvarnom zivotu, svaka normalna osoba, se trudi da pored sebe zadrzi izabranika svoga srca. U mozgovima onih osoba, koji na seks gledaju kao na "stavi, pa mrdaj dupetom", na brak kao na "ugovor izmedju dve osobe (bilo kojeg pola)" to je i logican predlog. A nama ostaje, samo da se nadamo da ovaj forum ne citaju visoki zvanicnici sadasnje Evropski orijentisane vlasti. Ukoliko bi se to usvojilo, onda bi trebalo i moda da se promeni. Na majicama (spreda i straga) bi trebala da stoji cifra u Evrima ili Dolarima, kako bi buduci supruznici vec izdaleka znali ko koliko trazi za sklapanje ugovora. Da li se meni cini da ja nisam normalan il stvarno nisam .
|
|
|
|