VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem…
staro
  (#1 (permalink))
Aca1983
Poznata fAca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 04:10
Pol: Muško
Godine: 25
Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 27.05.2007, 22:09

Prilično sam radoznao, i moram priznati da me jako interesuje šta je to što izaziva ovako široko rasprostranjenu pojavu u našem narodu - da mnoge svekrve i svekri svoju snaju prosto rečeno teraju da ih ona zove mamom i tatom? Interesuje me i kakvi su to muškarci koji nisu u stanju svoju suprugu da zaštite od toga? Pričao sam sa poznanicom koja kaže: „Ja njih jednostavno moram tako zvati, jer ako ih tako ne oslovim oni se naljute do korica-smatraju da im time pokazujem poštovanje.” Ja razumem da je to iz tradicije i možda i poštovanja svog supuga, ali ljudi zar to nije malo trulo, pa vi imate svoje majke i očeve, i svekrva i svekar vam to nikada ne mogu biti. U protivnom, ispalo bi da ste se udali za brata. Smatram da se poštovanje ne izražava imenom i zvanjem, već razumevanjem i medjusobnom saradnjom i pomaganjem.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem…
staro
  (#2 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 01:30

Citat:
Aca1983 kaže: Pogledaj poruku
Smatram da se poštovanje ne izražava imenom i zvanjem, već razumevanjem i medjusobnom saradnjom i pomaganjem.
Naravno ...
Nije mi do sada padalo na pamet da muževljeve roditelje nazivam mamom ili tatom, ne zato što je to moj hir, šta god... već je moje mišljenje da je moja majka - jedna i jedina, isto važi i za tatu... Od mene se i nije tražilo, niti si potenciralo na 'mamkanju' i 'tatkanju', ali je rodbina morala da zameri nešto (između ostalog - verovatno ) , pa su mi zamerili upravo to... To je već njihov problem...

Takvih problema nemam...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#3 (permalink))
kataklinger
Iskusni forumdžija
kataklinger će uskoro postati poznat člankataklinger će uskoro postati poznat člankataklinger će uskoro postati poznat član

Član od: 17.04.2007.
Poslednji login: 24.11.2008 17:54
Godine: 23
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 01:52

Oni su za mene od samog pocetka tetka Mica i cika Dragan
Od mene se nije trazilo da ih zovem mama i tata,niti bi ja na to pristala ja vrlo dobro znam ko mi je majka ,a tatom ne bih mogla nikoga nazvati jer je on umro pre 10 godina

...........iskreno nije mi jasno kakav je to muz koji to zahteva od svoje zene

.... da li sam ja to video cica macu

staro
  (#4 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članova

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Godine: 25
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 06:38

Poznajem devojke koje to rade dobrovoljno, ne ocekuje se od njih ali rade to i doduse ni meni nije jasno zasto to rade...znaci, jedna je stvar kad se od nekog ocekuje da to radi ali da neko dobrovoljno to cini, to mi nije jasno...

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

staro
  (#5 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Godine: 34
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 07:53

Citat:
cicka kaže: Pogledaj poruku
...znaci, jedna je stvar kad se od nekog ocekuje da to radi ali da neko dobrovoljno to cini, to mi nije jasno...

Moja rođaka je ''takav slučaj'' , jednostavno i njena majka je na taj način oslovljavala svekra i svekrvu... Njen izbor... vaspitanje...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#6 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Godine: 37
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 08:11

...moje roditelje ni ja ne oslovljavam sa mama i tata nego imenom.... ...tako da ne dolazi u obzir da ih ona "zove" drugačije....
...isto važi i za njene roditelje...

...četkam garave......dimnjake...

staro
  (#7 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 04:34
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 09:23

Ja sam pokupila onu foru iz serije Mjesoviti brak...tetka mama i chika tata
Ali tako im se obracam samo kad sam extra raspolozena sto je doduse cesto...
Inace ih zovem po imenu, ili baba i deda

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

staro
  (#8 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 09:25

Svekrvu najčešće zovem imenom a svekra matori Često i razglednice dobijaju tako adresirane Ponekad ih iz fazona zovem baba i deda, od kad su postali baba i deda tj dobili unuka. Nikada ne bih mogla da ih zovem mama i tata, a i ne verujem nešto da bih bila sa nekim ko bi me primoravao ili od mene očekivao da ih tako zovem.

Inače mi je muka od te vrste primitivnih običaja. Počev od zdravica na kojekakvim svadbama i onom što pojedinci smišljaju u trenutku "vi ste izgubili kćer, a mi dobili" "pozdravi se mlada sa svojima" i slične nebuloze. Gotovo je, ona više majku i oca nema, sad ima nove i oni treba da joj budu primarna briga u životu. Jednom sam izašla iz restorana kad se zadesih na jednoj takvoj svadbi jer nisam mogla da gledam zaprepašćene roditelje jedne mlade kako ne veruju kakve sve pesme na tu tematiku postoje. A i dobila sam želju da orkestar izmlatim glavicom kupusa.

Specijalno mi je muka od onih roditelja koji iz tog razloga (i iz bilo kog) decu odvajaju, pa se više voli muško, zato što se na žensko gleda kao "tuđa kuća" ili npr svojim ćerkama ništa u nasledstvo ne ostave. Fuj.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#9 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 09:37

Te stvari dolaze prirodno, neko odmah prihvata, neko vremenom, a neko nikada i to nije nista lose, jednostavno nismo svi isti..(na svu srecu...)

Postujem starije, i obracam im se iskljucivo sa 'Vi" trudim se i svoju decu da naviknem na to. Ipak je to stvar opsteg vaspitanja.

Njene roditelje zovem kao i moja deca...Baba i Deda, uz duzno postovanje.

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

staro
  (#10 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 13:06

a sto bi se lagali , pa i nisu mi mama i tata . postuj ih i to je to , kratko i jednostavno - jasno