|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Mama |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.03.2008.
Poslednji login: juče 19:26
Pol: Žensko
|
Ja bih jos puno mogla svojoj Majci reci, da je volim , da sam joj zahvalna za sve sto mi je u Zivotu dala za njenu Ljubav i svu njenu zrtvu koju je podnela da me sama odhrani. Ali sada je kasno, jel ona nije vise tu sa nama.
Charly Chaplin |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.04.2008.
Poslednji login: 21.05.2008 23:04
Godine: 18
|
Odgovor: Mama -
04.05.2008, 00:45
nedostajes mi... pisem ovo sa suzom u ocima...ne mogu sebi da oprostim bilo sta lose, ako je tog abilo, sto sam ikada pomislila o tebi... tak sada shvatam koju zrtvu si podnela samo da bi nama bilo lakse, da bismo mi imali, iako je trebalo tebi.... tek sada shvatam koliko si bila u pravu... ali sada je vec kasno...ostavila si neponovljve reci i uspomene za koje je slovo "mama" suvise malo.... |
|
|
|
|
|
uvek ista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 22:41
Godine: 46
|
04.05.2008, 00:57
Odavno je bilo od kad je otisla... meni je 46 i imam svoje cedo... i neka Bog da da joj pozivim dugo, dugo...
Umesto reci koje bi opisivale moju mamu, mada sumnjam da bih nasla prave reci... evo pesme, koja ce reci makar nesto o meni... makar nesto o njoj... . . . . . . . . . . . . . . Vrata skrinuse... O, duse| O mila seni| O, majko moja| O, blago meni| Mnogo je dana, mnogo godina, Mnogo je gorkih bilo istina; Mnogo mi puta drhtase grudi, Mnogo mi srca cepase ljudi; Mnogo sam kajo, mnogo gresio I s hladnom smrcu sebe tesio; Mnogu sam gorku casu popio, Mnogi sam komad suzom topio... O, majko, majko| O, mila seni| Otkad te, majko, nisam video, Nikakva dobra nisam video|... Il' mozda mislis: Ta dobro mu je, Kad ono tiho tkanje ne cuje, Sto pauk veze zicom tananom Nad onim nasim crnim tavanom, Medju ljudma si - medju bliznjima -" Al' zlo je, majko, biti medj njima| Pod ruku s zlobom pakost putuje, S njima se zavist bratski rukuje, A laz se uvek onde nahodi Gde ih po svetu podlost provodi; Laska ih dvori, izdajstvo sluzi, A nevera se sa njima druzi... O, majko, majko, svet je pakostan - Zivot je, majko, vrlo zalostan... . . . . . . . . . . . . . . . . 1966. Odlomak pesme Ponoc, Dj.Jaksic |
|
|
|
|
|
...seal...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: juče 23:02
|
03.06.2008, 18:01
Danas je tri godine od kako je nemam... I još mi nedostaje... Svaki dan...
njene ruke su bele kao led njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
just en
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 00:29
|
12.06.2008, 20:00
Sad kada je teško bolesna i kada sam skoro stalno uz nju, jaka sam skoro kao ona. I kad god možemo smejemo se i pričamo, pričamo. I verujemo. Neću dalje još, neka daljina, one čekaju.
A ovde mogu da budem i njanjava i tužna i da ponovo čitam druga Vronskog koji me je jutros dotakao( Osmehom dušu i rane zakloni. Zapali čula.Neka srce tako pređe u usne k`o vetar u zvuke. ), a ni ne zna to. A lepo smo rekli da ljudima treba na vreme reći, pogotovo lepe misli . Sećam se jedne meni drage duge ulice i boje neba letnjeg sumraka i muzike pred san Sećam se jedne reke što je tiho šumela i ona me je tad razumela, pred moj odlazak u svet Sećam se moje majke tužne i u suzama i ruke koja je zadrhtala pred odlazak u svet Daljine, zar je ovde lepše sve? Zar su bolji ljudi, zar sam srećnija tu ja? Htela bih opet svoj dom da budem tu u svetu svom Daljine...
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|