VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Rodi Ga sebi
staro
  (#11 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 23:55
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Rodi Ga sebi - 08.09.2007, 20:51

Odrasla sam uz jednog roditelja - mislim da sam u nekom od postova to već napisala. Majka je umrla - otac je ostao sam sa nas dvoje - pružio nam je sve što je mogao, na prvom mestu ljubav.
Odoh u off...
Čitajući sve gore napisano - pronalazila sam sebe u svakom topicu, od ideje, koju sam imala sa dvadesetak godina i bila preambiciozna - krajnje nezrela, da rodim sebi dete, da mu pružim mnogo ljubavi, pažnje ( dakle i ono nematerijalno i materijalno ). Uostalom sve ono što svaka majka oseća i pruža svom detetu. Sve je ostalo samo na ideji.
Sada, kada imam Kikija i vidim i osećam i pratim ga iz dana u dan, odrastam i ja sa njim. ( ) Jedno je sigurno - da on, boljeg tatu neće imati ( možda sam '' otišla '' predaleko ) . Znam koliko je sretan kada je Mili sa nama, koji je zbog mnogobrojnih obaveza i trke za materijalnim često odsutan. Kada smo zajedno, mi smo '' tim '' , '' dreamteam ''
Opet, sa druge strane - odajem i priznanje i dužno poštovanje svakoj ženi - majci koja je, bez obzira na priče tipa '' šta će da kažu komšije '' ili neke druge malograđanske budalaštine, '' iznela '' trudnoću, rodila dete, gaji ga i gleda kao malo vode na dlanu, pruža mu maksimum sebe, bori se za njega ( kao uosatalom i svaka majka ) ...
Razlika - lično mogu da se oslonim na svog supruga ( u pojedinim situacijama - barem nesvesno ) , a majke koje su same - isključivo na sebe. Zato im '' skidam kapu '' - jer nije lako podizati dete u zajednici ( koliko god bilo lepo ) , a kamoli samostalno.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Poruku je izmenio Goga, 08.09.2007 u 23:09. Razlog: Rečenica - višak...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 12:35
Godine: 32
Odgovor: Rodi Ga sebi - 14.09.2007, 22:54

Pošto same ne možemo ni da napravimo dete, mislim da ne možemo tj. nemamo prava da tek tako isključimo muškarca iz čitave priče.
E sad,pa ljudi se sastaju i rastaju ceo život,i ne bi trebala po cenu papira terati svoju golgotu u braku koji je osudjen na propast.
Izvinite ali zaista nisam vaspitana za sado- mazo kombinacije,da bi komšiluk pričao ..eto udala se!
Prioritetan jedan jedini je cilj,da dete raste u zdravoj sredini
Skidam kapu svim samohranim majkama koje su nažalost same i hendikepirane na neki način kroz majčinstvo.
Zašto bih ih zato osudjivali,ako žele samo ono primarno,tj da budu majke!
One su samo posledica jednog haosa i ne želim da zatvaram oči,iskljucivo da anatemisem ovu ciljnu grupu,kada nam je srž problema u državi,institucijama,socijalnom uredjenu,društvu...a one su samo kolateralna šteta i njihova samoća!

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

staro
  (#13 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 23:26
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Rodi Ga sebi - 03.10.2007, 00:25

Ima li nečeg lepšeg od deteta rođenog iz ljubavi, i u ljubavi između dvoje supružnika. Koliko radosti pri nošenju bebe i rođenju, koliko muka i trzavica u odrastanju, koliko lepote i nežnosti kad je između dva roditelja: majke i oca. Pa ko ima pravo da uskrati tu ljubav, i da novo rođenom životu uskrati pravo da je pored oba roditelja. Ako nema drugog izbora, onda je uredu, ali ako je razlog samoživost, kukavičluk, i nemanje želje da se podele radosti i tuge života sa nekim, onda nema nikakvog opravdanja za samo jednim roditeljom(majkom).

staro
  (#14 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Odgovor: Rodi Ga sebi - 03.10.2007, 00:40

Нисам против самохраних родитеља. Мислим да је мушка фигура у развоју детета битна скоро колико и женска, али ако су околности такве да се жена није удала, није хтела, није успела, а жели дете... не видим у томе ништа страшно ако ће се потрудити да то дете исправно васпита. А гаранције нема, у браку, ван брака... себичних и погрешних намера има свугде и у вези свачега. Некако ми се не свиђа да априори осуђујем жене које роде без мужа и не брину пуно шта ће село рећи.

staro
  (#15 (permalink))
SNEKY
Početnik
SNEKY je na dobrom putu

Član od: 14.07.2007.
Poslednji login: 26.06.2008 15:44
Odgovor: Rodi Ga sebi - 09.10.2007, 22:38

Eh šta reći na ovu temu??Samohrana sam majka,hmm,dete mi lagano ulazi u pubertet,mnogo puta poželim pitati nekoga za savet kako odreagovati u određenoj kriznoj situaciji.Nisam planirala da budem i otac i majka,tako se desilo.Mislim da i žene koje svesno odaberu da budu jedini roditelj makar slute koliko ih teškoća čeka.Ipak verujem da deca nisu uskraćena,bar u najvećem broju slučaja.Zvučim li previše feministički?Nije mi namera da umanjim ulogu oca,ali rekla bih da može i bez njega.

staro
  (#16 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 22:03
Godine: 38
Odgovor: Rodi Ga sebi - 09.10.2007, 22:59

...normalno je da deca imaju oba roditelja...a ona deca koja imaju samo jednog,sigurno ce imati problema u svom razvoju...moze da kaze ko sta hoce,ali to je istina...koju sam i video,a i osetio i doziveo...samohranom roditelju mozemo samo odati priznanje...medjutim...u zadnje vreme,cesta je pojava da zene govore,da zele da imaju dete,ali ne zele da imaju muza...niti zele da zive u zajednici,da ne kazem u braku,totalno nebitno...sta se desava u glavama danasnjih zena da tako razmisljaju?Da li su izgubile poverenje u muski rod?Da li uopste shavtaju sta znaci kada dete ima samo jednog roditelja,svesno odbacujuci ulogu onoga drugog?mozda sam malo skrenuo sa teme...ali hajde da razgovaramo i o tome...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#17 (permalink))
SNEKY
Početnik
SNEKY je na dobrom putu

Član od: 14.07.2007.
Poslednji login: 26.06.2008 15:44
Odgovor: Rodi Ga sebi - 13.10.2007, 13:39

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
...normalno je da deca imaju oba roditelja...a ona deca koja imaju samo jednog,sigurno ce imati problema u svom razvoju...moze da kaze ko sta hoce,ali to je istina...koju sam i video,a i osetio i doziveo...samohranom roditelju mozemo samo odati priznanje...medjutim...u zadnje vreme,cesta je pojava da zene govore,da zele da imaju dete,ali ne zele da imaju muza...niti zele da zive u zajednici,da ne kazem u braku,totalno nebitno...sta se desava u glavama danasnjih zena da tako razmisljaju?Da li su izgubile poverenje u muski rod?Da li uopste shavtaju sta znaci kada dete ima samo jednog roditelja,svesno odbacujuci ulogu onoga drugog?mozda sam malo skrenuo sa teme...ali hajde da razgovaramo i o tome...
Možemo razgovarati o tome,ali rekla bih da je ženi koja sama odgaja decu dovoljno teško i bez osude dušebrižnika pa i nema puno vremena i snage da se stigne osvrnuti na ono što u biti i ne može promeniti.Opet svako ima pravo na svoj stav zar ne?

staro
  (#18 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Godine: 31
Odgovor: Rodi Ga sebi - 13.10.2007, 21:23

ja se sve nešto kontam, šta to mene briga šta se komšiji krčka na šporetu...i ko sam ja da sudim o njemu, tj njoj...
i sve se nešto kontam da je život stvar ličnog izbora (koliko je to moguće) i ko sam ja da sudim o bilo čijem izboru...

da se ne bi opet navrzli na mene, da budem malo opširnija...
ne smatram da bilo koja žena bilo kom muškarcu treba da uskrati saznanje da će imati dete...ali ako to i uradi, vrlo verovatno za to ima jako dobar razlog!
kontam nešto, ljudi smo, društvena smo bića (sa izuzetkom onih drugih, još uvek u manjini) i niko ne voli i ne želi da bude sam...i opet, svaki problem je lakši kada se podeli, i svaka sreća je lepša kada se zajedno radujemo...
i kada sve to strpam u istu vreću, dođem do zaključka da ona koja reši da ga rodi sebi, nije to rešila iz besa ili hira već zbog nekog jako dobrog razloga

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

staro
  (#19 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 22:03
Godine: 38
Odgovor: Rodi Ga sebi - 23.10.2007, 07:47

Citat:
SNEKY kaže: Pogledaj poruku

Možemo razgovarati o tome,ali rekla bih da je ženi koja sama odgaja decu dovoljno teško i bez osude dušebrižnika pa i nema puno vremena i snage da se stigne osvrnuti na ono što u biti i ne može promeniti.Opet svako ima pravo na svoj stav zar ne?
...a ko osudjuje?
...ajde ponovo prochitaj shta sam napisao...pitao sam se...u chemu je stvar da neke zene,danas,tako razmisljaju...nije mi jasno......kazesh da ne mogu da promene...ne...one svesno odbacuju mushkarca...zashto?Interesuje me...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#20 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 47
Odgovor: Rodi Ga sebi - 23.10.2007, 11:42

U mom prethodnom postu sam izneo da ih podrzavam ali...
Pitanje je zasto se to desava?

Evolucija drustva je dovela do novih nacina shvatanja svega pa i porodice. Pa tako, roditelji se najcesce odlucuju na samo jedno dete jer su u mogucn