|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Доста ти је једно... |
|
Odgovor: Доста ти је једно... |
|
|
|
|
Rainbow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:49
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Доста ти је једно... -
10.04.2008, 00:04
Jedno ko nijedno,govore stari ljudi....Poznajem dosta žena koje imaju jedno dete,a sad im je žao što ne rodiše više,jer su u godinama,kada to biološki ne ide lako kao u mladosti.
Eto,pre neki dan,šokiralo me razmišljanje mlade žene od dvadeset tri godine,kojoj ne pada na pamet da rađa decu dok se materijalno ne obezbede ona i muž. Slušam je i ne verujem šta priča,sva bitna...Tada sam joj dočarala,šta sam ja imala kada sam prvi put ostala u blagoslovenom stanju- ništa,osim želje,dobre volje,ljubavi,posle tri godine rodih i drugo,živi su i zdravi,ono ništa (materijalnih stvari),sada ima i više nego što treba...Dodala bi još nešto,mlade devojke i žene nisu ni svesne da je izneti danas zdravu trudnoću,bez održavanja trudnoće,i rođenja zdrave bebe,najveći dar na svetu,zaista...i budu li čekale da se "materijalno obezbede"...načekaće se... A ovi moji mali ljudi,poželeše ovih dana da imaju,još jednog brata,ili sestru ... |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Pol: Muško
|
Odgovor: Доста ти је једно... -
10.04.2008, 00:11
Па добро, млад сам ја...
Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Наравно да те жене одлучују саме о себи, овоме, ономе... ја покушавам да докучим зашто праве такав избор какав праве. Није то баш заједно са партнером, кад партнер жели још деце а она не жели. Није каријера, није неки садржајан живот... једино што мени пада на памет јесте непоштовање према мужу, одсуство жеље да се има потомство с њим, а можда и одсуство жеље да се због деце помучи бар мало, себичност, размаженост, лењост, емоционална незрелост... једноставно, из понашања на другим пољима ми се тај закључак сам намеће ![]() ...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...
|
|||||
|
|
|
|
|
Mama u Boji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:34
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Citat:
koliko znam rađaju iz ljubavi, a ne da bi se ''udovoljilo'' užoj ili široj familiji. Zašto misliš da je to nepoštovanje muževa? ![]() Šta je sa muškarcima - muževima, koji nemaju interesovanja ni za prvo dete, a kamoli za drugo? Pod stalnim izgovorom da se nema dovoljno novca, vremena... ![]() Citat:
... Ni jedna majka nije razmažena, majka može biti emocionalno nezrela, što ne znači da je loša majka svom detetu. Sve majke se trude da pruže maximum i uspevaju u tome. Šta podrazumevaš pod ispraznim životom? Zašto automatski lepiš etikete, i sa kojim pravom? Zar ne misliš da bi svako trebalo da voli, neguje, mazi, pazi jedno ili više dece, onako kako najbolje ume? Citat:
Misliš li da su ovako okarakterisane žene, sposobne da razmišljaju o dobrim ili lošim genetskim predispozicijama... ![]() Sigurno se ne bih udala za ''lošeg'' muškarca, još manje ''istom'' rađala jedno ili više dece... ![]() Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|||
|
|
|