|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
| Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате | |||
| да, увек |
|
30 | 41.10% |
| да, само кад је здравље жене угрожено |
|
29 | 39.73% |
| не, никад |
|
14 | 19.18% |
| Učesnika ankete do sada: 73. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Abortus |
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 19:18
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Abortus -
17.05.2008, 11:59
@(Ne)triViALna
Slažem se sa svim etičkim detaljima koje si navela protiv abortusa, slažem se da nam, kao ljudskom društvu, nedostaje edukacija o aspektu života o kome bismo morali najviše da znamo i gde bismo morali najpažljiviji da budemo. Surovo je imati moć da odlučiš hoće li se neko roditi ili ne, surovo je čak i kada se razmišlja o tome da si ti taj koj će da kaže, "aha ovaj život ću da odobrim, a ovaj ne". Dželatisanje najgore, slažem se. Isto tako se slažem da to mora da postoji otvoreno kao mogućnost. Kada je već ženi dodeljena uloga one koja daje život, ona neminovno nosi najveći teret i najveću odgovornost za sve što se dešva pre rođenja. Ne slažem se sa Isaharom kada ona kaže da je to odluka same žene zato što se radi o njenom telu, milslim da muškarac mora da zna šta se dešava, zato što bi on bio otac (isključujem ekstremne slučajeve kao što je silovanje), on mora da zna šta je urađeno i mora da učestvuje u odgovorinosti i odlučivanju, ako se već donose odluke na ovom niovu. Citat:
Sigurno si se nagledala i rođene dece koju su divni savesni roditelji unakazili i naprvili od njih nesrećne, sakate pripadnike društva. Ja sam se i njih nagledala, mnogo nesrećnih živih sam se nagledala... Pogledaj(te) film Magnus (estonski film, reditelj Kadri Kőusaar), istinita priča o dečaku koji sa 16 godina izvršava samoubistvo zato što ga roditelji nisu voleli, zato što je sam i izgubljen, priču priča njegov otac... Edukacija na svim nivoima, do tada i od tada ja jesam za postojanje abortusa kao mogućnosti, nažalost jesam. |
|
|
|
|
|
|
žena drugog sistema
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 17:50
Godine: 31
|
17.05.2008, 12:10
Citat:
![]() Citat:
![]() ali to je jače od mene. Imam dete sa čovekom koji nikada nije znao šta je odgovnornost čak ni prema sopstvenom detetu, tako da sam malo skeptična po pitanju muške odgovornosti. Znam da izuzetak nije pravilo, ali eto ja sa tako malo skeptična po pitanju muških ![]() "Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde
|
||
|
|
|
|
|
....dream chaser....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 13:22
Godine: 28
|
17.05.2008, 14:28
Citat:
Citat:
![]() voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija." Soren Kierkegaard |
||
|
|
|
|
|
LIMITED EDITION
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: juče 14:50
Pol: Muško
|
17.05.2008, 14:41
Citat:
... nemoj srećo danas su mi plodni dani ili danas ne 'ebem domaće životinje ili donesi mi potvrdu da si zdrava... al' bi se najebo al' što bi me proglasile normalnim ne daj Bože... p.s. ti ga vadiš,a ja neću dok mi ne doneseš dokumentaciju... pa nije poenta abortusa u menjanju uloga koje nam Bog rođenjem odredi...![]() |
|
|
|
|
|
|
....dream chaser....
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 13:22
Godine: 28
|
17.05.2008, 14:48
Citat:
Naravno ne ides ti na kiretazu... ![]() voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija." Soren Kierkegaard |
|
|
|
|
|
|
LIMITED EDITION
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: juče 14:50
Pol: Muško
|
17.05.2008, 15:02
Zato ti biraš kondome... durex ili ruski neki... jagoda ili čokolada... ili bar kažeš pazi gde ćeš da izbaciš decu,baci ih gde hoćeš samo u mene nemoj...
![]() Ili ćutiš,jer piješ pilule ili koristiš one gelove ili kako se već zove nije ni važno... ![]() p.s. i ne plaćam kiretažu,a ni porođaje upravo što mislim da je sve vaš izbor.. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|