|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
| Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате | |||
| да, увек |
|
36 | 38.30% |
| да, само кад је здравље жене угрожено |
|
40 | 42.55% |
| не, никад |
|
18 | 19.15% |
| Učesnika ankete do sada: 94. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Abortus |
|
|
|
|
impresario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Odgovor: Abortus -
05.07.2007, 22:59
Citat:
Citat:
Citat:
Slažem se .. Svako je odgovoran za svoje postupke - kakvi god oni bili.Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|||
|
|
|
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
|
05.07.2007, 23:10
Vidim da se moja izjava primila kao pelcer... Ja sam poredjenja radi, dao laichku izjavu, i uporedio dve zhive tjelije, opet, po mom mishljenju... Ok, nokat nije zhivo tkivo... Nisam lekar, nemam pojma sa tim, ja sam izneo ono kako meni to deluje... Sve shto je na meni/izraste iz mene, je zhivo... Pardon...
Da je ovo laka tema, vetj bi se odavno slozhili svi, i to bi bilo resheno pitanje... Ali nije... Chak se ni struchni ljudi za tu temu,znachi ginekolozi, lekari, ne slazhu medjusobno... Sve shto vi prichate je jako lepo... Samo ne zhivimo u lepom ruzhichastom svetu, gde cvetje cveta cele godine, sunce sija, ptichice pevaju... Zhivimo u Srbiji... A to je daleko od onog gore pomenutog ruzhichastog sveta... Ovde se i dalje na samohranu majku gleda kao na drolju (vidi je, ima kopile, ko zna ko joj ga je napravio) automatski se iskljuchuje iz kolektiva... Posao? Gde zhivite vi ljudi? Pa ovde maltene pa teraju zhene da potpishu ugovor da netje zatrudneti narednih 10 godina od zaposhljavanja u firmi... Ko tje primiti samohranu majku da radi, koji poslodavac? Mozhda 5% bi je primilo... Dalje... Chak i sami roditelji dotichne zhene u pitanju tje da je napadaju, kako mozhe da rodi dete a da nije udata... Automatski nezdrava atmosfera za dete... Kvalitet zhivota je itekako bitan... Eto vam Afrika... Zhive deca... Milina... Neuhranjeni, muche se, ko zna kakve sve boleshtine imaju? To je zhivot? Da lezhish 2 nedelje i umiresh od bog zna chega, imash 8 godina, a oko tebe skakutje vrach i "lechi" te? To, da izvinete nije zhivot... Isto tako, niko ne kazhe da je kvalitet zhivota Apple iPhone, ali je kvalitet zhivota da roditelji imaju da ti obezbede da jedesh zdravo (ne hleba i vode), da te obuku, da imaju da ti plate obrazovanje (koje je kod nas daleko od besplatnog), da te izguraju na pravi put... Tako da... Kvalitet zhivota je izuzetno bitan... Manastire netju ni da dotaknem u ovome, na to zaista nemam komentar... Shta sam josh hteo... Toliko toga mi je u glavi, sve ne znam odakle da pochnem... Da... Nema shta mushkarac da se pita, odnosno, ima 10%... Ako lekari pronadju nachin da prenesu embrion u drugo telo, onda neka se pita, pa neka sam mushkarac 9 meseci nosi dete, ako ga zheli... Neko reche "edukacija"... Jeste... Edukacija, edukacija, edukacija... I josh neshto sam zheleo da dodam... Sad pokushavam da prevedem sa negleskog na srpski, a da zvuchi kako treba... - You can't legislate morality - Ne mozhete napraviti zakon o moralu - Time tju da zavrshim ovo izlaganje, neshto bash nisam najbolje raspolozhen da pishem eseje... Moje mishljenje sam vetj izneo... Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
|
06.07.2007, 00:23
Citat:
Citat:
Један од најодвратнијих аргумената за абортус ми је увек био - квалитет живота. Као, та деца кад би се родила, била усвојена, у сиротишту... живела би лоше. Стога је то неприхватљивије него убити их. Мени је то монструозно. Толико је битан нечији квалитет живота, по нашим размаженим стандардима, мора дете да има све, компјутер, мобилни, летовања, зимовања, фенси изласке, колица... ако све то нема, онда је акт милосрђа убити то дете. Мислим да је најбоља реч која би описала такав став - снобистички фашизам. Боље је не живети ако ниси ноблес. Citat:
Запрепашћује ме смелост да се за нечији ТУЂИ живот каже "шта вреди живот ако је такав", и заговара уништавање тог живота. Ко нема скије живот му је бесмислен, боље ни да не живи? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
С којим правом ми можемо да кажемо да нечији живот није живот? Шта би рекао Роман Абрамович за наш живот? Рећи да је нечији живот безвредан, да није живот, и да би га боље било убити је најцрњи фашизам. Citat:
...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
||||||||
|
|
|
|
|
golden girl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Pol: Žensko
Godine: 25
|
06.07.2007, 01:02
Citat:
Posto je ovo cititrano posle citiranog posle citiranog, mislim da gubi smisao i otrgnuto je od pocetne ideje i teme o kojoj se raspravlja. Citat:
Citat:
Sto se tice bolesne dece. Nigde nisam spomenula nikakve druge bolesti, i napisala sam i da nepokretni mogu skroz lepo i srecno da zive, nego sam pricala samo o mentalno bolesnoj deci. I ja ovde ne pricam o ubijanju rodjene dece ili ostavljanju u nekim ustanovama (sto je meni nenormalno). Nego ako se u RANOJ trudnoci otkrije mentalna bolest, smatram da je ok da roditelji donesu odluku o abortusu. Malo je bezveze sto sve ovde u svakom postu mora da se nacrta, jer ocigledno ljudi posle tri posta zaborave sta je napisano u prvom. Slabo pamcenje... E da, da dodam, pozdravljam Galahad-a i podrzavam ga u potpunosti. ![]() E da ovo sam zaboravila da citiram. Citat:
|