VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 36 38.30%
да, само кад је здравље жене угрожено 40 42.55%
не, никад 18 19.15%
Učesnika ankete do sada: 94. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#51 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 16:49

Muskarci ovde dolaze u obzir samo kao moralna podrska ili sta vec, ali ne prolaze oni kroz abortus i ne menja se njima nista na telu. Ako muskarac ne podrzi zensku osobu kojoj je napravio dete, onda to samo govori o toj muskoj osobi ali ne govori o tome da li ce zena obaviti abortus ili ne. To je vec druga filozofija. Da li on nju voli, da li je on debil, da li je bezosecajan... ali to nema nikakve veze sa zeninom odlukom o abortusu.
Ako ja sebi napravim nesto na telu, ja cu ga napraviti i ja cu ga skloniti ako to zelim.

Vidim da niko ovde ne spominje neke posledice posle abortusa. Ne podnosi svaka zena isto abortus. Neke mogu 20 puta da abortiraju i opet zatrudne, a neke mogu samo jednom da abortiraju i nikad vise da zatrudne. Sve zavisi od tela i obavljenog posla. Tu ostaju oziljci, koji umeju sigurno da bole posle vise godina. Ako neka zena zeli to da radi svom telu, radice, ako ne zeli nece, pazice.

goldie

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 17:50

Citat:
cicka kaže: Pogledaj poruku
Abortus je definitivno mac sa dve ostrice ali u svakom slucaju ne osudjujem jer jednostavno ne mogu znati sta mene ocekuje u zivotu i da li cu jednom zazaliti zbog toga sto sam osudila nesto sto cu i ja biti primorana da uradim jednog dana.
Ово је суштина свега. Људи су против правила. Јер може се десити да и они једног дана буду у ситуацији у којој морају да ураде нешто што би било против правила.
Није битно шта је исправно или погрешно, битно је шта мени одговара или ми може затребати у будућности.

Зато је немогуће решити питање абортуса тиме што ће се одлука препустити само појединцима. Јер они ће сваки пут кад помисле да им је тако најзгодније и најпаметније - то урадити. А резултат свега тога: 46 милиона абортуса годишње у свету. 18 милиона у потпуно небезбедним условима. Због тога њих 70.000 умре сваке године. 0,38% оних које то урае и небезбедним условима.

46 милиона годишње.
Број абортуса је већи од броја рођења у Русији. У Србији је ваљда мањи.

Изглед да нешто није у реду с политиком према абортусу. Нема те едукације која ће то променити. Одређен број жена у одређеном проценту ситуација нико не може спречити.

Исто је и са свим осталим делима које закон забрањује. Известан број људи ће урадити што је наумио макар морао да после тога пуца на полицију. Известан број људи неће урадити зло макар то било дозвољено свим законима.
Забране служе за ону сиву већину - која можда би, а можда и не би.
Едукација? Жена ће доћи у ситуацију да жели да абортира, и онда ћемо је едуковати да то не ради? Неће ли то бити мало касно? Ок, нико није мислио на то. Мислио је да унапред треба едуковати народ. Дакле, број абортуса ће да се смањи и абортус ће престати да буде средство контрацепције онда кад нам народ постане едукован? Да се можда не начекамо? Ма није битно... битно је да није забрањено... јер може ми затребати...

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
kako je emotivan
Слабић. А причамо о досадним малим цмиздравцима, ко је још око тога емотиван...

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Evo, ja obećavam da ću od sada da nosim crninu svaki put kad dobijem mecu. Jebi ga, bukvalno - umrla je moja jajna ćelija
Дегутантно ми је спрдање са овом темом. Као и генијалне примедбе типа "онанија је геноцид". Ваљда знамо да јајне ћелије и сперматозоиди нису једнако нови живот док се не споје.

Citat:
niko nema pravo da nekome određuje šta će da radi sa svojim životom, naročito u društvima koja imaju neka utvrđena etička pravila. Takvo će nadam se ostati i ovo pa se rana trudnoća neće nazivati ubistvom.
Наравно да има право. Ниси читала кривични законик у последње време?

Citat:
Mnogo je zajebano nazvati nekoga monstrumom i ubicom, naročito kada je ova tema u pitanju.
Много зајебаније него правдати абортус.

Citat:
ekatarina kaže: Pogledaj poruku
Dalje. Statistika ukazuje da najveći broj žena u Srbiji koje izvrše abortus su udate žene sa jednim detetom.(Znači nit su mlade-neiskusne, nit su neudate, nit su neupućene u kontracepciju). To čisto da odgovorim na neke prethodne poruke.
То ћемо да занемаримо Екатарина. Узећемо као репер оне примере који нам највише одговарају.

Citat:
mariposa kaže: Pogledaj poruku
..........i naravno da sam abortirala,sta sad ? da me zatvore,zasto ? samo tako bez veze jel ?
С обзиром колико се поносиш тиме, можда би требали да ти дају медаљу?

Не знам ко је рекао, али велика је истина - да су сви поборници "контроле рађања" - већ рођени.
Фетуси не гласају на изборима, немају своје НВО у којима се окупљају, немају своје лобисте који ће се борити за њихова права као они који вриште о праву жене да одлучује о "свом телу"...

Citat:
goldie kaže: Pogledaj poruku
Ako ja sebi napravim nesto na telu, ja cu ga napraviti i ja cu ga skloniti ako to zelim.
О чему причамо? О младежу? Ожиљку? Тетоважи?

Што се тиче едукације, где су људи едукованији, у Африци или у Европи?
Како онда...
http://www.guttmacher.org/pubs/journals/25s3099.html
... у Европи имамо 48 абортуса на 100 трудноћа?
Африка 15, Азија 25, Латинска Америка 27, Северна Америка 26... ?

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Poruku je izmenio Mish, 06.07.2007 u 07:03. Razlog: nepravilna upotreba kodova

staro
  (#53 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Godine: 32
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 18:06

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku

Зато је немогуће решити питање абортуса тиме што ће се одлука препустити само појединцима. Јер они ће сваки пут кад помисле да им је тако најзгодније и најпаметније - то урадити.
Šta ti predlažeš ovde kao rešenje pitanja abortusa, praktično, realno izvodljivo rešenje pitanja abortusa, a da to ne postane kršenje osnovnih ljudskih prava, onih već rođenih svesnih ljudskih bića?

"...Prejako je svijetlo, samo da se oči naviknu..."

staro
  (#54 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članovacicka je miljenik mnogih članova

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Godine: 25
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 18:15

Verovatno osnivanje komisije koji ce na osnovu drustvenih normi, spaljivati zene koje izvrse abortus a ne daju priliku da se natalitet povecava, nema veze sto ce gladovati ili mozda ici bosi, ili ce im majka zavrsiti 8 razreda osnovne skole i do kraja svog zivota cistiti ulaz zgrade zaradjujuci crkavicu, bitno je roditi...nek nas ima...

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

staro
  (#55 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 18:20

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Šta ti predlažeš ovde kao rešenje pitanja abortusa, praktično, realno izvodljivo rešenje pitanja abortusa, a da to ne postane kršenje osnovnih ljudskih prava, onih već rođenih svesnih ljudskih bića?
Немогуће је коначно решење тог питања. Питање је како се треба носити с њим.
Моје мишљење је да абортус треба да буде забрањен, осим у случајевима кад је угрожен живот мајке - где одлуку треба препустити мајци. Не зато што мислим да тад треба убити дете, већ зато што је то практично одлука између једног и другог живота.
Нисам сигуран шта да мислим када је у питању оштећен или болестан плод. Мислим да би ипак и ту требало преустити одлуку родитељима.

Citat:
cicka kaže: Pogledaj poruku
Verovatno osnivanje komisije koji ce na osnovu drustvenih normi, spaljivati zene koje izvrse abortus a ne daju priliku da se natalitet povecava, nema veze sto ce gladovati ili mozda ici bosi, ili ce im majka zavrsiti 8 razreda osnovne skole i do kraja svog zivota cistiti ulaz zgrade zaradjujuci crkavicu, bitno je roditi...nek nas ima...
Тако је, сви противници абортуса се залажу да то да будемо гладни, голи и боси. И да свака жена која не абортира буде чистачица. И за спаљивање на ломачи.
Најбоља је логика, оно, абортус можда и јесте мало лош, али је женско људско право и не треба га забрањивати јер може ми устребати...

Него, видим распрострањена је ова навика да се дају оцене о нечијем приватном животу, без обзира познајеш ли особу или не, те да се одговара у туђе име, подмећу речи... ? Јел то неки специфични стил расправе у који нисам довољно упућен?

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#56 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 18:24

Citat:
onaj koji nije slabić kaže: Pogledaj poruku
Дегутантно ми је спрдање са овом темом. Као и генијалне примедбе типа "онанија је геноцид". Ваљда знамо да јајне ћелије и сперматозоиди нису једнако нови живот док се не споје.
Ne sprdam se ja sa ovom temom tako kako ti možda to želiš da predstaviš, ali sprdam se sa ozbiljnim temama, da. Volim to volim to. Znam ja koliko hromozoma nosi i jajna ćelija i spermatozoid. Kažem, ne mogu se sve stvari posmatrati bukvalno.

Citat:
Наравно да има право. Ниси читала кривични законик у последње време?
Pa, nisam baš u poslednje vreme. Nije mi baš neko zanimljivo štivo. Ali znam da abortus nije protivzakonit. Obavlja se legalno u našoj zemlji. A ako si mislio na ono nemam pravo da opljačkam banku ili da ubijem tetku i pobegnem u Mexico, mogu i to i dobiću kaznu kada me uhvate. Al' nešto mi nije softver takav.

Citat:
Није битно шта је исправно или погрешно, битно је шта мени одговара или ми може затребати у будућности.
Meni ne, ako na mene misliš.

Citat:
Изглед да нешто није у реду с политиком према абортусу. Нема те едукације која ће то променити.
Naravno da ima. U zapadnim zemljama nisu baš tako pretrpane klinike. Ali te isto tako i čeka razgovor sa stručnom osobom, čeka te papirić u klinici na koji telefon da se javiš ako nisi baš sigurna šta da radiš, neke organizacije koje mogu da ti pomognu, socijalni program koji će ti dati novčanu pomoć za početak i ako si sama, dete ti neće tako često nositi epitet kopileta itd. A to što zbog tih abortusa ima Srba manje, možda to najviše boli.

Nije nešto u redu sa nama, a ne samo sa politikom. Dok god bude onih koji će da kažu pa nisam te ja ženio da bi te jebo sa kurtonom. A vazektomija? Ne, oni ne znaju šta je to. I fellatio je italijanska pevačica.

Uh, sprdam se

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid