VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 35 38.46%
да, само кад је здравље жене угрожено 38 41.76%
не, никад 18 19.78%
Učesnika ankete do sada: 91. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#41 (permalink))
ekatarina
Novi član
ekatarina je na dobrom putu

Član od: 03.07.2007.
Poslednji login: 01.11.2007 20:29
Pol: Žensko
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 12:18

O vidim da se priča rasplamsava. To mi je baš milo. Što se tiče prava na abortus to je zakonom regulisano i o tome je nepotrebno pričati. Ja sam taj tekst napisala i prosledila ovde i svuda...baš iz razloga što je pojava uzela velikog maha, i već uzima danak.

I dalje sam pri tvrdnji da u tekstu nema nikakvih optužbi, i onaj deo teksta i dalje ne vidim kao optužbu, već kao činjenicu Ja od prekoravanja nemam ništa, a još manje imam pravo na to.

Dalje. Statistika ukazuje da najveći broj žena u Srbiji koje izvrše abortus su udate žene sa jednim detetom.(Znači nit su mlade-neiskusne, nit su neudate, nit su neupućene u kontracepciju). To čisto da odgovorim na neke prethodne poruke.

Dobro, znači isto kao što postoje kampanje protiv pušenja, alkoholizma... tako i ja pravim ovde kampanju protiv abortusa. Sve je dozvoljeno, ali nam nije sve na korist

ajd ljudi uzdravlje

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 12:19

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Oni koji abortus nazivaju ubistvom, često i pilule za dan posle vide kao ubistvo. Ili je to onda različito? A ubijaš isto. Ne razumem.
I ne da nisu preporučljive za redovnu upotrebu, nego ne može svako da ih koristi. Nisu te pilule ni bezazlene i nije da nemaju indikacija. Ima osoba koje ne smeju da ih koriste. Ima osoba koje ne smeju na hormonsku terapiju. Šta onda?
Apstinencija

Ubica mekog srca.

staro
  (#43 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:40
Godine: 33
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 12:24

Citat:
I desilo se. Ili ćemo reći, dobro onda nemoj imati odnose
Citat:
Apstinencija
Eh? Silly me Srećno

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#44 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 13:35

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
Apstinencija
E ovo bih voleo da vidim :D

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#45 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 14:07

Citat:
Ima osoba koje ne smeju na hormonsku terapiju. Šta onda?
Citat:
Apstinencija
Znachi oni koji...

Ubica mekog srca.

staro
  (#46 (permalink))
Kal_el
s*permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: juče 23:57
Godine: 42
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 15:06

sa svim ovim priçama niste uspeli da uplaşite da ...
voza stoperke
bilo bi glupo bilo şta zabranjivati ...
setite se prohibicije

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju

staro
  (#47 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 15:29

Citat:
cicka kaže: Pogledaj poruku
A zasto ne bi gonio onog koji joj je napravio dete? Ili on bas i nije toliko kriv sto ju je napumpao i ostavio je samu da se nosi s tim?
Pa nemoj mi reći da će žena koja jednom abortira, sledeći put bez razmišljanja krenuti u krevet bez kondoma? I sledeći. I sledeći. I onaj tamo.

To baš i nije normalno. Ako joj je fetiš da abortira svaka dva tri meseca, onda je treba zatvoriti.

A već sam naglasio i evo ponoviću - Ne krivim ovde samo nju, krivim i njega, jer je svesno odgovoran za posledice.

Citat:
ne smatra se to bezveze humanim cinom, znam gomilu ljudi koji su dobili decu sa poremecajima, neki su ih dali u domove, neki ne...Ali ta deca ne zive dugo, ne vidim zasto povecavati patnju i sebe i njega, "ostavish ga u zivotu", vezesh se za njega i ono umre... i sta sad ti treba da pravish drugo?
otishlo staro,sad cemo novo....pa eeeej,nije dete toster...
Zato i kažem, da to mogu da razumem, jer poznajem nekoliko porodica koja imaju decu ometenu u razvoju i znam koliko je potrebno truda oko takve dece.

Citat:
Kako nemaš? Pa između ostalog, zato abortus i postoji. Znači, zaštitio si se sa 4 kondoma i 3 pilule i 2 spirale valjda zato što ne želiš dete. I desilo se. Ili ćemo reći, dobro onda nemoj imati odnose? Pa, ne mogu se neke stvari posmatrati toliko bukvalno u životu.
Pa lepo nemam. To ti je ono, sredio si kola tip top, tehnički 100% ispravna, nisi pio, nisi nadrogiran, vozio si 60, ali ti je neka budala izletela i odvalila te. Shit happens. Iako si ti postupio po pravilima, nezgode se dešavaju. Retko, ali se dešavaju. I šta radiš u takvim slučajevima?

Citat:
A onda bi embrion valjda imao pravo da odlučuje šta će biti sa tom ženom pošto se radi o njegovom prostoru za život?
Nisam majka, nikad neću biti i zato ne mogu da kažem šta u tom slučaju raditi. U čemu je problem?

Citat:
Svaka žena koja ostane u drugom stanju ima emocije prema onome što gaji u sebi. To nam je valjda u prirodi. Veliki procenat. Isto tako veliki procenat muškaraca nema nikakve emocije prema onome što žena gaji u sebi dok je u toj fazi. Često i kasnije.
Žena koja nekoliko puta abortira definitivno nema emocije. Za druge muškarce i druge žene ne mogu da tvrdim šta osećaju, jer ja nisam oni, ja samo znam da će najlepši trenutak u mom životu biti saznanje da ću postati tata. Mada, ipak će lepši biti kada budem to dete video.

Citat:
Mnogo je zajebano nazvati nekoga monstrumom i ubicom, naročito kada je ova tema u pitanju.
Ako se žena svesno seksa bez zaštite i posle abortira ona je za mene monstrum. Isto kao i muškarac koji joj je to dete napravio i kao jedino rešenje predložio abortus.

Ja ne razumem i ne mogu da razumem da je neko u vezi par godina i da abortira. Pa ako ne želiš dete sa tom osobom, šta si radio tolike godine sa njom? Zar nije poenta ozbiljne veze stvaranje porodice? Ako ste tek malo zajedno, tek onda nije normalno ne koristiti zaštitu. Niti znaš ko je, niti da li ima neke bolesti, ma sto čuda.

Reko sam, razumem abortus u par slučajeva, ostalo ne. Eto, glup sam.

Citat:
I ne da nisu preporučljive za redovnu upotrebu, nego ne može svako da ih koristi. Nisu te pilule ni bezazlene i nije da nemaju indikacija. Ima osoba koje ne smeju da ih koriste. Ima osoba koje ne smeju na hormonsku terapiju. Šta onda?

Zato je najvažnija edukacija. Da ne bi pričali svašta.
Slažem se. Ali zato postoje i drugi vidovi zaštite. Ja npr. sam alergičan na penicilin, ali zato postoji drugi lek koji će me izlečiti kada sam bolestan. Ako si alergična na pilule, ugradi spiralu.

A edukacija svakako. Mnogo tema u Srbiji su tabu. Treba otvoreno o svemu pričati, treba ljudima otvoriti oči.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#48 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 00:40
Godine: 33
Odgovor: Abortus - 05.07.2007, 16:20

Ne znam što mi svi izbaciše onaj deo sa pilulama za dan posle. To nije ubistvo?

Citat:
Ja npr. sam alergičan na penicilin, ali zato postoji drugi lek koji će me izlečiti kada sam bolestan. Ako si alergična na pilule, ugradi spiralu.
Naše telo je napravljeno tako da prirodno odbacuje strana tela. Spiralu odbacuje jako često. Napravila je toliki bum na tržištu, pa bi je nakon naknadnog ispitivanja malo koji lekar ugradio svom detetu npr. Drugo, posle spirale dugo dugo možeš biti neplodan, nekada i zauvek. A naravno, i pored spirale možeš ostati u drugom stanju. I još nešto da ti kažem, evo pošto nisi majka, znači dečko si - može da te bocne i da zaboli vršnjaka i svašta još nešto. Popularna je i dalje, ali ne tamo gde ima i moderne medicine. Obično u onim zemljama u kojima se može kupiti ona milka čokolada koja nekako nije ista kao ona milka iz Švajcarske. Neko ne sme da pije pilule i telo mu odbacuje spiralu. Na kraju svake priče možemo doći do apstinencije. Znači apstinencije

Ja vidim izgleda da sam sve bliže Holandiji Za mene je sex malo više od reprodukcije i nije suština mog postojanja na ovom svetu da obavezno ostavim potomstvo. Ali to ja samo tako gledam na stvari, kao što neko gleda drugačije.

Citat:
Ja ne razumem i ne mogu da razumem da je neko u vezi par godina i da abortira. Pa ako ne želiš dete sa tom osobom, šta si radio tolike godine sa njom? Zar nije poenta ozbiljne veze stvaranje porodice? Ako ste tek malo zajedno, tek onda nije normalno ne koristiti zaštitu. Niti znaš ko je, niti da li ima neke bolesti, ma sto čuda.
Pa i ja kažem, protiv sam abortusa, ali se abortus ne sme zabranjivati. Zbog toga i toga. Mnogo je razloga. Takođe mi nije jasno zašto neko ko je u vezi ili braku od nekoliko godina ne bi želeo bebicu, ali mogu da razumem da ljudi imaju razne razloge i pravo na izbor.

U svetu se odavno ne rade samo ovakvi abortusi kao oni koji se rade kod nas. Postoje nove metode. One koje nemaju posledica kao kiretaža. Meni su samo malo osetljive uši na ono - žena treba da prođe to kroz šta prolazi, kad bi moglo sve naživo da se radi - da bi shvatila da je kažnjena što je dozvolila sebi da bude trudna. I ako može još i da kleči na kukuruzu.

Citat:
Eto, glup sam.
Kako je lepo biti glup,
stoka ume da nervira,
gutaj sta ti se servira,
kako je lepo biti glup.
Kako je lepo biti glup,
bolje mozak sakrivati,
pa cutati i plivati,
kako je lepo biti glup.
Ne bavi se politikom,
spavaj, radi, cuti, jedi