|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
| Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате | |||
| да, увек |
|
36 | 38.30% |
| да, само кад је здравље жене угрожено |
|
40 | 42.55% |
| не, никад |
|
18 | 19.15% |
| Učesnika ankete do sada: 94. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Abortus |
|
|
|
|
LIMITED EDITION
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 01:13
Pol: Muško
Godine: 44
|
Odgovor: Abortus -
14.05.2008, 21:18
Da je mene majka mogla da abortira,retroaktivno sam za,jer je to manje zlo nego što je šteta pričinjena ljudskom rodu... Ovako sam protiv...
E moj kolega Anguse i brate... ja sam učio porodiljstvo,pa na faxu poređano 9 tegli sa fetusima u različitim mesecima starosti,a gledah i ja to o čemu pišeš... |
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Godine: 38
|
14.05.2008, 21:21
Citat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Pol: Žensko
Godine: 32
|
14.05.2008, 22:22
Za sve vas koji ste protiv, da ne citiram sve redom. Jedna hipotetička situacija, i zamolila bih vas jasan odgovor, bez ako onda, samo da ili ne.
Muško ste: Upoznate devojku, životi su vam totalno različiti, živite hiljadama kilometara daleko jedno od drugog (vi ste ili je ona na nekom proputovanju) tu istu noć završite u krevetu, koristite kondom, sve bude super, provedete sa njom još neko vreme i svako od vas ode na svoju stranu. Usput shvatite da ona nije baš žena sa kojom želite da provedete život, ili već pre toga znate da želite još mnogo toga da uradite sa svojim životom pre nego što formirate porodicu, ili možda uopšte ne želite porodicu, štagod, samo duvaju neki nepovoljni vetrovi i vi ste zbog toga i zato što hoćete da sačuvate sopstveno zdravlje koristili kondom. Posle nekog vremena zvoni vam telefon i javlja se poznat glas koji kaže da nema pojma kako se to desilo i da ste vas dvoje u toj jednoj blesavoj noći, iako ste koristili kondom (koji je pukao) uspeli da napravite dete. Šta kažete na to? Bez upadica "nije moje" i "ko zna sa kim se ona još" i tako redom, recimo da ona može da dokaže da ja vaše. Šta onda? Samo da ili ne i zašto. Hvala vam Žensko ste: potpuno ista hipotetička situacija, samo ste vi glas koji saopštava muškarcu za koga znate da vas ne voli i da će ta beba ako je rodite značiti uvođenje njega u vaš život na ovaj ili onaj način, da ćete biti ostavljeni sami sebi i možda ponekom prijatelju koji će se tu naći i sve što bi uz to moglo da ide. Šta radite i zašto? Opet, ako može konkretno kratko i jasno.Hvala vam |
|
|
|
|
|
Rosa Salvaje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 23:28
|
14.05.2008, 22:31
Citat:
Elem, što reče Euridika, ukratko. Odlepim na temu o abortusu. Al stvarno. Ne zato što sam decoubica, mrzim decu i sl. I sama sam rodila dete u 2Ooj, kad mi nikako nije bilo vreme i nisam se pokajala ,ALI imala sam mogućnost da biram. To je moje pravo, moje telo, moj život. I gde da vidim da neko pokuša da mi ospori pravo na izbor..nema tog "filma" niti pretnji da neću ući u "carstvo božije" koje mogu da mi ospore pravo da sama organizujem svoj život kako mi je volja. Toliko. ![]() Za Euridiku : Ako mi je će(i)f radjam dete, bez obzira na sve ali ako ne, naravno da odlazim na abortus. Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento) |
|
|
|
|
|
|
zZabac..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 04:20
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
|
14.05.2008, 22:47
veoma sam mlada.. i daj Boze zdravlja i srece, u situaciji da moram da razmisljam o abortusu se nisam jos uvek nasla..
ako se i budem nasla, onda cu o tome da razmisljam i ko zna, mozda ce misljenje da mi se promeni onda.. ali za sada ostaje isto.. hipoteticki.. pa sta i ako treba da mu javim? On ne mora da bude uz mene, ne voli me ali desilo se.. necu biti ni prva ni poslednja samohrana majka.. iako je tako mnogo teze.. on je svakako bio deo mog zivota, a posto sam ovakvog soja kakvog sam, i ostao bi deo mog zivota, na ovaj ili onaj nacin.. povezivalo bi nas dete, na svaki nacin.. necu da se po meni ospe rafalna paljba argumentima tipa "mlada si, klinka, nemas pojma, lezi spavaj, sedi jedan.." jer cvrsto stojim iza svojih stavova.. pa pobogu jebenog komarca ne mogu da ubijem a kamoli dete.. sopstveno! Uzvicnik sa velikom tackom na kraju! Ah popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore.. ![]() |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:52
Godine: 33
|
14.05.2008, 23:23
Citat:
Htela sam da kažem da može da se završi samo na tome da si imala sreće. Kao i ja milion puta. Dok nisam naletela na čudovište sa kojim pravim decu kako se pogledam Može da pazi on koliko hoće, pusti te priče ![]() A što se tiče noža, ako prelistaš malo pisanije, ne radi se samo o njemu. Zagovornici teze da je abortus ubistvo i pilule za dan posle vide kao ubistvo. Nema razlike. Citat:
Oni će pre biti ti koji će reći - zaštiti se bez i da razmisle - a mogu li i ja nekako da se žrtvujem Oni će pre biti ti koji će da izbacuju gadne parole i oni će pre biti ti koji će ženu nazvati monstrumom. Iako čorbu kao kusamo zajedno. Iako to tvoje telo nekad i nije samo tvoje već zajedničko.Ja ne znam ko ih voli. Mislim da mnogo manja psihička priprema treba za sex sa kondomom nego za neizbivanje sa kiretaža. Mene pre prođe volja kad na tu klanicu pomislim, baš zato što sam je prošla. A nekom je kondom, iako i sam siguran koliko je - jedina opcija za kontracepciju ako ne računamo onu u kojoj ne skidaš gaće.
|
||
|
|
|