VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 35 39.33%
да, само кад је здравље жене угрожено 36 40.45%
не, никад 18 20.22%
Učesnika ankete do sada: 89. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#201 (permalink))
bojana999
Početnik
bojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamant

Član od: 27.02.2008.
Poslednji login: 21.07.2008 13:43
Pol: Žensko
Godine: 23
Odgovor: Abortus - 16.04.2008, 10:34

Citat:
zmax kaže: Pogledaj poruku
Protiv abortusa sam,sem u sledećim slučajevima:
-samo ako bi ugrozio zdravlje majke
-ako je teško oštećen plod
-ako je trudnoća plod silovanja ili incesta.

A meni lično smeta stav crkve koja uskraćuje pravo pričešća ginekolozima i medicinskim sestrama koje asistiraju prilikom abortusa,a ne zabranjuje ženama koje su to svesno odlučile,jer im ne piše na čelu i ne zna se koje su,a pitanje je da li ga spomenu kad se ispovedaju (izuzimam tri slučaja koja sam navela) i one kao pravi vernici idu na pričest.
Jednim delom se slazem ali opet:
u prvom slucaju ko smo mi da odredjujemo ko ima vece pravo na zivot-majka ili dete?
U drugom-ima ustanova koje su za takvu decu....
U trecem-ko kaze da je to dete krivo sto mu je otac debil,kreten itd...???
Nisam za ali postujem tudje odluke....Svaka zena bira i ima pravo da odluci sta ce sa svojim telom.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#202 (permalink))
_baba_
mama Fratelli
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: 30.09.2008 07:10
Odgovor: Abortus - 11.05.2008, 16:41

Citat:
bojana999 kaže: Pogledaj poruku
Nisam za ali postujem tudje odluke....Svaka zena bira i ima pravo da odluci sta ce sa svojim telom.
Da, ali ako zena posecuje ginekologa zbog abortusa cesce nego sto posecuje frizera, onda bi se pravo na odluku trebalo uskratiti na neki nacin. Ako ima decu i ne zeli vise da radja, postoji ginekoloski zahvat- podvezivanje jajovoda. Svrha mu je trajna kontracepcija.

Citat:
Boki...a kakva su to "takva" deca?

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.

Poruku je izmenio _baba_, 11.05.2008 u 16:50.

staro
  (#203 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 21:35
Godine: 20
Odgovor: Abortus - 11.05.2008, 17:50

nisam za abortus i ne odobravam ga..
ali nisam kratkovida i opravdavam ih u nekim slucajevima, tipa silovanje ili ako ugrozava zdravlje majke.. strasno mi je mucno kad pomislim da danas kad je abortus prihvacen, on postaje pomodarstvo..
i neverovatno me ljuti to sto se danas u abortus srlja.. jedna moja drugarica je abortirala.. i to pre tri godine, znaci sa 17 jednostavno, danas je to postalo toliko siroko dostupno da i bez pristanka roditelja to moze da se uradi (mislim na maloletnice)..
pored silne kontracepcije, ljudi i dan danas ne razmisljaju.. pa valjda mi je lakse popiti pilulu ili staviti gumicu, nego da budem mlada mama, sto nikako ne zelim..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#204 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 21:14
Odgovor: Abortus - 14.05.2008, 17:00

Citat:
starsica kaže: Pogledaj poruku
jedna moja drugarica je abortirala.. i to pre tri godine, znaci sa 17 jednostavno, danas je to postalo toliko siroko dostupno da i bez pristanka roditelja to moze da se uradi (mislim na maloletnice)..
Jel trebala da rodi sa 17 ako to ne želi?
A obzirom na to koliko ima godina teško da spada u kategoriju onih koje idu "na kanal" samo zato što je zaboravila da mu kaže da stavi spiralu. Dakle desi se. I kad se desi neka žena radi onako kako se oseća. Ne onako kako ti ili ja mislimo da treba.
Jel´da ?

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#205 (permalink))
starsica
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Odgovor: Abortus - 14.05.2008, 17:12

Citat:
Isahara kaže: Pogledaj poruku
Jel trebala da rodi sa 17 ako to ne želi?
ne, trebala je da pazi ali ne mogu da krivim samo nju, nije sama zatrudnela

Citat:
A obzirom na to koliko ima godina teško da spada u kategoriju onih koje idu "na kanal" samo zato što je zaboravila da mu kaže da stavi spiralu. Dakle desi se.
ne kazem da se ne desi.. ali smatram da svako ima bar toliko u glavi da moze da stavi jbnu gumicu..
a bas zbog godina.. ako zeli da se sexa i dalje a da pritom ne razmislja o kolevci ili pelenama, postoje i druge metode kontracepcije ako joj gumica predstavlja problem..
Citat:
I kad se desi neka žena radi onako kako se oseća. Ne onako kako ti ili ja mislimo da treba.
Jel´da ?
ja ne mogu nikome da zabranim da abortira ili izvrsi abortus.. niti bih to uradila, dovoljno sam samosvesna da znam da svako ima pravo na svoj izbor
kao sto je moj da ga ne odobravam u slucajevima koje sam navela, pretpostavljam da je vise onih koji ga odobravaju..
ja sam striktno protiv onog abortusa i zena koji isti upotrebljavaju toliko cesto da su zaboravile kad su poslednji put bile, umesto u ordinaciji, kod frizera npr..
a drugaricu sam navela kao primer samo da primerom ilustrujem koliko je to zastupljeno i medju mladjim generacijama..
ja je ne osudjujem, bila sam uz nju i pre i posle.. ali smatram da o sexu treba i razmisliti pre nego se snose posledice..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#206 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 21:42
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Abortus - 14.05.2008, 17:21

Citat:
bojana999 kaže: Pogledaj poruku
Jednim delom se slazem ali opet:
u prvom slucaju ko smo mi da odredjujemo ko ima vece pravo na zivot-majka ili dete?
U trecem-ko kaze da je to dete krivo sto mu je otac debil,kreten itd...???
...nisam siguran da je samo u pitanju njeno telo...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#207 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 21:14
Odgovor: Abortus - 14.05.2008, 17:22

Citat:
starsica kaže: Pogledaj poruku
ne kazem da se ne desi.. ali smatram da svako ima bar toliko u glavi da moze da stavi jbnu gumicu..
A ako ste pijani? I nema gumice a tebi se prikresalo na oči ne vidiš...Nemoj mi reći da nisi nimalo hazarderka

Citat:
a bas zbog godina.. ako zeli da se sexa i dalje a da pritom ne razmislja o kolevci ili pelenama, postoje i druge metode kontracepcije ako joj gumica predstavlja problem..
Upravo abortus tome i služi - da nema kolevke ni pelena dok god se ne steknu uslovi za to. Naravno, ne kao način života nego samo kao NUŽDA

Citat:
ja sam striktno protiv onog abortusa i zena koji isti upotrebljavaju toliko cesto da su zaboravile kad su poslednji put bile, umesto u ordinaciji, kod frizera npr..
O mentalnom sklopu ličnosti žena koje si navela ne želim ni da komentarišem, ali opet, ko sam ja da im sudim...

Citat:
a drugaricu sam navela kao primer samo da primerom ilustrujem koliko je to zastupljeno i medju mladjim generacijama..
ja je ne osudjujem, bila sam uz nju i pre i posle.. ali smatram da o sexu treba i razmisliti pre nego se snose posledice..
Znam. Nažalost, tako je.
Lepo je što tako zrelo razmišljas. Svaki roditelj sanja takvu kćerku

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#208 (permalink))
starsica

Odgovor: Abortus - 14.05.2008, 17:31

Citat:
Isahara kaze:
A ako ste pijani? I nema gumice a tebi se prikresalo na oči ne vidiš...Nemoj mi reći da nisi nimalo hazarderka
imala sam srece valjda sto zbog toga sto je pazio i on (jbg, koliko je mogao ) a i zbog toga da veooooma retko nemam kondom uz sebe
a i uvek postoji pilula za dan posle, pa ako bas toliko prigusti, ne moram automatski pod noz da idem

Citat:
Isahara kaze:
Upravo abortus tome i služi - da nema kolevke ni pelena dok god se ne steknu uslovi za to. Naravno, ne kao način života nego samo kao NUŽDA
slazem se, i kazem opet, treba i promuckati malo onim sto ti je Bog dao, pa posledica nece ni biti

bolje da budem san svake svekrve..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#209 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum