VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 34 38.64%
да, само кад је здравље жене угрожено 36 40.91%
не, никад 18 20.45%
Učesnika ankete do sada: 88. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#191 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 01:12
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 16:03

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
Ne volim šmirglu ni kada je stolar koristi i brusilicu limar,a kamoli da volim to,ali da se izjašnjavamo o tome medju tolikim sudbinama i životima sa posebnim pričama ne da je iluzorno već nema dalje...

Ispada da je divno što je ova curica koju je otac oplodio rodila dete... Stvarno ne znam kako će tom detetu srce kucati kada odraste,pa mu možda kojim nesrećnim slučajem saopšte istinu o svom dolasku na svet...

p.s. ginekolozi neće? ...možda neće u 5 mesecu ili ako ne znaju inače zašto ne bi hteli kada su školu učili zbog toga između ostalog,jer ko god da im ode sa takvom željom došao je po pomoć,nije na njemu da filozofira već da pomaže...
...kad rekoh da ima ginekologa koji ne žele da rade abortuse,pouzdano znam da neće da ih rade uopšte,nisu se zbog toga školovali,abortus rešavanje problema? divno je što je curica rodila dete...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#192 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 03:11
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 16:07

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
... divno je što je curica rodila dete...
Odobravaš da otac svojoj ćerki napravi dete i da svi puste da se isto rodi ???

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

staro
  (#193 (permalink))
zmax
"strašan" zmaj
zmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimum

Član od: 29.06.2007.
Poslednji login: juče 20:43
Godine: 35
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 16:11

Protiv abortusa sam,sem u sledećim slučajevima:
-samo ako bi ugrozio zdravlje majke
-ako je teško oštećen plod
-ako je trudnoća plod silovanja ili incesta.

A meni lično smeta stav crkve koja uskraćuje pravo pričešća ginekolozima i medicinskim sestrama koje asistiraju prilikom abortusa,a ne zabranjuje ženama koje su to svesno odlučile,jer im ne piše na čelu i ne zna se koje su,a pitanje je da li ga spomenu kad se ispovedaju (izuzimam tri slučaja koja sam navela) i one kao pravi vernici idu na pričest.

Ko je mene poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

staro
  (#194 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 01:12
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 16:13

Citat:
Odobravaš da otac svojoj ćerki napravi dete i da svi puste da se isto rodi ???
...nisam te razumela,a i mislim da će nas neko opomenuti da smo skrenuli sa teme...

staro
  (#195 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 17:11

Citat:
Isahara kaže: Pogledaj poruku
Sam izvor sa kog je tekst preuzet sve govori te ga ne bih ni čitala u celosti.

Ne može svaka žena da uzima pilule isto kao što ne može svaka žena da koristi spiralu. Šta nam ostaje? Kondom u braku?
Moje je pravo da li ću roditi dete ili ne. Muškarci se tu mnogo ne pitaju jer ga oni ne nose, ne donose na svet i ne doje. Oni vremenom nauče da ga vole, što nikako ne dovodim u pitanje. Muškarci dakle. A ne klerici. I ne klerofašisti.
Žao mi je ako te je tekst lično dotakao.
Naravno da je svaka odluka teška, ali valja stajati iza nje.
To verovatno i ti činiš, te nemam nameru ni da prozivam, ni da vagam, ni da sudim. Svakom svoje...

_________Una16

staro
  (#196 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 16:34
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 17:20

Citat:
Buba Erdeljan kaže: Pogledaj poruku
Žao mi je ako te je tekst lično dotakao.
Naravno da je svaka odluka teška, ali valja stajati iza nje.
To verovatno i ti činiš, te nemam nameru ni da prozivam, ni da vagam, ni da sudim. Svakom svoje...
Problematika abortusa, ženske seksualnosti, rodnih uloga me jako zanima tako da uvek uzmem učešće u toj vrsti diskusija. Ne volim kad neko ko nije žena govori o pravima žena. Još više ne volim kad žene ne podržavaju jedne druge, ne saosećaju i povode se za autoritetima. A znamo da su autoriteti u ovom društvu muškarci.
Draga Buba, nije me tekst lično dotakao i drago mi je zbog toga . Nisam se osetila prozvanom, štaviše drago mi je da možemo normalno i sa poštovanjem sagovornika razmenjivati suprotstavljena mišljenja

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#197 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 22:37
Pol: Muško
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 17:45

Citat:
Isahara kaže: Pogledaj poruku
Problematika abortusa, ženske seksualnosti, rodnih uloga me jako zanima tako da uvek uzmem učešće u toj vrsti diskusija. Ne volim kad neko ko nije žena govori o pravima žena.
Каква случајност, ни ја не волим кад неко ко није нерођено дете прича о правима нерођене деце.
Сви поборници контроле рађања су већ рођени.

Citat:
Još više ne volim kad žene ne podržavaju jedne druge, ne saosećaju i povode se za autoritetima. A znamo da su autoriteti u ovom društvu muškarci.
Оне жене које мисле као ти су праве жене, оне које мисле другачије уствари су мушкараче које се поводе за ауторитетима, који су мушкарци. Све праве жене мисле исто, то што је неко жена одређује је по свим питањима. Ако случајно не мисли оно што све жене треба да мисле, онда је издајник.
Го грлс, грл пауер, спајс грлс...

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#198 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:10
Godine: 33
Odgovor: Abortus - 27.01.2008, 19:07

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Го грлс, грл пауер, спајс грлс...
Srce moje, koja je to alergija na grlz united, to mu ni hirurški ne bi mogli odstraniti

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#199 (permalink))
ivi 77
Novi član
ivi 77 je na dobrom putu

Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 29.01.2008 16:32
Odgovor: Abortus - 29.01.2008, 16:09

Citat:
Preterujete... Po toj logici biti ginekolog je isto što i serijski ubica...

Nemojte izvrtati prirodu i društvo ma kakvom filozofijom se branili...

p.s. koleginice citirao sam te,ali ne odnosi se moj apel na tebe i tvoj post konkretno već na sve koji tako misle da je to ubijanje deteta i ništa više.... pa onda smo isprljali krvlju ruke mi bivši oženjeni i svi koji su ikada imali priliku da u abortusu ovako ili onako učestvuju...
Nisam mislila tako kako si razumeo,ali sretala sam devojke koje su lako radile abortus,ali ostala im je griza savesti,narocito danas kada imaju svoju decu.