VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 36 38.30%
да, само кад је здравље жене угрожено 40 42.55%
не, никад 18 19.15%
Učesnika ankete do sada: 94. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#151 (permalink))
emanon
Novi član
emanon je na dobrom putu

Član od: 19.07.2007.
Poslednji login: 03.10.2007 01:21
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Abortus - 19.07.2007, 23:45

Pozdrav svima ja sam novi ovde i s' obzirom da me je jako zainteresovala tema,a ako nemate nista protiv dodao bih i moje skromno misljenje o tome.
Iskreno mislim da ste svi u pravu, besparica je bolje nego sto je bilo ali opet...
nemaju svi reseno stambeno pitanje,posao,platu i jos mnogo,mnogo toga nije reseno u ovoj nasoj drzavi.
Ali ubiti dete...fetus ili kako god da ga je nazvala danasnja,ili buduca nauka... s' tim se nemogu sloziti nikako.
Mogu se sloziti u slucaju da je "majcin" zivot u pitanju ili mozda neki zdravstveni problemi,neke druge prirode nemora znaciti zivotne, pa ajde....
Ali ipak je to zivo bice,buduci covek!!!
Lilith je sasvim lepo objasnila ceo proces, pa zar to nije dovoljno kako bi se shvatilo da od trenutka zaceca, "to" postaje covek u svom prvom stadijumu zivota, a to sto mozda danasnja nauka nema objasnjenje za sve zar bi to znacilo da nesto ne postoji.
Iskreno,dragi moji prijatelji, nemoze me niko ubediti u suprotno sto ce reci da je abortus nesto sasvim normalno i potrebno.
Ponavljam, opet ako iz bilo kakvih razloga,ta trudnoca "ne bi valjala" onda se i ja slazem da je treba prekinuti, nikako drugacije.
Opet tu se trebaju svi angazovati, i na tom polju treba raditi treba puno raditi
i edukacija ne samo u skoli i drustvu nego mora poceti od kuce, od porodice
treba uzeti u obzir sve aspekte pa tek onda odluciti "biti ili ne biti"

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#152 (permalink))
banca
Novi član
banca je na dobrom putu

Član od: 21.07.2007.
Poslednji login: 26.07.2007 15:49
Godine: 25
Odgovor: Abortus - 21.07.2007, 23:17

Prvo jedan veliki pozdrav za sve na Vojvodina Caffe-u!!!
A posebno za mog drugara Emanon-a!!!

Ja se potpuno slazem sa tim da abortus treba izbegavati osim ako je majcin ili
detetov zivot u pitanju,u ostalim slucajevima ne.

Ja imam 24godina i vec sam otac jedne male i preslatke devojcice koja sada ima 18meseci zahvaljujuci meni,ali pravo da vam kazem imao sam puno problema pre rodjenja deteta i nagovoriti majku da rodi dete iako smo bili u vezi mesec dana...

Elem,ovo dalje mislim da nije deo teme...

Veliki pozdrav

Poruku je izmenio Mish, 22.07.2007 u 01:16. Razlog: Nepravilna upotreba kodova

staro
  (#153 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 43
22.07.2007, 11:31

Citat:
banca kaže: Pogledaj poruku
Prvo jedan veliki pozdrav za sve na Vojvodina Caffe-u!!!
A posebno za mog drugara Emanon-a!!!

Ja se potpuno slazem sa tim da abortus treba izbegavati osim ako je majcin ili
detetov zivot u pitanju,u ostalim slucajevima ne.

Ja imam 24godina i vec sam otac jedne male i preslatke devojcice koja sada ima 18meseci zahvaljujuci meni,ali pravo da vam kazem imao sam puno problema pre rodjenja deteta i nagovoriti majku da rodi dete iako smo bili u vezi mesec dana...

Elem,ovo dalje mislim da nije deo teme...

Veliki pozdrav
To bi trebalo biti pitanje tvoje žene , a ne tvoje.Prvo , što se to tebe ne tiče i drugo jer je njeno telo u pitanju , a ne tvoje.Pitaš li ti ženu kad te boli zub , da li da ga izvadiš?

Citat:
emanon kaže: Pogledaj poruku
Pozdrav svima ja sam novi ovde i s' obzirom da me je jako zainteresovala tema,a ako nemate nista protiv dodao bih i moje skromno misljenje o tome.
Iskreno mislim da ste svi u pravu, besparica je bolje nego sto je bilo ali opet...
nemaju svi reseno stambeno pitanje,posao,platu i jos mnogo,mnogo toga nije reseno u ovoj nasoj drzavi.
Ali ubiti dete...fetus ili kako god da ga je nazvala danasnja,ili buduca nauka... s' tim se nemogu sloziti nikako.
Mogu se sloziti u slucaju da je "majcin" zivot u pitanju ili mozda neki zdravstveni problemi,neke druge prirode nemora znaciti zivotne, pa ajde....
Ali ipak je to zivo bice,buduci covek!!!
Lilith je sasvim lepo objasnila ceo proces, pa zar to nije dovoljno kako bi se shvatilo da od trenutka zaceca, "to" postaje covek u svom prvom stadijumu zivota, a to sto mozda danasnja nauka nema objasnjenje za sve zar bi to znacilo da nesto ne postoji.
Iskreno,dragi moji prijatelji, nemoze me niko ubediti u suprotno sto ce reci da je abortus nesto sasvim normalno i potrebno.
Ponavljam, opet ako iz bilo kakvih razloga,ta trudnoca "ne bi valjala" onda se i ja slazem da je treba prekinuti, nikako drugacije.
Opet tu se trebaju svi angazovati, i na tom polju treba raditi treba puno raditi
i edukacija ne samo u skoli i drustvu nego mora poceti od kuce, od porodice
treba uzeti u obzir sve aspekte pa tek onda odluciti "biti ili ne biti"
To se tebe ne tiče , nego tvoje žene, devojke jer je ipak reč o njenom telu.

staro
  (#154 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Odgovor: Abortus - 22.07.2007, 12:52

Фетус није исто што и зуб, фетус није део жениног тела већ посебна јединка која настаје кад се оплоди јајна ћелија.
"Елиминација" детета није само ствар жене и девојке.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#155 (permalink))
zillertal
Početnik
zillertal ima spektakularnu auru oko sebezillertal ima spektakularnu auru oko sebezillertal ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 26.05.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 11:35
Pol: Žensko
Godine: 58
Odgovor: Abortus - 22.07.2007, 13:26

Odluka na prekid trudnoce je iskljucivo pravo zene. Ona donosi na svet dete i najveci teret podizanja potomstva je na njoj. Ne zaboravite gde zivimo! Svaka prica o zabrani je izlisna i sigurno u Evropi 21. veka nece proci. Sta je zena, rob, masina za radjanje? Neka izvine crkvene i ostale mudre /?/ glave pretezno muskog pola, ali dete radja zena i ona sama o tome treba da odluci. Druga stvar je podizanje nataliteta. Prestanite da zbog istorijskih bajki ubijate buducnost ljudi na ovim prostorima, razmislite da li vam treba teritorija bez potomstva ili sa bolesnim generacijama odraslim u uslovima izolacije i duhovnog mraka? Dajte svetlosti, radosti i volje ovom narodu, pa ce biti i beba. A abortus je licna stvar zene.

staro
  (#156 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Odgovor: Abortus - 22.07.2007, 13:34

Мени је драго да знам да је такво мишљење рецимо тебе и Џерија, чак ме мало и увесељава такво мишљење, али је моје мишљење да је то чиста глупост, усвојен став наметнут од којекаквих феминистичких мизантропских пропаганди. Ако хоћеш да будеш "модерних и напредних схватања", мораш да тврдиш да је "елиминација" фетуса уствари "право жене да одлучује о свом телу". Фетус није део жениног тела већ нови живот. Обратите се Лилит за малу подуку из биологије.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#157 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Odgovor: Abortus - 22.07.2007, 14:18

A i ti bi Yosa mogao da naucis vec jednom razliku izmedju fetusa i embriona

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#158 (permalink))
banca
Novi član
banca je na dobrom putu

Član od: 21.07.2007.
Poslednji login: 26.07.2007 15:49
Odgovor: Abortus - 22.07.2007, 22:42

Slazem se sa i jednim i drugim,ali zena treba malo i da razmisli pre nego sto
zatrudni,zar ne?Mora da razmisli da li stvarno zeli da postane majka ili ne.
Jer kompletan zivot iz korena se menja (po nekom licnom iskustvu).
Jer dete nije komp,auto ili prljav ves pa da kaze sebi e dosta za danas necu vise da radim ostavicu za sutra malo,dete je da kazem obaveza za 24h,dobro delujem malo grubo,nije obaveza ali uvek nesto trazi i moras mu udovoljiti...

Ali stvarno je lepo biti roditelj,neki koji su trebali da postanu roditelji a nisu zbog svojih glupih shvatanja ili cega vec nisu ni svestni kako je to lepo.

Molio bih vas ber prepirki,ovo je mesto za razmenu misljenja a ne svadji.

Evo slika moje cerkice.

Veliki pozdrav.Ako neko ima slike svoje decice nek postavi,bas bih voleo da vidim a predpostavljam i vi?
Priložene slike
Tip fajla: jpg Jelena 1.JPG (29.0 KB, 1 pregleda)
Tip fajla: jpg Jelena 2.JPG (27.1 KB, 2 pregleda)
Tip fajla: jpg Jelena 3.JPG (37.5 KB, 2 pregleda)
Tip fajla: jpg Jelena 4.JPG (60.4 KB, 2 pregleda)

staro
  (#159 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 22:14
Godine: 26
Odgovor: Abortus - 22.07.2007, 23:08

Citat:
Molio bih vas bez prepirki,ovo je mesto za razmenu misljenja a ne svadji.
Upravo tako,da podsetim,tema o kojoj razmenjujemo mišljenja je Abortus.

Citat:
Evo slika moje cerkice.
Veliki pozdrav.Ako neko ima slike svoje decice nek postavi,bas bih voleo da vidim a predpostavljam i vi?
Ćerkica ti je slatka , a u vezi tvog pitanja naviri malo u Roditeljski kutak gde ćeš naići na temu Fotografije naših andjela

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#160 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Odgovor: Abortus - 23.07.2007, 00:33

Citat:
banca kaže: