VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 31 39.74%
да, само кад је здравље жене угрожено 31 39.74%
не, никад 16 20.51%
Učesnika ankete do sada: 78. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#131 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 13.08.2008 20:38
Pol: Muško
Odgovor: Abortus - 11.07.2007, 12:42

они који не умеју да користе интернет претрагу нека се не упуштају у то да ли су податци тачни или не, основном претрагом (статистика, абортус) добиће се врло лепа збирка решења иако сам навео прва два, деталјнијом претрагом се може доћи и до званичних података

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/ar...05020902.shtml
Citat:
A podaci su frapantni. Zvanično pretprošle godine u Srbiji je urađeno oko 198.000 abortusa. Za 20 godina urađeno je više od dva miliona abortusa. Ni taj broj nije konačan jer abortusi u privatnim klinikama se ne vode u zvaničnim statistikama. Pored Rusije, Kine i SRJ ima najliberalniji zakon kada je u pitanju abortus. Ali i tu smo izuzetak. Samo u Srbiji devojčica sa 16 godina može da se opredeli za abortus bez saglasnosti roditelja.
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/ar...01012003.shtml

па сада реците да је то нормално и да тако треба

ко не верује овим наводима можда верује Ђелићу
http://www.djelic.net/knjiga/tema6.html

да не бих даље наводио линкове.
претрага на интернету постоји, и не постоји само страница војводина кафеа на интернету, што би се лако могло закључити да је тако по броју постова неких чланова са цветом у зубима.

Poruku je izmenio StOlA, 11.07.2007 u 12:58.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#132 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 18:49
Pol: Žensko
Godine: 26
Odgovor: Abortus - 12.07.2007, 08:40

Apsolutno sam protiv zabrane legalnog abortusa jer bi ista za sobom povukla mnogobrojne posledice koje su gore lepo navedene od strane pojedinih članova pa ne bih da se ponavljam.

Ne podržavam ga kao vid kontracepcije naravno,ali moramo biti svesni činjenice da nam upravo nedostaje edukacija koja je opet spominjana u prethodnim postovima.

Poštujem mišljenje onih koji se ne slažu sa mnom ali me zanima sledeće:

Šta uraditi kada dete ostane u drugom stanju?Pod detetom podrazumevam sve one devojčice koje nemaju navršenih 18 godina.

Sve je češća pojava da deca radjaju decu,ali da li bi u slučaju da je abortus zabranjen dozvolili devojčici od 12-13 godina da abortira?Devojčici koja se "igrala mame i tate" sa drugom iz kraja?Devojčici koja je možda silovana?

Da li bi svoje ili tudje dete u nekoj od ovih situacija odveli u kliniku da abortira ili bi je ohrabrili da rodi?

Da vas čujem...

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#133 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 19:51
Godine: 33
Odgovor: Abortus - 14.07.2007, 14:55

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku

Ćuti baba, bar ću da imam društvo
A mene ne računaš?

Evo još jednog monstruma na broju ili tipičan primer nemoralne žene?
Kuku meni, da se abortus zabrani zakonom se ko bi uopšte mogao da odredi principe po kojima bi abortus mogao da se
izvede? Koja bi to komisija bila merodavna da odredi da li je opravdan abortus u trenutnoj situaciji? Svašta!

Posle porodjaja sa blizancima slučajno sam ostala u drugom stanju, jbg desilo se, posle duže apstinencije uželeli smo se i desilo se da napomenem i to da mi je skroz glupo da koristimo kondom a za spiralu nisam bila spremna (treba da prodje odredjeni vremenski period posle porodjaja da bi spirala mogla da se stavi) I šta sam drugo mogla, nego da abortiram A znaš zašto?

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Један од најодвратнијих аргумената за абортус ми је увек био - квалитет живота. Као, та деца кад би се родила, била усвојена, у сиротишту... живела би лоше. Стога је то неприхватљивије него убити их. Мени је то монструозно. Толико је битан нечији квалитет живота, по нашим размаженим стандардима, мора дете да има све, компјутер, мобилни, летовања, зимовања, фенси изласке, колица... ако све то нема, онда је акт милосрђа убити то дете. Мислим да је најбоља реч која би описала такав став - снобистички фашизам. Боље је не живети ако ниси ноблес.
Upravo zbog ovoga! Troje dece treba izdržavati sa dve prosečne plate u Srbiji! A zamisli još i četrvto, a možda sam abortirala još jedne blizance Ko to zna. A veruj mi Yosso jako je teško izaći na kraj sa troje a kamoli još više dece a da im prištiš normalan život , to nije nobles. U normalan život danas se podrazumeva i kompjuter a bogami i letovanja i zimovanja , školske ekskurzije, normalna garderoba, znaš li pošto su patike?

Uh yosso mora da sam ti sad odvratna
Da ne odem u

E da! I uklapam se i u tu cifru od 3 abortusa Jesam li nemoralna? Jesam li za zatvor? Kuku meni A još sam preživela i abortus na živo, bez ikakve anestezije Kako sam neodgovorna

Svašta nešto sam ja sad nabacala al' eto osudite me i što sam Najgora

Poruku je izmenio Mish, 14.07.2007 u 16:41.

staro
  (#134 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 19:14
Odgovor: Abortus - 14.07.2007, 15:02

Све, све, али спрдање ми никако није јасно... само показује какав је став према абортусу у нашем друштву. Не само да је то "нормално", већ је и ствар за спрдњу, за понос, за "ти ниси никад... ју сељанко"... страшно. "Ја сам трипут абортирала, зар нисам ја слатка мала неваљалица, хихихи".
Неко ко је против тога је за спрдњу, а жене и мајке га здушно подржавају и с поносом се хвале да су га имале. Не говорим наравно о свим женама, али погледајмо само однос на овој теми... па кад ми неко каже да не би било ратова кад би жене владале... женама је живот светиња... деца такође, мајчински инстинкт.

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#135 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 19:51
Godine: 33
Odgovor: Abortus - 14.07.2007, 15:18

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Све, све, али спрдање ми никако није јасно... само показује какав је став према абортусу у нашем друштву. Не само да је то "нормално", већ је и ствар за спрдњу, за понос, за "ти ниси никад... ју сељанко"... страшно.
Неко ко је против тога је за спрдњу, а жене и мајке га здушно подржавају и с поносом се хвале да су га имале. Не говорим наравно о свим женама, али погледајмо само однос на овој теми... па кад ми неко каже да не би било ратова кад би жене владале... женама је живот светиња... деца такође, мајчински инстинкт.
nije to sprdnja dragi Yosso, nego život! A život se sastoji i od sranja (ups ) Ne dičim se ja time i taman posla da se radi o ponosu samo ti iznosim konkretan primer, ako si već tako izričit treba da uzmeš sve situacije u obzir i pitam te, jesam li i ja za osudu ili nisam? Šta bi sa primerima kao što sam ja?

Poruku je izmenio Mish, 14.07.2007 u 16:42.

staro
  (#136 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 19:14
Odgovor: Abortus - 14.07.2007, 15:32

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
nije to sprdnja dragi Yosso, nego ŽIVOT! A život se sastoji i od sranja (ups ) Ne dičim se ja time i taman posla da se radi o ponosu samo ti iznosim konkretan primer, ako si već tako izričit treba da uzmeš sve situacije u obzir i pitam te, jesam li i ja za osudu ili nisam? Šta bi sa primerima kao što sam ja?
Лепо је једном рекао Балашевић, на сахрани једног момка погинулог у рату, један од официра је рекао: али шта да се ради, то је живот. Да, посебно је живот за тог погинулог момка.
"То је живот" или "такав је живот" је оправдање за све? Као, нисам ја ништа урадио, нисам ја ни за шта одговоран, такав је живот, јебига, судбина, кисмет... не бих се сложио.
Не видим по чему је твоја зафрканција с овом темом уствари "то је живот".
Већ сам рекао шта мислим о аргументима типа "данас нормалан живот значи.... " па онда милион стварчица типа мобилни, компјутер, патике... тако да не бих да се понављам, пронађи се.
Рекао сам и да ми је неприхватљиво убијање фетуса како би преостала деца боље живела, личи ми на обрнути лапот, не убијају се најстарији већ најмлађи. Лапот је превазиђен, а ово је сад општеприхваћено. Још мало па ћемо продавати децу за експетименте како би остала боље живела.
Не знам шта хоћеш од мене, да ти још једном поновим све што сам рекао досад? Јел те интересује моја мишљење, моја осуда или одобравање? Не можеш да закључиш из мојих досадашњих постова? Хоћеш да ти кажем нешто лично па да ме нападнеш ко сам ја да ти се мешам у живот и откуд мени право да... ?

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#137 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Godine: 25
Odgovor: Abortus - 14.07.2007, 15:33

Yosa jel bolje roditi decu pa ih pustiti da se muce ili ih ne roditi? I bez filozofije,molim lepo!

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth