VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Prikaz rezultata glasanja: Да ли одобравате
да, увек 36 38.30%
да, само кад је здравље жене угрожено 40 42.55%
не, никад 18 19.15%
Učesnika ankete do sada: 94. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Abortus
staro
  (#121 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Abortus - 08.07.2007, 15:41

U principu sam protivnik abortusa, ali da se ogranicim - abortusa kao sredstva kontracepcije i nacina "planiranja" porodice. Evo, i ovde imamo neka svedocanstva kada je abortus bio neophodan jer je u pitanju bio zivot zene.

Zato se zalazem za legalan abortus. I ne samo zato. Kao sto neko rece, zene ce uvek abortirati (iz jednog ili drugog razloga), pa bolje da to onda rade strucna lica u specijalizovanim ustanovama, nego neki "nadrilekari" kojih ce se uvek naci kad zatreba...

Imala sam srece da nikad nisam morala proziveti to iskustvo, ali poznajem devojke/ zene koje jesu... Ne mogu da im sudim, i trudim se svom snagom da to ne radim - nisam ja u njihovoj kozi, nisam u njihovoj situaciji, nisam ni ja bezgresna i neko "vise" bice koje moze da se postavi iznad svih ostalih... To je njihov zivot i ne mogu moja licna ubedjenja da budu parametar nekom drugom. U krajnjoj liniji, ne verujemo svi u iste stvari...

Ipak, to moram da dodam, zaista bih uvela neke zakonske mere za zene koje abortiraju po 5, 6 puta! Na takve slucajeve, nemam komentara...

I pridruzicu se onima koji je smatraju da je edukacija nacin da se smanji broj abortusa! Samo pricati o tome, i pricati, i pricati... od malih nogu!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#122 (permalink))
ekatarina
Novi član
ekatarina je na dobrom putu

Član od: 03.07.2007.
Poslednji login: 01.11.2007 20:29
Odgovor: Abortus - 08.07.2007, 17:21

Прво, ја не манипулишем бројевима. А ви изволте па проверите моје податке. Изволте одвојте време па похитајте по здравственим центрима па претурајте по регистрима.

друго, да ли је ико оивде прочитао рад Јесте малолетнице од 16 година могу абортирати без пристанка родитеља.

и доста више са тим лицемерјем. Ненормално је оставити дете у дому, зато га нећу ни родити.

Права жена... а шта је са правима деце. Закон не ваља, и треба се мењати. Ако Бог да промениће се. И ако икада будем у ситуацији да то променим, променићу.

staro
  (#123 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Godine: 34
Odgovor: Abortus - 08.07.2007, 21:19

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
prochitala sam sve odgovore, ne bi da ponavljam recheno.. ali ako mi jedno smeta, to je onda igranje s brojevima..

prvo i osnovno da bi se mogala prihvatiti "chinjenica" od 1oo 'iljada abortusa treba da se zna izvor te informacije.. ko je provodio anketu, na koji nachin i kojim sredstvima.. ne kazhem da ta brojka mozhda nije tachna, ali me chisto zanima odakle je izvuchen podatak..

Pitanje je konkretno i direktno...

Citat:
ekatarina kaže: Pogledaj poruku
Прво, ја не манипулишем бројевима. А ви изволте па проверите моје податке. Изволте одвојте време па похитајте по здравственим центрима па претурајте по регистрима.
Niko ovde nije spomenuo da manipulišete brojevima...

Da li ste i Vi do podataka '' došli '' preturanjem po registrima ?

Citat:
друго, да ли је ико оивде прочитао рад Јесте малолетнице од 16 година могу абортирати без пристанка родитеља.
Hvala još jednom - Vaš '' rad '' ima veliki broj statističkih podataka - tako da nisam bila sigurna - sada jesam...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#124 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Godine: 25
Odgovor: Abortus - 08.07.2007, 21:52

Citat:

Права жена... а шта је са правима деце..
Pravo deteta nije samo da se rodi,sta ima od toga da se rodi ako ce da kuka posle da je bolje da se nije rodio jer nema majku,oca,ljubav,dom,jer je napusten,jer je kopile jer ovo jer ono...Jer ga otac nece ni da prizna,jer ga zadirkivaju u skoli,jer ga smatraju manje vrednim jer nije rodjen u braku...
jer nema ko da ga skoluje,jer....hiljadu razloga.......

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#125 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
Odgovor: Abortus - 08.07.2007, 22:03

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Pravo deteta nije samo da se rodi,sta ima od toga da se rodi ako ce da kuka posle da je bolje da se nije rodio jer nema majku,oca,ljubav,dom,jer je napusten,jer je kopile jer ovo jer ono...Jer ga otac nece ni da prizna,jer ga zadirkivaju u skoli,jer ga smatraju manje vrednim jer nije rodjen u braku...
jer nema ko da ga skoluje,jer....hiljadu razloga.......
Дакле, како би задовољило остала права, дете има право да се не роди?
Рекох ли ја теби већ да ти не саветујем да студираш право?

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Abortus
staro
  (#126 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 22.11.2008 20:20
Godine: 28
Abortus - 09.07.2007, 20:58

..sve sam vase postove procitala i pogledala slike koje je ekatarina postavila..
..za postove i slike nemam komentara..
..samo da znate da me ovako kao danas glava nije bolela jos..
..na temu necu napisati sta mislim o abortusu ali cu napisati da sam protiv bilokakvog nasilja i ubijanja zivog bica..
..bile to zivotinje, ljudi, insekti, ribe ili embriji..
..toliko od mene..

Poruku je izmenio Mish, 09.07.2007 u 21:16. Razlog: opet vika

staro
  (#127 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
Odgovor: Abortus - 09.07.2007, 22:44

Ovo sto sam ja napisala ima lirsku notu...pozvacu TriV u pomoc...
L&M...
,,...neki osudjenik na smrt, na sat do pogubljenja, misli ili govori: Kad bih morao ziveti negde na visokoj steni, na tako uzanom prostoru gde samo dva stopala mogu stati, i ostati tako hiljadu godina, vecnost, ipak je bolje ziveti nego sad umreti. Ma kako ziveo, samo da zivi! Kakva istina! Gospode kakva istina! Podlac je covek!...''

Za ili protiv?
Sloboda izbora?
Kajanje?
Pritisak greha?

Ubiti Bozji dar zarad necega sto podseca na slobodu?
Sanjati nocima neduzno bice…
Zamisljati ga,brojati mu godine…
Uskratiti mu radost detinjstva,mladosti,roditeljstva…
Kajanje i pritisak greha kao kazna.Samo sto se ovde ne radi o Raskoljnikovom liku, nema predaje vlastima .Ali paralele ima:dvoumljenje,pomahnitalost,odluka,kajanje i …NADA zbog LJUBAVI.
Ipak mislim da skoro svaka zena nadje svoju “Sonju” i sibirske muke zarad toga i novih zivota prebrodi.
Ne osudjujem..
Zalim...
Veliki uzas pripada tim zenama i samo one znaju zasto su i da li morale da dozvole prolivanje savesti i krvi.
------------------------------
pragmaticnije:slobodno odlucivanje ZA radjanje,osim kada je zena ugrozena zdravstveno - fizicki i/ilimentalno(silovanje,pre svega).

Poruku je izmenio SQUAW, 09.07.2007 u 22:46. Razlog: bold

staro
  (#128 (permalink))
dndr
Iskusni forumdžija
dndr će uskoro postati poznat člandndr će uskoro postati poznat člandndr će uskoro postati poznat član

Član od: 16.04.2007.
Poslednji login: 18.11.2008 09:07
Godine: 41
Odgovor: Abortus - 10.07.2007, 14:50

Bacila je sve u rijeku.... (Indexi)

staro
  (#129 (permalink))
lepi
Novi član
lepi je na dobrom putu

Član od: 02.07.2007.
Poslednji login: 12.02.2008 14:55
Godine: 20
Odgovor: Abortus - 10.07.2007, 18:13

ja sam protiv aborusa ,jedino ako je zdravlje zene ugrozeno onda uredu, mada po meni je to veoma glupo o tome i razmisljati, ja kad bi napravio takvu gresku ako se to i moze nazvati "Greska" jer dete nikad nije greska, ne bih ni razmisljao da li da ga prihvatim. ja bih cak i ako je ta devojka ne zeli dete predlozio da ga sam cuvam, pa ipak je ono moje ne bi mogao ni pomisliti da ga ubijem!!! glupo je sto vidim da neki stariji ljudi se slazu sa tim (nemogu da verujem ). stvarno me interesuje dali oni uopste imaju decu kad mogu tako nesto da napisu.

Poruku je izmenio lepi, 10.07.2007 u 18:42.

staro
  (#130 (permalink))