VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem…
staro
  (#11 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 19:24
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 13:34

Naš narod (koji ja inače jaaaaaaaaako volim, ali sam isto tako i jaaaaaaaaako objektivna) je prepun seljačkih običaja. Bilo je tako, još uvek je tako i po svoj prilici - uvek će toga i biti.
Moji svekar i svekrva nisu u tom fazonu (mada ne mogu da poreknem da kad pomislim na seljačke običaje odmah se setim njih i nekih stvari na kojima oni insistiraju), a sve i da jesu mamkanje i tatkanje ne bi od mene dobili. Niti ih volim kao svoje roditelje, niti ih osećam bliskim kao svoje roditelje, niti sam spremna da se foliram da ih ne razdvajam od svojih roditelja. Ne očekujem od njih da mene gledaju kao svoje dete, jer to nisam, jedino što očekujem je da mi (nam) se ne mešaju u život.
A kad vidim te što se mamkaju i tatkaju kako tepaju jedni drugima, a ovamo se mrze i ogovaraju, dođe mi da . Kod mene je bar sve transparentno .

"Poznavati se, značilo bi znati ono što ne treba."

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
kerfija
Iskusni forumdžija
kerfija će uskoro postati poznat člankerfija će uskoro postati poznat član

Član od: 21.04.2007.
Poslednji login: 03.08.2008 13:57
Godine: 41
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 14:57

Ovaj obicaj najvece mrzim ,a ne zovem ih ni mama ni tata ,postujem oba a ne ocekokujem od njih da me vole nego da se razumemo.Nisu mi roditelji a nisam njihova kcer.Ja bi volela kad imam snaje da me zovu po imenom ili kako zele ti.Mrzim nanetnuta pravila.

staro
  (#13 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 20:55
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 28.05.2007, 18:56

Uh, evo jedn koja nema svekra niti svekrvu javlja se za reč.
Ono što bi mi sigurno bilo strano je da svekra i svekrvu ne persiram i da ih zovem imenom. I čak i da insistiraju nikad to ne bih prelomila.
OK su mi varijante sa Vi Mama i Vi Tata (nekako mi je takvo oslovljavanje već u ušima jer sam odrasla uz takvo oslovljavanje mojih roditelja i baba i deda). OK mi je i varijanta sa Tetka-Ta i Čika-Taj.
Ali ma kako ih nazivali, čim dođu deca oni postaju jednostavno Baba i Deda (odnosno postaju svima ono što su deci).

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#14 (permalink))
zdenkavuk
v u c i c a
zdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostale

Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 19.07.2008 00:36
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 11.06.2007, 01:55

Kako ih zovem
Niko mi nije nametao ovo ili ono,
pa jednostavno kao i njihov sin keva i ćale.
Mislim da je najmanji problem kako ih zvati bitno je da se razumemo i slazemo!

sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

staro
  (#15 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 26.07.2008 01:17
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 12.06.2007, 00:51

Cudno, veoma cudno
kako zvati svekra i svekrvu a kako zvati tasta i tastu
pa zar je to vazno???

Najbitnije je da se volemo!

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

staro
  (#16 (permalink))
Mina1809
Početnik
Mina1809 će uskoro postati poznat članMina1809 će uskoro postati poznat članMina1809 će uskoro postati poznat član

Član od: 12.05.2007.
Poslednji login: 31.07.2008 06:07
Godine: 26
Odgovor: Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem… - 12.06.2007, 06:03

NIKAD i NIKAD i NIIIIIIIIIIIIKAAAAAAAAADAAAAAAAAAAA
Dobijam grc u usne kad samo pomislim da bi morala TAKO da ih zovem
Po meni je znak postovanja taj, kad im ja kazem "vi" i to mora biti dosta

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Vi mi niste ni mama ni tata,…a zasto da vas tako zovem…
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Zenski šovinizam Goga Humor i zabava 107 26.04.2008 19:11
Miloš Crnjanski SQUAW Poezija 29 30.11.2007 16:11
10 razloga zasto biti Srbin, Hrvat, Bosanac... maqa Humor i zabava 0 01.06.2006 20:07
Chetna nastava 1940 HLEBmaster Humor i zabava 0 01.06.2006 19:57