|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Porodica VS karijera |
|
Odgovor: Porodica VS karijera |
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 23.09.2008 13:59
Pol: Muško
Godine: 29
|
Odgovor: Porodica VS karijera -
21.11.2006, 15:59
Jako je teško uporedo stvarati i porodicu i karijeru, jer i jedno i drugo zahteva potpunu posvećenost. Treba zaista mnogo energije i volje da bi jedno i drugo uzajamno fukcionisalo, što opet ne može dugo da traje jer iscrpi čoveka. Kad neko radi po 12 -14 sati dnevno i kad doda neki minimum potrebnog sna od 6 h ostaje mu samo 4-6 sati za porodicu što nikako nije dovoljno.
Lično sebe smatram ambicioznom osobom. Takođe mislim da ako neka osoba želi da gradi karijeru to treba da krene pre stvaranja porodice, jer će u početnoj fazi moći da karijeri posveti više vremena a svakako tad ima i više elana za rad, tek nakon toga da polako karijeru stavlja u drugi plan na račun porodice. |
|
|
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 03:20
Pol: Žensko
|
21.11.2006, 18:06
Mogu se složiti. Samo i tu treba imati čvrstu volju da te karijera ne ponese i da ne zaboraviš da te čeka još jedno, po meni važnije životno polje.
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 23.09.2008 13:59
Godine: 29
|
21.11.2006, 19:05
Citat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
tisina je zlato...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 16:46
Godine: 24
|
15.04.2007, 14:36
Jedno bez drugog nisu kompletni.Sta vredi karijera kada je to sve sto imas u zivotu,a opet lakse i lepse ces porodicu voditi kroz zivot kada se bavis poslom koji volis
Balansira svako kako najbolje ume....... "Mala" sam ja jos za takva pitanja ![]() |
|
|
|
|
|
just en
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
|
20.07.2007, 17:33
Ne poznajem nikoga ko ima uspesnu karijeru,a da nema skladnu porodicu.
I da nije toga,porodica uvek na prvom mestu. ovde cu se vratiti... |
|
|
|
|
|
Divlji badem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.11.2008 17:13
Godine: 31
|
20.07.2007, 23:33
ja godinama vec pokusavam prodati samoj sebi pricu kako to vrlo uspijesno obavljam, kako balansiram izmedju obaveza i obitelji. ipak ponekad kad pogledam unazad i vidim da npr. zadnje cetri godine nisam bila na godisnjem sa svojom porodicom priznajem da pretjerujem. postavila sam sebi neki cilj kojeg vise manje sledim, ali sve mi vise postaje jasno kako mi nikakve pare nece nadoknaditi trenutke koje ne provedem uz svog sina gledajuci ga kako odrasta. svaka cast onima koji to umiju bolje, tesko je to zaista.
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
|
20.07.2007, 23:54
Dok god ne dodjemo u "stare dane", tj kad svodimo racune, nismo ni svesni sta smo propustili. Tek kad budemo odgajali unuke, shvaticemo koliko smo propustili u odgajanju nase sopstvene dece. No tada je vec kasno.
A opet, ako smo svu paznju posvetili deci, u starosti cemo govoriti "e, sta sam ja mogao biti, koji sam ja bio potencijal" i sl. Komsija, penzioner, vlasnik jedne ugledne firmice mi je "otvorio srce" i rekao bas prethodno. Sad se igra sa svojim unucima, podetinjio (mi bi to tako okarakterisali) ali on se sada kaje i zali za svakim trenutkom koji nije proveo sa svojom decom. Sta da se radi? To je samo jos jedno zivotno iskusenje. Ne treba nikoga osudjivati (dovoljno ce se on sam osudjivati). Mislim da cu ja mozda malo zaliti sto nisam vise radio na karijeri ali ... ![]()
|
|
|
|
|
|
Pristupacan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Godine: 25
|
ja koliko znam porodica mora da bude uvijek na prvom mjestu a od karijere ti zavisi visina dohodaka od kojeg zivi ta porodica pa ti onda skontaj tu nedoumicu
|
|
|
|