VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako!
staro
  (#1 (permalink))
Marija Andric
Novi član
Marija Andric mora pod hitno da se popravi, inače...

Član od: 11.09.2008.
Poslednji login: 15.09.2008 19:54
Pol: Žensko
Godine: 25
Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 11.09.2008, 23:11

Posto sam izbacena sa sajta `Roditelj portal` , ostavicu ovde komentar, jer zelim da iznesem svoje misljenje o nesavesnosti roditelja koji su na tom sajtu. Tamo sam pre neki dan, povedena zaprepascenostu, sto roditelji postavljaju slike svojih beba i dece, postavila temu /zasto postavljate slike beba na internet sajt?/ naisla na zgrozavanje roditelja, koji ne da su bili neljubazni i drski ,nego krajnje nevaspitani prema meni, ponasavsi se koda sam se tu usunjala da bi ih kritikovala.
A ja sam samo htela da nagovestim, da deca kad budu punoletna, neka sama postavljau svoje fotografije ,ako to zele, a do tada treba stititi prava dece i ne prikazivati tako javno njihove slike ,dostupne pedofelima iz celog sveta.
Sve u svemu ,taj sajt sam protumacila , kao sajt jako zatvorenog tipa ,skroz primitivno orijentisanog pogleda na roditeljstvo i odnose u porodici ,uopste. Postoje ljudi koji su na forumima i koji ,kada se pojavi neko novi ,sa temom, koja njima ne odgovara, jednostavno na direktan ili indirektan nacin izbace tog clana sa sajta.Zar roditelji ne bi trebali da budu pravi roditelji i da sve nesuglasice resavaju na pristojan nacin?
Izgleda da na tom sajtu i nije tako, posto sam ja nagovestila da ne bi trebali da postavljaju slike svoje dece , oni su odmah bojkotovali moj komentar. Pa se pitam, zasto tako ,zasto tamo ne postoji sloboda govora??? A sad sam sigurna da su na tom sajtu majke, koje su tipicne one zenturace, koje su u zivotu ostvarile samo taj cilj ,cilj-roditi dete ,a ne spremiti ga za svet i okruzenje u kome ce ziveti. Nije sve bajka, nazalost. Deca od takvih roditelja nista pametno nece ni nauciti, nece nauciti zato sto su one od onih majki, za koje vazi deviza da nije bitno ni kakva sam ,ni da li sam korisna u drustvu, ni dal mi je masna kosa, ni dal sam izdepilirala noge ,ni dal cu svome suprugu biti zavodljiva zena, ni to da li su te zene uopste srecne?Pre svega one su ne realne!Bitno je da su one postavile slike svoje dece na internet.
E sigurno mislite da nisam majka, ali naprotiv, imam divno dete, ali ja nisam isfrustrirana domacica, naprotiv. I nisam sebe zapostavila zarad majcinstva,iako to smatram svojim najvecim uspehom u zivotu. Jer, samo ostvarena i srecna majka moze da usreci dete, a one tamo ocigledno nisu ni jedno od ta dva, jer im je toliko stalo da postave sliku svog deteta na internet, ne razmisljajuci u kakvom mi surovom svetu zivimo. Mislim da bi neko trebao da se bavi tim problemom:, ja cu pokusati koliko god budem mogla, do tada ,bar vi koji ste razmisljali da negde stavite slicicu svog ceda najmilijeg ,nemojte to raditi, jer ta slika postaje dostupna svim bolesnim umovima. HVALA

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako!
staro
  (#2 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 08:55

e ovde nije tako ovde çe ti brisati postove
i ja volim slike punoletne zenske dece
(zapravo starije od 25god)

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#3 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:18
Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 14:22

Draga Marija, nije da nisam razmišljala na tu temu kada sam tek počela da dolazim na Vojvodina Cafe... Onda sam pregledala sve postavljene fotografije i zaključila da tu opasnosti od zloupotrebe i nema... Sva deca su obučena i u sasvim bezazlenim dečjim pozama... Uostalom, svaki roditelj ima pravo da odluči da li će ili neće svoje najdraže biće da "pokaže svetu"... Moja deca su već velika i oboje sam ih pitala za dozvolu... Devojčica k`o devojčica, odmah se složila... Od sina nisam uspela da otkupim autorska prava ... Ne bi bilo loše da pogledaš našu decu... Mislim da ćeš i ti doći do sličnih zaključaka... Ok je i ako ne dođeš...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#4 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 14:42

Umesto dece, o pravu, do punoletstva odlucuju roditelji. Zato kace slike dece po portalima, novinama, raznim sajtovima.
To se radi i na ovom sajtu.

Mislim da je rizik vrlo slozen i ogroman.
Pre svega pedofili cesto krstare netom, tragajuci raznim decijim fotkama, te se nekad i najnevinije decije slike se mogu iskoristiti za ``nenamenske`` potrebe.
Psihopate znaju da se zalepe na odraslu osobu, a tako i na deciju sliku. U nekim drzavma se vec desio kriminal nad decom na osnovu internet slika. Zato je negde i zabranjeno postovanje takvih slika osim u odredjenim porodicnim albumima.
Mnogi roditelji se skrivaju na netu a uopste ne pomisle da njihovu decu poznaju vrsnjaci, te na osnovu toga se provali i ko je roditelj, sto opet moze stvarati komplikacije.
Zato i ja vas pitam, cemu decije slike na sajtovima? Osim pojcanja sopstvene vrednosti roditelja, iskrivljenog izrazavanja roditeljskog ponosa, ne nalazim drugi razlog.
Bitno da se pokazuje? Cemu? Eksponiranje dece dovodi (ako i ona to znaju, cak budu i gurane u to) do poremecenja sopstvene vrednosti, takva deca postaju neosnovano previse sigurna u sebe, ponekad uobrazena, drugi put arogantna i stalno zele biti u centru. Naravno okolina to surovo prekompenzira za prevelikom negativnom dozom, sto jos vise poremecuje dete. Ako je prisila roditelja prevelika, dolazi do definitivnog poremecaj ega.

Sve u svemu, nekada sam i ja imao zelju da postujem slike svoje dece ali sam shvatio da bi to radio radi sebe! Brzo sam potrazio drugi nacin zadovoljenja svog ega...

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#5 (permalink))
Marija Andric
Novi član

Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 14:55

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Umesto dece, o pravu, do punoletstva odlucuju roditelji. Zato kace slike dece po portalima, novinama, raznim sajtovima.
To se radi i na ovom sajtu.

Mislim da je rizik vrlo slozen i ogroman.
Pre svega pedofili cesto krstare netom, tragajuci raznim decijim fotkama, te se nekad i najnevinije decije slike se mogu iskoristiti za ``nenamenske`` potrebe.
Psihopate znaju da se zalepe na odraslu osobu, a tako i na deciju sliku. U nekim drzavma se vec desio kriminal nad decom na osnovu internet slika. Zato je negde i zabranjeno postovanje takvih slika osim u odredjenim porodicnim albumima.
Mnogi roditelji se skrivaju na netu a uopste ne pomisle da njihovu decu poznaju vrsnjaci, te na osnovu toga se provali i ko je roditelj, sto opet moze stvarati komplikacije.
Zato i ja vas pitam, cemu decije slike na sajtovima? Osim pojcanja sopstvene vrednosti roditelja, iskrivljenog izrazavanja roditeljskog ponosa, ne nalazim drugi razlog.
Bitno da se pokazuje? Cemu? Eksponiranje dece dovodi (ako i ona to znaju, cak budu i gurane u to) do poremecenja sopstvene vrednosti, takva deca postaju neosnovano previse sigurna u sebe, ponekad uobrazena, drugi put arogantna i stalno zele biti u centru. Naravno okolina to surovo prekompenzira za prevelikom negativnom dozom, sto jos vise poremecuje dete. Ako je prisila roditelja prevelika, dolazi do definitivnog poremecaj ega.

Sve u svemu, nekada sam i ja imao zelju da postujem slike svoje dece ali sam shvatio da bi to radio radi sebe! Brzo sam potrazio drugi nacin zadovoljenja svog ega...
Bravo `Biterlemon` . Jedno je sigurno , roditelji postavljaju slike dece , zarad svojih profila, to je najstrasnije. Neka postave svoju sliku, ako imaju zelju. Ipak ta deca ne odlucuju da li ce neko postaviti njihovu sliku na sajt, zato sam i pokrenula ovu temu.

staro
  (#6 (permalink))
Marija Andric
Novi član

Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 15:03

Citat:
NSdjanka kaže: Pogledaj poruku
Draga Marija, nije da nisam razmišljala na tu temu kada sam tek počela da dolazim na Vojvodina Cafe... Onda sam pregledala sve postavljene fotografije i zaključila da tu opasnosti od zloupotrebe i nema... Sva deca su obučena i u sasvim bezazlenim dečjim pozama... Uostalom, svaki roditelj ima pravo da odluči da li će ili neće svoje najdraže biće da "pokaže svetu"... Moja deca su već velika i oboje sam ih pitala za dozvolu... Devojčica k`o devojčica, odmah se složila... Od sina nisam uspela da otkupim autorska prava ... Ne bi bilo loše da pogledaš našu decu... Mislim da ćeš i ti doći do sličnih zaključaka... Ok je i ako ne dođeš...
Mislim da je najbolje da cerki otvoris profil na Facebook/u, pa stavi sve njene slicice. Mozda sam sad malo ironicna, ali i dalje ne dolazim do slicnih zakljucaka. Svi roditelji vole da se hvale kako imaju lepu decu,podrazumeva se da je tako, ali ne treba ih eksponirati, kad u svetu vec uveliko upozoravaju na opasnost.

staro
  (#7 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:18
Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 15:17

Citat:
Marija Andric kaže: Pogledaj poruku
Mislim da je najbolje da cerki otvoris profil na Facebook/u, pa stavi sve njene slicice. Mozda sam sad malo ironicna, ali i dalje ne dolazim do slicnih zakljucaka. Svi roditelji vole da se hvale kako imaju lepu decu,podrazumeva se da je tako, ali ne treba ih eksponirati, kad u svetu vec uveliko upozoravaju na opasnost.
Ako stavim njene slike na Facebook, misliš da ih niko neće zloupotrebiti?.. O čemu onda zapravo pričamo? I kao što rekoh, svako ima pravo na svoje mišljenje... Ako ja tvoje ne dovodim u pitanje, ne vidim zašto bi i ti moje... Ovde i jesmo da bi razmenjivali mišljenja, a ne da nas neko tapka po ramenu jer smo istomišljenici... Zato postoje reputacije...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#8 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 03:42
Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 15:26

Citat:
Marija Andric kaže: Pogledaj poruku
do tada ,bar vi koji ste razmisljali da negde stavite slicicu svog ceda najmilijeg ,nemojte to raditi, jer ta slika postaje dostupna svim bolesnim umovima. HVALA
Ja na to gledam malo drugacije. Ok, slazem se, u pravu si...i ti i Klint Istvud Ni meni ponekad nije jasno zasto koji moj kacim fotografije indijanaca ovde...ustvari, poduzi je spisak mojih postupaka koje ni sama ne razumem, a kamoli neko drugi...
Medjutim...pedofiliju je nemoguce iskoreniti. Kada bi recimo nekim cudom sa neta nestale sve fotografije nase dece, ukinule se sve emisije u kojima se pojavljuju deca...pedofili bi navalili na skole i parkove...i to je zacarani krug. Ili mozda gresim? Pitam se i ja ponekad da li bi mi bilo pametnije da ih skolujem kod kuce, ne izvodim u setnju...da ih jednostavno zatvorim u stan i cekam da napune 18 god...jer...sta znam ko nas gleda iza ugla kad idemo u park i ... radi to sto radi zbog radi zadovoljavanja svojih bolesnih potreba...
Da me ne shvatis pogresno...jeste...moramo da zastitimo nasu decu i nema potrebe da ih eksponiramo u javnosti... Ja sam mozda malo iskompleksirana i lecim svoje komplekse tako sto ponekad ubacim fotografiju moje dece na ovaj forum i kurcim se kako su lepi...ko zna u cemu je moj problem.
Svi mi imamo neke svoje razloge.
Kao sto si se ti recimo predstavila na netu imenom i prezimenom...mozda bas u ovom momentu neki bolesnik gugla tvoje ime i pokusava da nadje adresu gde zivis...kapiras?
Retarda je bilo i bice ih. Ja se iz petnih zila trudim da moju decu zastitim na neki drugi nacin. Znas ono...ne uzimaj slatkise od nepoznatih, ako ti pridje stranac ma koliko da je fin pocni da urlas na sav glas...nebitno ako se kasnije ispostavi i da su im prisli Hilari Klinton ili Vlade Divac ili pop (pogotovo otac Pahomije)...i obavezno...nemojte da sedite na 'ladnom betonu

staro
  (#9 (permalink))
Marija Andric
Novi član

Odgovor: Zastita decijih prava.Slike dece na internetu-ne nikako! - 12.09.2008, 15:36

Citat:
_baba_ kaže: Pogledaj poruku
Ja na to gledam malo drugacije. Ok, slazem se, u pravu si...i ti i Klint Istvud Ni meni ponekad nije jasno zasto koji moj kacim fotografije indijanaca ovde...ustvari, poduzi je spisak mojih postupaka koje ni sama ne razumem, a kamoli neko drugi...
Medjutim...pedofiliju je nemoguce iskoreniti. Kada bi recimo nekim cudom sa neta nestale sve fotografije nase dece, ukinule se sve emisije u kojima se pojavljuju deca...pedofili bi navalili na skole i parkove...i to je zacarani krug. Ili mozda gresim? Pitam se i ja ponekad da li bi mi bilo pametnije da ih skolujem kod kuce, ne izvodim u setnju...da ih jednostavno zatvorim u stan i cekam da napune 18 god...jer...sta znam ko nas gleda iza ugla kad idemo u park i ... radi to sto radi zbog radi zadovoljavanja svojih bolesnih potreba...
Da me ne shvatis pogresno...jeste...moramo da zastitimo nasu decu i nema potrebe da ih eksponiramo u javnosti... Ja sam mozda malo iskompleksirana i lecim svoje komplekse tako sto ponekad ubacim fotografiju moje dece na ovaj forum i kurcim se kako su lepi...ko zna u cemu je moj problem.
Svi mi imamo neke svoje razloge.
Kao sto si se ti recimo predstavila na netu imenom i prezimenom...mozda bas u ovom momentu neki bolesnik gugla tvoje ime i pokusava da nadje adresu gde zivis...kapiras?
Retarda je bilo i bice ih. Ja se iz petnih zila trudim da moju decu zastitim na neki drugi nacin. Znas ono...ne uzimaj slatkise od nepoznatih, ako ti pridje stranac ma koliko da je fin pocni da urlas na sav glas...nebitno ako se kasnije ispostavi i da su im prisli Hilari Klinton ili Vlade Divac ili pop (pogotovo otac Pahomije)...i obavezno...nemojte da sedite na 'ladnom betonu
Sa tobom se donekle slazem. Jeste da ne moze da e iskorene manijaci, ali zasto bi im roditelji na internetu jos stavljali poslasticu na tacnu, kad ne moraju to. Ja ne kazem da ce taj neki pedofil ,monstrum ,nauditi detetu sa slike direktno, ali kazem da ,taj koji ima te afinitete , tako gleda i gleda slike i onda se primi ,jel , to ga lozi ,i onda krene u svoj zlocin. A zar to nije podsticanje? A da su deca lepa, lepa su ,meni je moje najlepse , ali to se podrazumeva da svi volimo da se hvalimo, ali stvarno ne treba na taj nacin.

staro
  (#10 (permalink))