Davnih dana sedim kod drugarice, tek stigla, još ni kafu nisam popila tek je zove otac (rodom Crnogorac) sa posla. I stiže naredba: Iz ovih stopa da ideš na autobusku stanicu i da dočekaš brata od strica.-Kakvog brata, kog strica?-Pa, tog i tog.-A kakav je to meni stric?-Vidi, ti si Milena, Jovanova, Petrova, Mikina, Pantina,..., Jankova, Markova, e a njegova rođena sestra tom tvom bratu dođe isto što i Marko tebi.

E, tada sam umirala od smeha, a juče mi više i nije bilo smešno.
Otišla da zapalim cigaretu negde pred kraj radnog vremena, kad dolazi kolega po mene. Traži me neka žene, u kancelariji je, neće da se predstavi. I vratim se ja u kancelariju, stvarno me žena čeka. Sva razdragana, prilazi mi, pruža ruku, izgovara ime (koje naravno nisam upamtila) i daje objašnjenje: "Inače, sem što smo koleginice (naime, žena radi u organizacionom delu 350km od Novog Sada) , ti si mi zaova".

Jel, lepo, a odakle Vam to (šta ću fino čeljade, pa perisram i zaovama). Te ona meni tu počne da objašnjava: kaže mi ime muža koje mi ništa ne znači, te onda ime svekrve koje mi isto ništa ne znači, pa ime svekrvine majke, ni to mi ništa ne znači,...

Ona počne da mi ređa po nekim bočnim stranama, te posle pet minuta nabode ime koje mi je bilo poznato. E, tu ja već onako, bez dlake na jeziku, rekoh: Lepo, a došli ste mi u svojstvu koleginice ili snaje? Kaže, snaje, svekrva mi neće oprostiti ako te ne obiđem. (Neće joj oprostiti, a ja je u životu ne videh?

) Aha, a jel mi onda tetka pratila tri kile slatkog, dve kile kajmaka i sve ostalo što sledi? E, tu je već bila zatečena, pa onako mucajući odgovori da će preneti svekrvi i kad bude dolazila na naredni sastanak sigurno će doneti. E, onda ide hvalospev o familiji (jadna, nije baš bila obaveštena da sa nekima i nisam baš mnogo miroljubiva), pa mi izređa ko me sve prosto obožava (a nije me video 20 godina) i kome sam sve ponos i dika. E, naposletku je došla do poente upoznavanja. Naravno, trebam joj. Zbog posla.
E, kad sam je ispratila prvo sam se uhvatila za telefon da nazovem oca i da se izderem (malo) što sam nekako stigla u trač petog kolena o slavama, svadbama i sahranama. I počela sam tako, a onda sam sa druge strane čula smeh. Kaže, vidiš, ja sam tu moju sestru zadnji put video pre nekih 25 godina, njenog sina još kad sam studirao i tad je on imao nekih pet, i nemam pojma kako je došla do informacija o tebi.
Eto, sad čekam ono slatko, i kajmak, i neki pleteni pončo,...