VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Rodbina
staro
  (#11 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Pol: Muško
Godine: 37
Odgovor: Rodbina - 04.03.2007, 19:31

...ne robijam tim rodbinskim obavezama...ko mi je drag taj mi je i blizak, a druženja i posećivanja "reda radi" zbog rodbinske povezanosti ne poznajem kao kategoriju....

ps...zato i nisam niti ću praviti svadbu....

...četkam garave......dimnjake...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 22:33
Pol: Žensko
Odgovor: Rodbina - 04.03.2007, 23:37

Pa ja sa najuzom rodbinom odrzavam relativno redovan kontakt, u zavisnosti od mogucnosti...Sa daljom bas i ne...
Iako moram praiznati familija mi je bas brojna...

staro
  (#13 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 03:34
Odgovor: Rodbina - 09.03.2007, 07:42

Imam puno rodbine. Zahvaljujuci pradedi i prababi.
S nekima sam u stalnom kontaktu, a opet s nekima se ne cujem i ne vidim godinama. Ponekad se svi skupimo, to uglavnom bude kad je seoska slava, dodju svi da obidju rodni kraj. E tad nas ne mozes rasterati. Hiljade pitanja, hiljade prica, dogodovstina...I meni je to super.
Jer tada iz nas izlazi samo ono lepo i pozitivno i uvek se razidjemo sa osmehom na licu. Sto mozda ne bi bio slucaj da se vidjamo cesto.

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

staro
  (#14 (permalink))
DanijElla
Slatka mala
DanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan članDanijElla je naprosto sjajan član

Član od: 26.09.2006.
Poslednji login: 02.11.2008 23:34
Godine: 30
Odgovor: Rodbina - 10.03.2007, 02:53

Moja mama ima jednu, a tata dve sestre.
Sa tetkinom decom (sa mamine strane) nisam preterano bliska, ali zato od tatinih sestara deca (njih 5) i ja smo kao klinci na raspustima non-stop bili zajedno kod bake na selu. Baš smo se lepo slagali i družili. Sada iako smo stariji,neki i udati/oženjeni imaju i svoju decu u dobrim smo odnosima, mogu reći posećujemo se svakodnevno, živimo blizu jedni drugima. Srećna sam zbog toga
A onu dalju rodbinu vidjam na svadbama, sahranama, nekad i ne znam koje ko, sramota , ali nekako se to razrodilo, pa kad se vidimo, nekako ni ne osećam nešto prema njima, jer ih i ne doživljavam kao svoju rodbinu.

Žena nije stvar od celika, ona je cvet. Ona ne traži suvoparnu stvarnost, ona želi vedrinu ljubaznih reci. Bolje je svakog dana reci nešto milo, nego surovom ozbiljnošcu raditi za nju celog veka.

staro
  (#15 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Rodbina - 05.04.2007, 15:34

Moja rodbina je malobrojna. Vidjamo se, ne baš često, ali održavamo kontakt. Zato je rodbina dragog mi muža - od 160 do beskonačno... Svaka koja je udata za Crnogorca - a sama nije od te fele - zna o čemu pričam...

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#16 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
Odgovor: Rodbina - 05.04.2007, 15:49

Obozavam moju mlogobrojnu rodbinu
posebno şto su 2000 km udaljeni od mene

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#17 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 14.09.2008 17:46
Godine: 25
Odgovor: Rodbina - 13.04.2007, 03:34

I otac i majka su jedinci, ali imaju bratju i sestre od stricheva i tetki...
U principu se ti kontakti odrzavaju, mada ja lichno odrzavam bliske kontakte samo sa onima koji su mi zaista bliski i dragi, a ove ostale isposhtujem kad ih zateknem u kutji.

Naravno, svako vetje slavlje je povod za okupljanje...

Ne diram ih i ne dozvoljavam da mi se u bilo shta meshaju.
Pojedini me ne vole zbog toga, ali ja ne marim mnogo

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#18 (permalink))
kataklinger
Iskusni forumdžija
kataklinger će uskoro postati poznat člankataklinger će uskoro postati poznat člankataklinger će uskoro postati poznat član

Član od: 17.04.2007.
Poslednji login: 24.11.2008 17:54
Godine: 23
Odgovor: Rodbina - 20.04.2007, 02:26

Citat:
Zvonchica kaže: Pogledaj poruku
Moj tata ima pet sestara i dva brata. Mama dva brata i sestru.
Znaci sest tetki, dva strica i dva ujaka plus njihova deca, a i neki od njih su vec roditelji. To je eto da kazes najbliza rodbina.
A gde su oni malo dalji? Na primer, tatin brat od tetke i njegova deca?
Jeste da je gadno reci ali ja pola rodbine ne poznajem. Na svadbi nisam imala pojma ko je ko i ko mi sta dodje. Sramota.
Odrzavam kakav takav kontakt sa onima koji su mi bas bas dragi (nije da drugi nisu) ali nesto sa ovima imam bolji odnos.
Ne volim kad odem kod neke tetke pa mi onda pocne pricati sve redom, ko sta radi, zasto, kako... Ta ogovaranja bas mrzim, a skoro pa svi to rade.
Mozda zato imamo takav odnos kakav imamo.
Znas kako se kaze?prijatelje mozes da biras,a familiju kako ti bog da.

MI SMO IZGLEDA KURA.... SRECE

staro
  (#19 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 14.09.2008 17:46
Godine: 25
Odgovor: Rodbina - 20.04.2007, 03:51

Citat:
kataklinger kaže: Pogledaj poruku
Znas kako se kaze?prijatelje mozes da biras,a familiju kako ti bog da.

MI SMO IZGLEDA KURA.... SRECE
hm...
iako postoje chlanovi familije koji me nerviraju, ipak su tu i oni drugi, koje mnogo volim...
iako nemam rodjene ni tetke ni stricheve, odrzavam kontakte sa malo "daljim" rodom...
recimo da je kod mene "okupljalishte".....
narochito decu okupljam.... tu leti bude gomila dece u dvorishtu... a kako je kod mene potpuna demokratija, onda i ne chudi shto vole da dolaze ...
vodim rachuna kad je kome rodjendan, chestitam slave, preslave, praznike...

iskreno, meni je jako bitno odrzavanje tih kontakata, pa chak i sa onima koji umeju povremeno da me izbace iz koloseka....

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#20 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostale

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 10:46
Godine: 24
Odgovor: Rodbina - 15.05.2007, 10:24

Citat:
Zvonchica kaže: Pogledaj poruku
Moj tata ima pet sestara i dva brata. Mama dva brata i sestru.
Znaci sest tetki, dva strica i dva ujaka plus njihova deca, a i neki od njih su vec roditelji. To je eto da kazes najbliza rodbina.
A gde su oni malo dalji? Na primer, tatin brat od tetke i njegova deca?
Jeste da je gadno reci ali ja pola rodbine ne poznajem. Na svadbi nisam imala pojma ko je ko i ko mi sta dodje. Sramota.
Konačno neko ko ima slične probleme kao ja. Naime, moj otac ima dva brata i jednu sestru, a moja majka sedam sestara i tri brata (ne lažem, živa istina). Normalno, oni imaju svoju decu, pa čak i ta deca imaju svoju decu. Sve u svemu, ja imam oko 40 braće i sestara od stričeva, tetaka i ujaka, a njihovoj deci ne znam broj.

Ranije mi je najveći problem bio kada mi dođe tetka sa majčine strane, ili neki brat ili sestra, i pita me da li znam kako se zove. Odgovor je uglavnom bio da nemam pojma. Sada sam napredovao po tom pitanju (znam kako se zovu sve tetke, i večina braća i sestara) ali ima joč mnogo da se uči. Najveći problem što smo raštrkani po celoj Srbiji pa se retko viđamo i osećamo se otuđeno.

Moja rodbina je super, niko ne olajava druge, svi su uvek radi za šalu i zezanje, pa čak i da pomognu.

Na kraju, ako je familija najveće blago, onda sam ja veoma bogat čovek.

Odgovor