|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca... |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Ziveti sa roditeljima? |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 20.09.2006.
Poslednji login: 26.09.2006 21:55
Pol: Žensko
Godine: 35
|
Odgovor: Ziveti sa roditeljima? -
24.09.2006, 22:02
i ja imam jako veliku porodicu ali isto mislim da bracni par treba da ima svoju slobodu i teritoriju,i da svadje i pomirenja budu samo njihova stvar jer kad se ukljuce "pomagaci" sa strane,to nikad ne izadje na dobro,ja sa suprugom i dvoje djece zivim u 30 kvadrata dok njegovi imaju kucu od 300,i drazi mi je moj mir nego sav njihov komfor
![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 04.04.2007 14:15
Pol: Muško
Godine: 37
|
27.09.2006, 10:15
Kada danas kažemo: "Zajednica - nikako!!!", nameće se pitanje kako su to naši stari živeli u zajednicama po nekoliko generacija, a mi eto ne možemo ni dve da skrpimo.
Mislim da je odgovor jasan. Znalo se ko je gazda u kući, gde je čije mesto i ko šta sme i treba da radi. Danas je dosta drugačije. Patrijarhalno društvo je prošlost. U današnjim uslovima je jako teško (rekao bih i nemoguće) da zajednički život dve generacije bude uspešan. Moje lično iskustvo govori da mladi bračni par treba da se izgradi samostalno, bez upliva sa strane, pa tek kada se izgradi može (ako nema boljih rešenja) da živi u zajednici. Drugim rećima, kada se venčate gledajte da bar godinu dana živite sami, bez mama, tata, tetaka... pa kada naučite da živite jedno s drugim, kada prihvatite svog partnera u potpunosti sa svim njegovim manama, e onda možete i kod mama i tata - pre nikako. Zašto? Zajednički život znači da treba naviknuti na tudje mane i živeti sa njima. Ako živite u zajednici uvek će se naći neko ko će vam ukazati na mane vašeg partnera koje vi nećete ni primetiti, pa će i vama početi da smeta ono što vam u normalnim okolnostima ne bi smetalo. Što vam više toga smeta kod vašeg partnera (i obrnuto) to je manja verovatnoća da će vam brak uspeti. |
|
|
|
|
|
Divlji badem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 02.10.2008 18:54
Godine: 31
|
01.11.2006, 22:12
evo jedno sasvim suprotno iskustvo. ja se sa svojom svekrvom i svekrom odlicno slazem. do prije godinu i po zivjeli smo cijelo vrijeme u istoj kuci sa njima. sve je pitanje respekta.od pocetka smo sa svime bili iskreni i direktni pa nije dolazilo do nikakvih konflikta.sedamgodina pod istim krovom.sada smo na drugom kraju svijeta u svojoj kuci.fale nam jako...pogotovo mom sinu.sreca je uci u takvu obitelj i jasno mi je da su takvi odnosinazalost rijetki.ipak nebih generalizirala i htjedoh vam dati primjer da i takav zajednicki zivot moze bit sretan!
![]() |
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 06.10.2008 19:46
Godine: 25
|
06.11.2006, 23:13
Pa poznajem sebe dovoljno dobro da u zajednicu ne bih ni u ludilu
![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
I'm a dreamer
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:12
|
20.02.2007, 17:39
Svakako da je mnogo lepše ako partneri imaju priliku da budu nezavisni i žive samostalno a ne sa roditeljima... Jer kad roditelji počnu da se mešaju u život "omladinaca" onda nastaju i svadjice, staje se na "nečije" strane...
![]()
|
|
|
|
|
|
s vetrom u kosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
|
05.04.2007, 15:17
Nisam baš savetodavna po prirodi, ali ću ovog puta napraviti izuzetak, jer kapiram da ovde ima mnogo omladine, a da ja spadam u starije. Dakle, bez obzira na prednosti zajedničkog života sa roditeljima - savetujem svim parovima koji započinju svoj život - da žive sami. Razloge neću navoditi, jer rizikujem da ponovim ono što su drugi već rekli ... dosta toga je rečeno i "za" i "protiv". Roditelje bi trebalo poštovati, posećivati - ali živeti sa njima, ne. Ne biti mrtav nije što i biti živ.
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 16:31
Godine: 25
|
10.04.2007, 11:09
Svaka čast svima koji su sposobni za život u zajednici, ali kod mene to nije opcija
. Sa obzirom da je moja svekrva žena koja voli da se pita za sve, a ja, opet, ne volim da pitam nikoga ni za šta, sumnjam da bismo nas dve mogle da se složimo duže od jednog produženog vikenda. Thanks, but no thanks . |
|
|
|