VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica

Porodica Osnivanje porodice, brak, problemi, deca...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Tata u borbi protiv bele kuge
staro
  (#1 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Tata u borbi protiv bele kuge - 08.08.2006, 01:22

Da bi država materijalno trebalo da podrži porodice s decom smatra čak tri četvrtine od 430 očeva vojvođanskih predškolaca koji su učestvovali u istraživanju Pokrajinskog sekretarijata za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci “Uloga oca u roditeljstvu”, rečeno je na jučerašnjoj promociji ovog istraživanja u Izvršnom veću Vojvodine.

Da bi preopterećenost žene u odgajanju dece mogla da se smanji uvođenjem fleksibilnijeg radnog vremena za majke smatra gotovo polovina ispitanika, dok nešto više od trećine njih glasa za aktivnije učešće oca u obavezama oko dece i kuće, a tek zanemarljivih nešto manje od sedam odsto značaj pridaje pomoći u vidu servisnih usluga u domaćinstvu.

Osim ovih podataka, istraživanje koje je Sekretarijat sproveo kako bi definisao uzroke vojvođanske bele kuge, pokazalo je i da najviše, gotovo 63 odsto ispitanika, ima dvoje dece, petina je s jednim detetom, a tek 16 odsto s troje. Nešto manje od trećine ih planira da ima još dece, a u ovoj grupi je najviše, preko 46 odsto, očeva koji imaju jedno dete; onih koji planiraju treće dete je nešto manje, 42 odsto, dok posle trećeg deteta proširenje porodice planira samo nešto više od šest odsto očeva.

Čak dve trećine anketiranih očeva smatra da “vrlo često” i “često” učestvuju u nezi i brizi o detetu, podrazumevajući tu, kako hranjenje, kupanje i presvalčenje, tako i odvođenje u vrtić, šetnju, igranje s decom... Međutim, isti toliki procenat očeva nikad ili retko odlazi zbog bolesti deteta na bolovanje ili na roditeljske sastanke, ali zato im je skor mnogo bolji kod odvođenja deteta kod lekara. To čini više od 60 odsto ispitanika.

Sliku očeva, onako kako se sami vide, upotpunjuje i podatak da ih više od 90 odsto smatra da dovoljno ili optimalno pružaju svojoj ženi pomoć u trudnoći, te da ih još veći procenat smatra da je odluka o tome da li će proširiti porodicu zajednička, ali nešto manji procenat, 88 odsto njih, smatra da u čitavom tom poslu oko odgajanja dece treba da učestvuju aktivnije.

Koliko su svesni svoje uloge u roditeljstvu verovatno kazuje i podatak da 60 odsto ispitanih očeva želi da proširi svoja znanja o ovom važnom segmentu života, i to kroz teme o formiranju ličnosti deteta, odnosu deteta prema autoritetu, pubertetu, otkrivanju talentovane dece, njihovom čuvanju od loših uticaja medija i ulice, odnosu otac-sin i otac-ćerka, greškama u roditeljstvu...

Izvor: DANAS, D. Devečerski

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge
staro
  (#2 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 22:33
Pol: Žensko
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge - 20.02.2007, 17:42

Da a evo danas u novinama jedna vojvodjanska porodica sa petoro dece čini mi se a možda i šestoro živi u šupi u bukvalnom smislu...I čemu onda priča i "zabrinjavanje" o beloj kugi kad se u stvari o tome u opšte ne vodi računa...niti se pomažu porodice koje se reše da imaju više dece...
Samo obične političke špekulacije...

staro
  (#3 (permalink))
gerbes
GJO
gerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostale

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: juče 13:17
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge - 11.03.2007, 02:26

Definitivno bih još jedno dete, a da se mene pita i još jedno (četvoro mi je san). A to da za sve treba kriviti situaciju, nemaštinu...mislim da nije ok, treba praviti decu, a za to treba imati...hmm.

Moj ego piše čekove koje moje telo ne može da unovči

staro
  (#4 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Godine: 37
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge - 17.03.2007, 13:29

...ja ću još jedno sigurno...a verovatno i dva...

...četkam garave......dimnjake...

staro
  (#5 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge - 17.03.2007, 20:49

i ja bih ...
jedno zensko dete
mi je malo ...
samo da nadjem nekog da mi radja decu

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#6 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge - 17.03.2007, 21:02

kada dodje vreme da i muskarci mogu da radjaju nestace bela kuga ,sto se mene tice voleo bid da sam mogao da ih imam ako ne za fudbal , onda bar za mali fudbal, nista lepse nego kad bi svaka porodica imala svoj tim za kolektivne sportove.

staro
  (#7 (permalink))
BackaPalankaSRB
Početnik
BackaPalankaSRB se nije lepo ponašao u poslednje vreme

Član od: 29.07.2008.
Poslednji login: 24.11.2008 02:20
Godine: 18
Odgovor: Tata u borbi protiv bele kuge - 29.07.2008, 22:17

Волим децу,волео би имати петоро деце по могућности..
Србија је вечна док су јој деца верна...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen