|
|
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
 |
|
01.03.2009, 17:25
|
#1 (link do poruke)
|
|
Bećar
Član od: 29.07.2008.
Poslednji login: 29.06.2009
Godine: 19
Pol: Muško
|
Posle Jasenovca i Oluje Mesić preti novim zločinima nad Srbima
NJUJORK TAJMS EKSKLUZIVNO OBJAVIO SCENARIO ZAGREBA I SARAJEVA ZA REPUBLIKU SRPSKU
Mesić i Silajdžić pripremaju rat
BANJALUKA - Ukoliko Republika Srpska krene putem nezavisnosti, zvanična Hrvatska poslaće svoje trupe da intervenišu, munjevitom akcijom napašće Banjaluku i poslati naoružanje bosanskim muslimanima. Na Balkanu će potom planuti novi, žestok građanski rat koji će u odnosu na sukob iz 1992. biti znatno krvaviji i suroviji.
Ovo je, ukratko, scenario novog rata na Balkanu koji je u petak objavio NJujork tajms pod naslovom „Zbog srpske pretnje nezavisnošću, rastu tenzije u još osetljivoj BiH“.
Autor Den Bilevski podseća da u BiH mir čuva 2.000 pripadnika evropskih mirotvoraca koji nisu sposobni da se odupru sukoba širih razmera koji bi izazvala oružana intervencija iz Zagreba na Banjaluku.
- Aktuelna situacija preti da sasvim razori Dejtonski sporazum i stabilnost u BiH.Odlazak Miroslava Lajčaka, visokog predstavnika stvoriće veoma opasan vakuum i bezvlašće koje lako može prerasti u rat - piše Bilevski.
Uz opasku, da se postojanje Republike Srpske nipošto ne može dovesti u pitanje, premijer Milorad Dodik, NJujork tajmsu je poručio da to „svima mora da bude jasno“:
- Niko ne želi rat - rekao je Dodik.
Američki novinar raspaljujući ratnu retoriku citirao je i vladiku Grigorija koji je rekao:
- Niko ne može da se igra sa RS.
Međutim, u izjavi za Kurir, koju prenosi Glas javnosti, premijer RS kaže da je čitava priča politički inspirisana:
- Suština je da postoje snage u Sarajevu i jedan deo međunarodne zajednice koje po svaku cenu žele da zadrže OHR (Kancelariju visokog predstavnika) i da skrenu pažnju centara moći kako bi se donela takva odluka. Na dnevnom redu u RS nema nikakvog avanturizma. Ni bilo kakvi sukobi, ni nasilje nisu ono što RS ima u svom fokusu sada, niti ubuduće.
RS SPREMNA DA ZAŠTITI SVOJE GRAĐANE
Trifunović poručuje građanima BiH svim nacionalnosti da ostanu mirni i spokojni i da se ne širi jezik mržnje i rata:
- Uveren sam da će vlasti RS umeti da pronađu način da zaštite sve svoje građane bez obzira na nacionalnost. Apelujem na mir i na toleranciju, jer ovo što rade Stipe Mesić i Silajdžić, osumnjičeni ratni zločinci - nema veza sa hrvatskim, ni bošnjačkim narodom - kaže Trifunović.
Jasno je da nekim Bošnjacima, nekom samozvanom analitičaru odgovara da dođe do eskalacije sukoba jer hoće da pomognu da u BiH dođe visoki predstavnik koji liči na Pedija Ešadauna. BiH je stabilna i mirna, postoje socijalni protesti u Federaciji, ali RS je i socijalno stabilna. Oni koji žele da vide novu vojnu intervenciju u BiH biće razočarani - kaže Dodik.
Kako saznajemo u obaveštajnim krugovima, čitava priča o novom ratu u BiH, na relaciji Zagreb-Banjaluka zakuvana je između hrvatskog predsednika Stjepana Mesića i bosanskog funkcionera Harisa Silajdžića.
- Pod uticajem iranske tajne službe, ova dvojica pokušavaju da ponovo od BiH naprave ratni vilajet. To su ratni lideri s ratnom prošlošću protiv kojih su podnete krivične prijave i u Hrvatskoj i u Srbiji. Po svaku cenu, uz podršku Iranaca, pokušaće da svoje političke neuspehe reše izazivanjem krize. Ali ako NJujork tajms objavljuje podatke i detalje budućeg rata, situacija je krajnje ozbiljna. Sada to više nije čaršijska priča, i strašno je što se javno govori o tome da jedna suverena država, Hrvatska sprema agresiju na drugu državu! - kaže Darko Trifunović, profesor na Fakultetu bezbednosti.
--------------
Srbi nemaju pravo da koriste oruzanu silu na svojoj teritoriji a Hrvatima se daje za pravo i da upadaju na teritorije drugih drzava,gde je sad Ahtisari da kaze kako Hrvati zveckaju oruzjem a znao je Srbe da osudjuje iako nasa vlada nebi zveckala oruzjem ni da Beograd napadnu!
|
|
01.03.2009, 21:28
|
#2 (link do poruke)
|
|
Mangup
Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 28.02.2010
|
Odgovor: Posle Jasenovca i Oluje,Mesic preti novim istrebljenjem Srpskog naroda
Пошто су попушили за улазак у ЕУ пре Србије, Босне и Албаније, усташе би сад опет да кољу, пљачкају и ратују! Само нека нападну пи....тине, после им крив ђаво кад крену да падају гранате по Вуковару и Загребу!
|
04.03.2009, 18:43
|
#3 (link do poruke)
|
|
such a special guy
Član od: 06.12.2008.
Poslednji login: juče
|
ko drugi nego stipe misic  sad ozbiljno hrvate mogu ulaziti na teritoriju druge drzave i okupirati entitet federacije a nashi da kojim slucajem dodje do rata nedo bog ne bi smeli ni da brane svoj zivalj
|
|
|
|
04.03.2009, 19:23
|
#4 (link do poruke)
|
|
Bećar
Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 16.11.2009
Godine: 28
|
Zar je neko očekivao od Mesića drugačiji ton. Mesiću kao i Hrvatskoj Republika Srpska je trn u oku jer su mislili da će im 1995. Ameri dozvoliti da očiste i veći dio BiH od Srba kao što su očistili i Rvacku i da ostvare poglavnikov san o Hrvatskoj do Drine.
Zapaljivi tekst u NYT-u govori o ponudi Harisa Silajdžića Mesiću da napadne Banja Luku. Zar neko misli da bi Hrvatska to mogla tek tako uraditi a da bi Srbija u tom slučaju zaista samo stajala sa strane. Na hrvatskim forumima sam čitao da Hrvati pišu kako bi oni ikoga napali kada nemaju čime a i zašto bi se borili za bošnjačke interese koji malo pomalo Hrvate u BiH svode na nacionalnu manjinu.
Niti će se Srpska odvojiti, niti će je ukinuti, niti će Hrvatska izbiti na Drinu. I izlazak na Neretvu im je više nego dovoljan.
|
|
|
|
13.06.2009, 15:13
|
#5 (link do poruke)
|
|
Banovan
Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: 14.02.2010
Godine: 27
|
Ne wjerujem u tako nesto...nemaju oni 'danas' muda za tako nesto..ne bi se dobro proweli u tom nastojanju...jbt,kakwa chudowishta...kakwe ideje  'ustaski sindrom'  pa da
|
|
|
|
25.06.2009, 14:43
|
#6 (link do poruke)
|
|
Bećar
Član od: 09.04.2009.
Poslednji login: 04.03.2010
Godine: 47
|
Najpre,ja o Stipe mesiću imam jako dobro mišljenje.Sasvim podnošljivi nacionalista,bez ustaškog predznaka i smatram da je bio i onda prihvatljiv za predsednika predsedništva bivše SFRJ,gde je Srbija i dokazala svoju samovolju i nedemokratičnost.U svaku predizbornu kampalju je ulazio ističući svoje partizansko porklo,pa je teško pored takvih zlikovaca u Hrvatskom narodu,njega stavljati na čelo.
Takođe,Jasenovac i Oluja se ne smeju upoređivati ni u kakvom kontekstu.
Jasenovac je biološki desetkovao Srpsko nacionalno biće putem neljudskog,nezabeleženog u istoriji i životinjskog genocida.I umesto da nam to bude argument,kako žrtv Jasenovca ne bi bile uzaludne,naša "mudra" politika je sama to gurnula u drugi plan.
Oluji je predhodila jedna prljava politička igra,a i sama je protekla zaista sa prilično malo žrtava i uz podrku najvećih civilizovanih sila u svetu,pa se to ne može smatrati baš toliko neljudkim i zloočinačkim.Naravno da je svaka vojna sila protiv civilnog stanovništva zločin,ali je Jasenovac možda i najveći zločin,a Oluje u današnjem svetu imamo gotovo svakodvnevno.
Zato se kao za argument hvatajnmo Jasenovca,a Oluja zahteva dublju analizu i samokritiku,od plana Z4,prekko sklanjanja Raškovića,pa cirkuske manipulacije oko smene Babića,do najzad zajedničkog posmatranja Oluje od strane Miloševića i Šaranića u kabinetu na Deinju uz hladan Viski.
|
|
|
25.06.2009, 19:33
|
#7 (link do poruke)
|
|
Türkmenbaşy
Član od: 21.04.2009.
Poslednji login: danas
|
Ontopic, ja bih to okarakterisao kao Mesić prdi vetar nosi...
Citat:
Digi-Grobar kaže:
Najpre,ja o Stipe mesiću imam jako dobro mišljenje.Sasvim podnošljivi nacionalista,bez ustaškog predznaka i smatram da je bio i onda prihvatljiv za predsednika predsedništva bivše SFRJ,gde je Srbija i dokazala svoju samovolju i nedemokratičnost.
|
A haha ti se šališ zar ne? Ne ti ne možeš biti ozbiljan... jes' ti slušao malo Mesića šta je govorio još s' početka devedesetih i šta danas govori? Ili treba da krenem da kopam po novinskim arhivama i po YouTube pa da stavljam ovde?
Citat:
Oluji je predhodila jedna prljava politička igra,a i sama je protekla zaista sa prilično malo žrtava i uz podrku najvećih civilizovanih sila u svetu,pa se to ne može smatrati baš toliko neljudkim i zloočinačkim.
|
Treba da te je sramota. Ne znam šta drugo da napišem na ovako jeftinu i prizemnu provokaciju.
|
|
|
|
26.06.2009, 00:25
|
#8 (link do poruke)
|
|
Zli klerofašista
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 10.03.2010
|
Ово гробар у надимку члана вероватно асоцира на Фрању Туђмана, гледајући на ово срамотно правдање хрватских злочина и акције која је значила протеривање стотина хиљада, убијање стотина, најчешће цивила, уништавање имовине... и финале геноцида над Србима.
|
|
26.06.2009, 00:42
|
#9 (link do poruke)
|
|
Beli Bora Perjar
Član od: 20.08.2007.
|
Citat:
Digi-Grobar kaže:
Najpre,ja o Stipe mesiću imam jako dobro mišljenje.Sasvim podnošljivi nacionalista,bez ustaškog predznaka i smatram da je bio i onda prihvatljiv za predsednika predsedništva bivše SFRJ,gde je Srbija i dokazala svoju samovolju i nedemokratičnost.U svaku predizbornu kampalju je ulazio ističući svoje partizansko porklo,pa je teško pored takvih zlikovaca u Hrvatskom narodu,njega stavljati na čelo....
|
Lično sam, mislim u proleće 1990. godine, na HRT-u, ili kako li se već tada zvala hrvatska televizija, gledao kako se sa jednog političkog skupa HDZ-a u Gospiću Stipe Mesić obraća Srbima tako što im je obećao će ih u slučaju da se ate otužija i pruže otpor stvaranju samostalne hrvatske države ostati taman toliko da stanu pod jednu šljivu...
Citirana kvalifikacija Stipe Mesića nema veze sa realnošću i sa njegovom izrazito mračnom ulologom u pogromima i stradanjima Srba u prvom periodu građanskog rata na tlu Hrvatske, gde sam tada živeo...
Ali, što se tiče ove teme, verujem da se na ovim prostorima neće ništa radikalnije dešavati u tom smilslu bez blagoslova i eventualnog učešća u nekom obliku stranog (zapadnog) faktora i to u verovatno širem kontekstu stvaranja društvono političkih prilika po meri Amerike u ovom regionu...
|
|
|
|
26.06.2009, 12:05
|
#10 (link do poruke)
|
|
Türkmenbaşy
Član od: 21.04.2009.
|
Odgovor: Posle Jasenovca i Oluje Mesić preti novim zločinima nad Srbima
Citat:
yossarian kaže:
Ово гробар у надимку члана вероватно асоцира на Фрању Туђмана, гледајући на ово срамотно правдање хрватских злочина и акције која је значила протеривање стотина хиљада, убијање стотина, најчешће цивила, уништавање имовине... и финале геноцида над Србима.
|
Mali off, momak je pod istim nickom na jednom forumu (da ne ispadne da reklamiram koji forum) imao Tuđmana u avataru. Isti nick, isto pisanje.
Citat:
memento kaže:
Ali, što se tiče ove teme, verujem da se na ovim prostorima neće ništa radikalnije dešavati u tom smilslu bez blagoslova i eventualnog učešća u nekom obliku stranog (zapadnog) faktora i to u verovatno širem kontekstu stvaranja društvono političkih prilika po meri Amerike u ovom regionu...
|
Ma naravno da neće, Hrvatska je od skoro članica NATO a tu se dobro zna "ko kosi a ko vodu nosi". Zna se ko komanduje NATO paktom a Hrvatska je tu ipak korisnik bezbednosti a ne garant bezbednosti da bi oni donosili nekakve odluke te vrste. Samo agresivna retorika Mesića, ništa više.
|
|
|
|
 |
|
| Alati vezani za temu |
|
|
| Vrste prikaza |
Linearni prikaz
|