VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Prikaz rezultata glasanja: Vjerujete li u suzivot komsija i brace razlicitih vjera i nacija u BiH ?
Da 67 51.94%
Ne 62 48.06%
Učesnika ankete do sada: 129. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Fildžan viška
staro
  (#321 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija
valterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 00:31
Pol: Muško
Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 18:05

Iskreno, vjerovao sam da možemo naći neki modus zajedničkog života, ne neke velike ljubavi, nego čisto što smo tu jedni pored drugih, da olakšamo ovaj težak život jedni drugima.(čak nisam spominjao državna uređenja granice i sl..)

Međutim poslije svega ovoga što se dešavalo u zadnjih nekoliko dana, poziva na klanje i ubijanje sa ulica gradova u RS, uz ogromno odobravanje, bez i jednog glasa osude, ja bih također želio da se odvojimo i da između nas bude sagrađen zid sa bodljikavom žicom i strujom, koji će definitivno spriječiti da nekome padne na pamet da provede u djelo parole:
Srušićemo džamije, poklaćemo balije
Ubij zakolji da šiptar ne postoji,
Smrt "Ustašama" i slično...

U meni stvarno nije problem, ja nemam ama baš ništa što me veže za R.S, međutim tu postoji nekoliko problema.

1. Neko će sigurno kazati, OK ti želiš da se otcijepiš, možeš sa sobom ponijeti svoju kuću, svoju zemlju, ali moju ne možeš jer to je moje...
2. Nisam baš siguran da bi pripajanje RS Srbiji bilo jednoglasno prihvaćeno u Srbiji, ljudi imaju dovoljno svojih problema, i svoijh ekstrema, a sada bi dobili dodatne...
3. Prema vama će ionako(zbog pravog zlog lica koje ste pokazali predhodnih dana) biti podignuti još mnogi zidovi. Vjerovatno će vam biti ostavljen koridor za vezu sa braćom Rusima. Tako treba, imali ste sreću što je na ovim prostorima živio jedan veliki čovjek koji nas je spasio "bratskog" ruskog zagrljaja iz kojeg su, čim im se pružila prilika, pobjegli čak i njihova pravoslavna braća: Rumuni, Bugari, Ukrajinci, Bjelorusi, Gruzijci, Armenci... Oni dobro znaju kako izgleda kada vrat prigniječi bratska ruska čizma - vi na žalost ne znate. bojim se da ćete jednom kada to shvatite biti gorko razočarani, ali neće biti nikoga da Vam pomogne...

I kako to riješiti.Pročitao sam na jednoj drugoj temi tvoju izjavu: ima nas previše trebalo bi nas malo prorijediti - vjerovatno nekim ratom. Pomisli samo čim ćeš ratovati, nema više tenkova T84, Luna Orkana, Migova 29 31. Sve je to uglavnom staro željezo...Nije ovo 1992 nego 2008. Braća Rusi će možda dati oružje, ali za novac...

Inače na većini foruma se za takve izjave dobiva ban, ali eto....

Žalosno je da u 21 vijeku pričamo o ovome, ali ja nisam nikoga provocirao, a vi ste mene non stop..

Na kraju, budite otvoreni. šta je cilj svega ovoga? Pretpostavljam da me otjerate sa foruma, da ne bih slučajno nekome "otvorio oči" Ako jeste, ja ću se veoma rado povući, ali Fildžan viška će opstati, jer se multiplicirao na dosta mjesta i čita se sve više. Ljudi koji su ga čitali, a kojima nije služio za ispolajavnje mržnje i nacional šovinizma, će opet naći način da ga čitaju, s tim što će biti pošteđeni čitanja vaših povraćotina, a i ja zajedno sa njima...

Dakle samo se izjasnite, ja odlazim iste sekunde...

P.S U forumima koje sam spomenuo su bili i oni gdje se okupljaju "bošnjački kvazi patrioti". naravno samo bolesni um iste sekunde nekoga ko se javlja iz Sarajeva trpa u određeni nacionalni tor, a to uopšte ne mora biti tako. Ili ako slučajno nije onaj koji bi trebao biti onda je "poturica"...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#322 (permalink))
bleiburg
Početnik
bleiburg je na dobrom putu

Član od: 31.12.2007.
Poslednji login: 20.05.2008 15:28
Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 18:21

Citat:
valterbraniSA kaže: Pogledaj poruku
Iskreno, vjerovao sam da možemo naći neki modus zajedničkog života, ne neke velike ljubavi, nego čisto što smo tu jedni pored drugih, da olakšamo ovaj težak život jedni drugima.(čak nisam spominjao državna uređenja granice i sl..)

Međutim poslije svega ovoga što se dešavalo u zadnjih nekoliko dana, poziva na klanje i ubijanje sa ulica gradova u RS, uz ogromno odobravanje, bez i jednog glasa osude, ja bih također želio da se odvojimo i da između nas bude sagrađen zid sa bodljikavom žicom i strujom, koji će definitivno spriječiti da nekome padne na pamet da provede u djelo parole:
Srušićemo džamije, poklaćemo balije
Ubij zakolji da šiptar ne postoji,
Smrt "Ustašama" i slično...

U meni stvarno nije problem, ja nemam ama baš ništa što me veže za R.S, međutim tu postoji nekoliko problema.

1. Neko će sigurno kazati, OK ti želiš da se otcijepiš, možeš sa sobom ponijeti svoju kuću, svoju zemlju, ali moju ne možeš jer to je moje...
2. Nisam baš siguran da bi pripajanje RS Srbiji bilo jednoglasno prihvaćeno u Srbiji, ljudi imaju dovoljno svojih problema, i svoijh ekstrema, a sada bi dobili dodatne...
3. Prema vama će ionako(zbog pravog zlog lica koje ste pokazali predhodnih dana) biti podignuti još mnogi zidovi. Vjerovatno će vam biti ostavljen koridor za vezu sa braćom Rusima. Tako treba, imali ste sreću što je na ovim prostorima živio jedan veliki čovjek koji nas je spasio "bratskog" ruskog zagrljaja iz kojeg su, čim im se pružila prilika, pobjegli čak i njihova pravoslavna braća: Rumuni, Bugari, Ukrajinci, Bjelorusi, Gruzijci, Armenci... Oni dobro znaju kako izgleda kada vrat prigniječi bratska ruska čizma - vi na žalost ne znate. bojim se da ćete jednom kada to shvatite biti gorko razočarani, ali neće biti nikoga da Vam pomogne...

I kako to riješiti.Pročitao sam na jednoj drugoj temi tvoju izjavu: ima nas previše trebalo bi nas malo prorijediti - vjerovatno nekim ratom. Pomisli samo čim ćeš ratovati, nema više tenkova T84, Luna Orkana, Migova 29 31. Sve je to uglavnom staro željezo...Nije ovo 1992 nego 2008. Braća Rusi će možda dati oružje, ali za novac...

Inače na većini foruma se za takve izjave dobiva ban, ali eto....

Žalosno je da u 21 vijeku pričamo o ovome, ali ja nisam nikoga provocirao, a vi ste mene non stop..

Na kraju, budite otvoreni. šta je cilj svega ovoga? Pretpostavljam da me otjerate sa foruma, da ne bih slučajno nekome "otvorio oči" Ako jeste, ja ću se veoma rado povući, ali Fildžan viška će opstati, jer se multiplicirao na dosta mjesta i čita se sve više. Ljudi koji su ga čitali, a kojima nije služio za ispolajavnje mržnje i nacional šovinizma, će opet naći način da ga čitaju, s tim što će biti pošteđeni čitanja vaših povraćotina, a i ja zajedno sa njima...

Dakle samo se izjasnite, ja odlazim iste sekunde...

P.S U forumima koje sam spomenuo su bili i oni gdje se okupljaju "bošnjački kvazi patrioti". naravno samo bolesni um iste sekunde nekoga ko se javlja iz Sarajeva trpa u određeni nacionalni tor, a to uopšte ne mora biti tako. Ili ako slučajno nije onaj koji bi trebao biti onda je "poturica"...
A što si ti "ponio" moju kuću iz bivše nam zajedničke države na referendumu 1991 g(1.marta),koji je inače bio neustavan ali to je druga tema.Ko je mene pitao?Sve se vraća sve se plaća.Vi govoriste 1991:"nema više zajedničke države","referendum je najveće demokratsko pravo","neću da živim sa ovim ili onim","hoću da budem slobodan"........E pa neću ni ja da živim u ovoj skalameriji od države,hoću referendum,neću da živim sa Vehabijama i teroristima,Ustašama(čast rijetkim izuzecima)u istoj državi.1:1Ne kažem da će se to sve dogoditi odmah danas,sutra,za godinu ,dvije ali ko čeka taj i dočeka.Nije se trebalo početi sa razbijanjem,jer kad jednom počneš nema kraja.....danas ti to odgovara a već sutra se držiš za glavu jer je došlo u avliju

staro
  (#323 (permalink))
Petar II
Banovan
Petar II će uskoro postati poznat član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 18:50

valterbraniSA

Što se tiče ove teme, nigdje nisam našao da te neko tjera sa foruma,
meni lično nije ta namjera, mada i kada bi htjeo to nije u mojoj
nadležnosti, znači nema nikakvog razloga za takvu vrstu protesta,
jer sam primijetio da te i moderatori tolerišu.

Forum je sučeljavanje mišljenja i argumenata, ako si loše prošao
u sučeljavanju argumenata, a nisam primijetio da ti se zbog toga neko
smije, to nije razlog da kao razmaženo dijete upućuješ bespotrebne
proteste.

Ti slobodno postavljaj svoje tekstove, što se tiče mene, samo nemoj
da se igraš životima ljudi, ako ja kažem da se takve stvari dešavaju
u Sarjevu, to znači da mogu da argumentujem, i ono ubistvo onog
mladića iz Kiseljaka je iz razloga što dječak priča hrvatskim jezikom,
išao je u Katolički školski centar, a tamo se strogo vodi računa o
jeziku, ubicama u tramvaju je smetalo što u govoru koristi riječi koje
podsjećaju kao da je iz Hrvatske.
Ima masa primjera, no policija i mediji ćute, a ti pozivaš ljude iz Srbije
i kažeš sloboidno pričajte ekavski, 10 će proći bez problema, a jedanaesti
će vjerovatno proći kao onaj momak iz Kiseljaka, mislim da ti time ne širiš
dobrosusjedske odnose, čak suprtotno.

Da im kažeš da mogu naići na takve probleme i da se paze, time bi više
postigao, ljudi bi te poštovali i više cijenili.

staro
  (#324 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija
valterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat član

Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 19:15

Citat:
bleiburg kaže: Pogledaj poruku
A što si ti "ponio" moju kuću iz bivše nam zajedničke države na referendumu 1991 g(1.marta),koji je inače bio neustavan ali to je druga tema.Ko je mene pitao?Sve se vraća sve se plaća.Vi govoriste 1991:"nema više zajedničke države","referendum je najveće demokratsko pravo","neću da živim sa ovim ili onim","hoću da budem slobodan"........E pa neću ni ja da živim u ovoj skalameriji od države,hoću referendum,neću da živim sa Vehabijama i teroristima,Ustašama(čast rijetkim izuzecima)u istoj državi.1:1Ne kažem da će se to sve dogoditi odmah danas,sutra,za godinu ,dvije ali ko čeka taj i dočeka.Nije se trebalo početi sa razbijanjem,jer kad jednom počneš nema kraja.....danas ti to odgovara a već sutra se držiš za glavu jer je došlo u avliju
Tačno sve se vraća sve se plaća....samo što uvijek račun plate oni koji nisu krivi. Oni koji su vršili zločine na Kosovu, žive daleko od njega- aceh plača nesretna sirotinja koja nije nigdje prispjela. račun nikada neće platiti npr. Amfilohije Radović koji iz svoje sigurne rezidencija na Cetinju huška narod, nego onaj nesretni dobri otac Sava Janjić koji i pored svega vjeruje u mogućnost zajednickog života sa Albancima. zašto niko u znak solidarnosti ne ode i ne provede jedan period u nekoj "enklavi" oko Prištine, nego im iz sigurnosti svojih domova, udaljeni kilometrima od njih još više zagorčavate ionako težak život...

ja ne mislim da sam poražen argumentima, nego sam u svemu ovome vidio želju da odem odavde..Ovo su ionako članci iz novina koji imaju svoje autore, a ne pamfleti koje ja pišem..

ja sam pretpostavio da će sve oovo na kraju doći do one scene iz ničije zemlje: Ko je počeo rat. Naravno tu smo opet na skroz različitim stranama. Ali evo mog stava. Od svih gospodara naših života iz ratnih perioda, prvi je oružjem zaprijetio Slobodan Milošević na Gazimestanu 1989. godine. HDZ je osnoavan godinu, a SDA dvije godine poslije.(princip spojenih posuda)

Upadom u platni sistem SFRJ Milošević je uništio reformsku vladu Ante Markovića, posljednjeg čovjeka na ovim prostorima koji nam je nudio život dostojan čovjeka. JNA se stavila po nagovoru Miloševića u funkciju ostvarenja ideje svi Srbi u jednoj državi. To je nedavno javno izjavio i Kadijević, a visoku cijenu sulude ideje o granicama Karlovac-Viroivitica - Karlobag je na žalost platilo i mnogo Srba. Naravno prvo su se odrekli svog vrhovnog komandanta, a onda je sve bilo spremno za akciju.

I na kraju pokušajte pronaći podatak koja je republika prva prekinula kontakte sa tadašnjim saveznim institucijama.. Slovenija ? Ni slučajno...

I da opet vam ponavljam, ideja o jednom velikom zidu mi se stvarno sve više sviđa...

staro
  (#325 (permalink))
bleiburg
Početnik

Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 19:18

Citat:
Tačno sve se vraća sve se plaća....samo što uvijek račun plate oni koji nisu krivi. Oni koji su vršili zločine na Kosovu, žive daleko od njega- aceh plača nesretna sirotinja koja nije nigdje prispjela. račun nikada neće platiti npr. Amfilohije Radović koji iz svoje sigurne rezidencija na Cetinju huška narod, nego onaj nesretni dobri otac Sava Janjić koji i pored svega vjeruje u mogućnost zajednickog života sa Albancima. zašto niko u znak solidarnosti ne ode i ne provede jedan period u nekoj "enklavi" oko Prištine, nego im iz sigurnosti svojih domova, udaljeni kilometrima od njih još više zagorčavate ionako težak život...

ja ne mislim da sam poražen argumentima, nego sam u svemu ovome vidio želju da odem odavde..Ovo su ionako članci iz novina koji imaju svoje autore, a ne pamfleti koje ja pišem..

ja sam pretpostavio da će sve oovo na kraju doći do one scene iz ničije je: Ko je počeo rat. Naravno tu smo opet na skroz različitim stranama. Ali evo mog stava. Od svih gospodara naših života iz ratnih perioda, prvi je oružjem zaprijetio Slobodan Milošević na Gazimestanu 1989. godine. HDZ je osnoavan godinu, a SDA dvije godine poslije.(princip spojenih posuda)

Upadom u platni sistem SFRJ Milošević je uništio reformsku vladu Ante Markovića, posljednjeg čovjeka na ovim prostorima koji nam je nudio život dostojan čovjeka. JNA se stavila po nagovoru Miloševića u funkciju ostvarenja ideje svi Srbi u jednoj državi. To je nedavno javno izjavio i Kadijević, a visoku cijenu sulude ideje o granicama Karlovac-Viroivitica - Karlobag je na žalost platilo i mnogo Srba. Naravno prvo su se odrekli svog vrhovnog komandanta, a onda je sve bilo spremno za akciju.

I na kraju pokušajte pronaći podatak koja je republika prva prekinula kontakte sa tadašnjim saveznim institucijama.. Slovenija ? Ni slučajno...

I da opet vam ponavljam, ideja o jednom velikom zidu mi se stvarno sve više sviđa...
Bolje i zid kad drugačije neide

staro
  (#326 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija

Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 19:37

Citat:
bleiburg kaže: Pogledaj poruku
Bolje i zid kad drugačije neide
i JEZERO SA PIRANAMA..JUPIIIII

Predlažem da napravimo pauzu za dnevnik, da vidimo ko je danas bio na redu za "klanje" na protestima u Banja Luci.. Ima jedan u pola sedam...

staro
  (#327 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Godine: 38
Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 19:42

...ako ne mozemo da sedimo zajedno,pijemo pivo,gledamo ribe i pricamo o prolaznosti zivota...onda i jesmo za rezervat...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#328 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: 18.11.2008 14:06
Godine: 24
Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 20:00

Citat:

Predlažem da napravimo pauzu za dnevnik, da vidimo ko je danas bio na redu za "klanje" na protestima u Banja Luci.. Ima jedan u pola sedam...
I šta tebi sad ovo znači, mislim, koji k...??

"Rekoh sebi,
moj Boze koliko demagogije sustavno poredjane u artiljerijske salve,
koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim
mrznje, sujete, vlasti..."

staro
  (#329 (permalink))
bleiburg
Početnik

Odgovor: Fildžan viška - 26.02.2008, 20:07

Citat:
i JEZERO SA PIRANAMA..JUPIIIII

Njihova zemlja,njihov grad,može im se

staro
  (#330 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija