|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
| Prikaz rezultata glasanja: Vjerujete li u suzivot komsija i brace razlicitih vjera i nacija u BiH ? | |||
| Da |
|
67 | 51.94% |
| Ne |
|
62 | 48.06% |
| Učesnika ankete do sada: 129. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Fildžan viška |
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 00:31
Pol: Muško
|
Odgovor: Fildžan viška -
25.02.2008, 19:00
Citat:
![]() Jedin ti opet mogu reći da se vratiš u sadašnjost, pogledaš u budućnost, a ne govoriš o stvarima koje su se desile prije 600 godina. Zbog sebe, ne zbog mene- daleko ti kuća od moje, možeš samo lajati, takvi kao ti mi više nikada neće moći nauditi - kao što ste mogli u jednom periodu mog života..Nadrapao sam zbog te ideologije koju ti tvoj drug Pera propagirate, iako nisam nikada u životu zgazio ni mrava, niti dijelio ljude na dobre i loše prema vjeri i naciji. Postoje samo dobri ljudi i smeće..Na ovom forumu ima puno dobrih ljudi, ali naarvno i onih drugih.. A mogao bih ja s tobom satima. Imam ja bogata iskustva sa portala Srpsko Sarajevo, Blic forum, irmin.com, Široki Brijeg i ostalog šovinističkog smeća, gdje se javljaju oni za koje si ti sa svojim stavovima Gandi.... pa sam siguran da bih izašao na kraj i sa tobom.. Želim samo da ova tema opstane.. ![]() Ako ništa zbog onih koji su na ovoj anketi odgovorili sa DA... ![]() A ti se smij, imaćeš kada plakati, jer ko se posljednji smije, najslađe se smije. Ja se iskreno sada ne smijem, tužan sam zbog svega što se dešava. Ideja tolerancije, suživota, prijateljstva dobrih ljudi sa ovih prostora, bez obzira kakvu "boju krvnih zrnaca" posjedovali će na kraju pobijediti... Eto ti i Pera ste pobjednici ovog duela-ali pirova vam je pobjeda... ![]() Sada stvarno The End Pipppsssss... ![]() |
|
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
|
26.02.2008, 11:09
Citat:
obezbjeđenja, obaviješteni su moja služba, i organi vojske Srbije čiji sam major i dobrovoljni učesnik rata 1999-te godine. Da se vratimo na komentare tekstova. Citat:
Citat:
Citat:
Ako govoriš ekavskim naglaskom, i kojim slučajem se nađeš u Sarajevu, dobro vodi računa gdje i pred kim pričaš tim naglaskom. Ako se desi da putuješ tramvajem i ako nisi sam, izbjegavaj da u tom tramvaju pričaš sa saputnikom. Ako nosiš lančić na kome je krst, skini ga i stavi u džep, ako ideš autom vodi računa gdje ga ostavljaš. Na javnim mjestima kao: tramvaj, trolejbus, autobus,…gradskog prevoza…prodavnice, kafane, autobuska stanica, željeznička,…vodi računa da se ne ističeš svojim ekavskim, u protivnom si najebao. Toliko o tome koliko ti znaš šta se dešava u BiH. Kada sam ti rekao da prošetaš BiH, nisam mislio pješke, sve ovo i još puno toga može se naći na internetu. Meni kada neko kaže da griješim i da nisam upoznat sa stvarnim stanjem, tada ja bar putem interneta potražim podatke koji bi potkrijepili tu činjenicu. Citat:
tekstovima, a kod nas važi pravilo ako si nečiji advokat, misliš kao on, njegovo mišljenje je i tvoje. Kako davodim u vezu tebe i B92, jednostavno braniš one koji brane B92, upadaš u raspravu gdje nisi prozvan i provociraš. Evidentno je da nisi upoznat sa materijom o kojoj se raspravlja, ne raspolažeš autentičnim činjenicama o dešavanjima na terenu, sklon si da potvrdiš neku proizvoljnu informaciju ili izvrnutu činjenicu, to upućuje da podatke na koje ti reaguješ, prikupljaš sa B92. Citat:
u skladu sa svojim mogućnostima ne stavi u zaštitu Srba sa Kosova,…nije pravi Srbin, on je lažni Sbin. Citat:
Citat:
Citat:
dovlačio Albance iz Albanije na Kosovo, da sam preuzeo upravu nad Kosovom, da sam etnički očistio Kosovo od Srba, da sam teritoriju pod protektoratom međunarodne institucije izdvojio iz države Srbije…varaš se ni jedna institucije, ni jedna stranka, ni jedan političar iz Srbije nisu uradili ovo što sam pobrojao gore. Pobrojano u prethodnom pasusu, uradili su imperijalisti sa zapada, oni planiraju isto da urade i sa Vojvodinom, pa ti opet reci da sam ja kriv, da je moja politika kriva, ili politika: Tadića, Koštunice, Nikolića…da su Marsovci na vlasti u Srbiji, oni bi radili isto, po tebi nisu krivi oni koji otimaju, već su krivi oni od kojih se otima. Citat:
od pola Evrope, Meksiko,…ništa od toga nije Srbsko, a nigdje se nisam o njima izjasnio ni jednom riječju, znači za tebe su par državica u Evropi i SAD, cio svijet. A oni o kojim sam se izjasnio negativno, kod mene imaju podebele dosijee, i to što sam rekao je sitno šta bi imalo da se kaže. Ti braniš Srbiju braneći njih, a ja je branim napadajući ih, i ja mrzim sve što nije Srbsko. Citat:
Citat:
unutar Srbske zajednice, a drugi narodi koji se prema državi odnose na način koji je propisan ustavom, koji garantuje prava i obaveze svih građana države, su za mene građani istih prava kao i Srbi. Oni koji ruše ustavni poredak i teritorijalni integritet države, pa bilo to da su i Srbi, oni su za mene elementi van zakona, i za njih se propisuju i preduzimaju posebne mjere. Kada sam rekao da će Srbija biti ,,očišćena od smeća,, , to se ni u kom slučaju ne odnosi na narode, to se odnosi na organizacije, pojedince i grupe u okviru pojedinih zajednica. Vidim tamo pominješ Mađarsku kraljevinu. Bilo bi dobro da malo proučiš tu materiju, kao na primjer, porijeklo Mađara, kao su dobili ime i slično. Evo ti mala pomoć, Huni, Hungaria, prouči ko su Huni, post u kome sam skrenuo pažnju na taj detalj obrisan je od strane moderacije. Ako hoćete kvalitetnu raspravu, obuhvatite sve činjenice, ako ništa radi sebe da se oslobodite nekih nedoumica. |
||||||||||||
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
|
26.02.2008, 12:52
Citat:
Da, pretpostavimo da o istoriji Madjara znam vise od ostalih. Sto se tice ostalog, drzava i sada stiti svoj suverenitet u skladu sa ustavom i zakonima. You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
|
26.02.2008, 13:33
Citat:
te uputio da napraviš poređenje i provjeru. Ako se nađe vremena pročešljat ću tu materiju, nakon toga ću da iznesem svoj stav. Citat:
Citat:
komentarima isključivo potenciram na destruktivne elemente koji ometaju državu da štiti ustav i suverenitet, određene organizacije, pojedinci i grupe. Što se tiče nacionalnih zajednica, trenutno kao zajednice samo Albanci, djeluju protiv ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta države, za ostale nacionalne zajednice nebi moglo tako da se kaže, jer taražiti autonomiju zagarantovanu međunarodnim pravom nije atak na državu, jedino jedna grupa ili stranka u Vojvodini otvoreno propagira izdvajanje iz države, što je u suprotnosti sa ustavom i garancijama međunarodnog prava kad je u pitanju zajednica kao nacionalna manjina(mislim da ovaj naziv nije prikladan naročito zbig riječi manjina), zbog toga koristim termin nacionalna zajednica. Jeste da propagiranje prethodi djelovanju, i Vi kao stanovnici Vojvodine, prvenstveno, treba da suzbijate takva propagiranja. Pratite šta se dešava na mjestima gdje je proces secesije u toku, rijetki su primjeri da nije izazvalo rat, na bazi spoznaje o tim dešavanjima može da se izvede zaključak da i u slučaju Vojvodine ako dođe do secesionističkih zahtjeva i inicijativa, neminovan je rat, a zbog čega?...odgovor je jednostavan jedni žele iz države a drugi ne žele, država je dužna da štiti one koji ne žele, jer oni štite ustav i pravni poredak države, primjer Srba sa Kosova, oni sada djeluju u zaštiti ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta, i tu je država dužna da im obezbijedi svu moguću zaštitu. Kada sam pomenuo rat, prvenstveno izbija rat između onih koji žele secesiju i onih koji ne žele, nakon toga kao po logici počinje uplitanje sa svih strana i na kraju dođeš u situaciju da se ne zna ko s kim ratuje, a ima elemenata kojima je jedini cilj da stvore rat, nikakvu korist nikakvu dobit od tog prostora, jednostavno uživaju u tome. |
|||
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
|
26.02.2008, 14:17
Ja zivim u Vojvodini i ne vidim nijednog cinilaca koji propagira otcepljenje.
Da, propagiranje otcepljenja moze biti destruktivan i protivzakonit akt ali ne smemo koristiti dvostruki arsin. Tu mislim na diskusije o krivici ili ne krivici Seselja i drugih propagatora razdvajanja naroda. Trazim samo isti arsin a ne zelim sada da diskutujem o krivici ili ne krivici. Ako su pojedinci generatori odvajanja, to ne znaci da je ceo narod takav. Bas je problem u tome kada se reaguje protiv cele jedne grupe (ukidanje autonomije ``da se sprecii otcepljenje``), ukidanje raznih prava da se oni ne bi otcepili... Takve mere deluju suprotno zeljenom, smanjuju lojalnost. Vrlo negativne mere su i ataci na verske objekte ili kuce i prodavnice. Lojalni gradjani to dozivljavaju kao izdaju. (pr. razbijanje radnji lojalnih Albanaca nedavno, da ne navodim atake na Srpske kuce na Kosovu...) Da rezimiram, diktatura povecava tenzije medju razlicitostima jer je po prirodi jednoumna. Zato ne dostize svo cilj. Mi treba da operisemo na sledecim principima: Primenjena sila se sme koristiti protiv primenjene sile (i dokazana namera se racuna kao primenjena sila). Stabilan (su)zivot se moze steci samo povecanjem poverenja. Poverenje se povecava postovanjem. Postovanje se postize povecavanjem tolerancije. A tolerancija sama po sebi ce se pojaviti kada ne budemo insistirali na nasoj iskljucivosti (vazi za obe strane). Ne postoji potpuna istina jer niko ne zna sve cinjenice. Zato od nasih ciljeva uvek mozemo (moramo) delimicno odustati da bi to pruzili kao gest dobre volje. Nas su zaratili tvrdi ciljevi. Daj ono sto ti nije posebno drago i mozes dobiti nesto sto ti je prilicno drago. Samo takav pristup generise poverenje i stabilnost. You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Godine: 38
|
26.02.2008, 15:39
Citat:
![]() ...uzivaj... ![]() |