|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
| Prikaz rezultata glasanja: Vjerujete li u suzivot komsija i brace razlicitih vjera i nacija u BiH ? | |||
| Da |
|
67 | 51.94% |
| Ne |
|
62 | 48.06% |
| Učesnika ankete do sada: 129. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Fildžan viška |
|
Fildžan viška |
|
|
Banovan
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
Pol: Muško
|
Fildžan viška -
23.02.2008, 00:14
Citat:
Citat:
1. da je paušalni navod tačan pod uslovom da se podnesu dokazi, a oni mogu da se prezentuju na više načina, dokumentima, svjedocima,.. pa dječko pošto je svjedoke nezgodno pozivati na forum, postiraj za: Citat:
da ja mogu da provjerim originale. Takođe navedi mjesta i imena tih za koje navodiš da su surovo pobijeni, kao i izvršioce tog ili tih djela. Na toj parceli u Konjević Polju je prije bila Crkva, porušena je od strane Turaka, a zemlja data ,,poturici,, , crkvene vlasti tog područja su našli da je tu prije bila crkva i odlučili da prave crkvu na istom mjestu. Bez razlike što su crkvene vlasti tog područja sagradile crkvu na istom mjestu i što je to crkvena zemlja, ja lično smatram da nije propisno ispoštovana procedura jer je trebalo da se zemlja otkupi isplati pravična nadoknada pa tek onda da se gradi. Citat:
pošto se ja svaki dan srećem ,,sa njihovim dobrim namjerama,, ja ih i predstavljam onakve kave su u svakodnevnom životu. Ti vjerovatno podatke o dešavanjima u BiH prikupljaš sa B92 ili sličnog, pa su Vam stajališta po tom pitanju ista. Za prvi kontakt na ovom forumu, reći ću ti jedno, nemaš predstavu koliko griješiš. |
||||
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 00:31
|
Odgovor: Fildžan viška -
23.02.2008, 00:38
Citat:
Na žalost, čini mi se da su sinoć mnogi stanovnici Beograda makar na trenutak osjetili pakao Vukovara, Srebrenice, Sarajeva na svojim leđima. Na njihovu sreću to je trajalo samo jednu noć.. Odnosno možda su se neki sjetili onog njemačkog svećenika umorenog mislim u Aušvicu i njegovog posljednjeg pisma: Otprilike ovako: Prvo su odveli komuniste ja sam šutio, onda su odveli homoseksualce ja sam šutio. Odveli su Jevreje ja sam šutio, kada su došli na kraju po mene nije niko imao da me brani... |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.12.2007.
Poslednji login: 20.05.2008 15:28
|
23.02.2008, 00:44
Citat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 20:01
|
23.02.2008, 00:44
Citat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
23.02.2008, 01:06
Citat:
Na žalost, zbog života u prošlosti, lažnim mitovima i legendama, sve više tonete u živi pijesak iz kojeg ćete se teško izvući. 70% mladih ljudi u Srbiji nikada nije prešlo granicu niti imalo pasoš. Sada će taj broj sigurno biti još veći. Meni je žao normalnih, časnih i poštenih ljudi koje povlačite sa sobom na dno, koji bi željeli živjeti u 2008., a ne u 1389 godini iz koje nikako da izađete. Koji bi željeli da žive u zajednici sa Talijanima, Francuzima, Šveđanima, Grcima, špancima, a ne sa Rusima i Bjelorusima i Moldavcima..Na žalost oni nemaju snage da se suprostave bahatoj, kvazipatriotskoj, ratnohuškačko-šovinističkoj demagogiji..Meni je njih iskreno žao, a Fildžan viška neka bude moja moralna podrška njima, jer kako narod kaže: Ničija nije do zore gorila.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.12.2007.
Poslednji login: 20.05.2008 15:28
|
23.02.2008, 23:32
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Banovan
|
24.02.2008, 00:13
Citat:
to je zgrada Bogoslovije SPC, pa bi bilo logočne da je zemlja u krugu oko te zgrade što je inače svugdje slučaj, vlasništvo SPC. Najstariji sačuvani zapis o mjestu koje se danas zove Sarajevo, u njemu stoji da je nosilo naziv ,,Varoš,, i da je bilo u prostoru oko stare Pravoslavne Crkve na Baščaršiji. Tu se nalaze i podaci o broju stanovnika te vjerskoj pripadnosti po domaćinstvima. Vrijeme nastanka dokumenta je negdje početak petnaestog vijeka, ako nađem u arhivi postavit ću Vam da se upoznate sa autentičnim podacima. |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
24.02.2008, 01:26
Najbolji antiratni roman Balkana
Beograd - Sinoć srpskom čitalaštvu predstavljen roman hrvatskog pisca i novinara Borisa Dežulovića - specifičan pogled na minule ratove. Dežulovićev roman "Jebo sad hiljadu dinara" na duhovit način govori o ratu na prostoru bivše Jugoslavije, kao i o užasima i uzaludnim nadama vojnika da ratuju za dobro svih. Hrvatski i bošnjački mladići ne bi bili mobilisani i odvedeni na ratište da nisu čekali da im prodavačica vrati kusur od hiljadu nekadašnjih jugoslovenskih dinara - osnovni je element zapleta romana... Andrić se vraća u bh. kulturnu stvarnost SARAJEVO - U Franjevačkom studentskom centru u četvrtak navečer su promovirane četiri knjige Ive Andrića - “Na Drini ćuprija”, “Prokleta avlija”, “Travnička kronika” i “Pripovijetke”, koje je izdala Matica hrvatska iz Sarajeva i Svjetlo riječi... Pušenje u Australiji s Bajagom i Crvenom jabukom SARAJEVO - Popularna sarajevska grupa Zabranjeno pušenje početkom ožujka provest će sedam dana u Sloveniji, a nakon toga ponovno počinju koncertne aktivnosti. Naime, ekipa iz Pušenja angažirana je već tradicionalno na zimskoj radionici za djecu “Žrtve mina” u Sloveniji na Kranjskoj Gori, zatim počinju sa svirkama najprije u Splitu, 21. ožujka, a nakon toga slijedi slovenska turneja od desetak koncerata vezana uz izlazak albuma “Hodi da ti čiko nešto da” u Sloveniji... Kompletne članke možete pročitati na linku: http://www.fildzanviska.ba/clanak_403.htm Zamolio bih sve dobre ljude koji žele da pomognu onima koji su izgubili kontakt sa dragim osobama tako što će link prema tražilici “Tražim izgubljenog prijatelja” postaviti na: web stranice, blogove, forume..... Tražim izgubljenog prijatelja http://www.a-free-guestbook.com/gues...=valterbranisa Vijesti i članci o aktivnostima na uređenju starog dijela Sarajeva i njegovoj kandidaturi na listu UNESCO-a 8 - pročitajte na: http://www.fildzanviska.ba/clanak_402.htm POTPIŠITE PETICIJU - KANDIDATURA STAROG DIJELA SARAJEVA NA LISTU UNESCO-a, KOJA SE NALAZI NA LINKU ISPOD: http://www.ipetitions.com/petition/Sarajevo_UNESCO/ |
|
|
|
Fildžan viška |
|
|
Banovan
|
Fildžan viška -
24.02.2008, 10:20
Zgrada Bogoslovije SPC (danas Ekonomski fakultet), drugi objekti oduzeti od SPC, kao i zemlja oduzeta od SPC. http://arhiva.kurir-info.co.yu/Ar |