VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Prikaz rezultata glasanja: Vjerujete li u suzivot komsija i brace razlicitih vjera i nacija u BiH ?
Da 62 51.67%
Ne 58 48.33%
Učesnika ankete do sada: 120. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Fildžan viška
staro
  (#281 (permalink))
bleiburg
Početnik
bleiburg je na dobrom putu

Član od: 31.12.2007.
Poslednji login: 20.05.2008 15:28
Pol: Muško
Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 16:02

Citat:
valterbraniSA kaže: Pogledaj poruku
Bilo bi lijepo da vi u Foči također pokrenete inicijativu da jedna ulica dobije plemenito Srđanovo ime

Također bi ste trebali promijeniti imena ulica koje ste dali po razbojniku Draži Mihailoviću i Ravnoj gori koju ima svaki grad u RS. Da naravno, u Sarajevu ima ljudi koji ne zaslužuju da se po njima nazivaju ulice, ali se nadam da će veoma brzo sve doci na svoje, ili cemo ulice nazivati po brojevima, cvijeću i drveću, što također nije loša ideja...

P.S. Jesam li ti dobro došao da se imaš na kome iživljavati? Počisti prvo smeće ispred vlastitih vrata. Ja se za razliku od tebe i tebi sličnim makar trudim da pokušam...
Za tvoju informaciju u Foči su promjenjena imena svih ulica koja su vrijeđala pripadnike Bošnjačkog naroda(Hrvata nije bilo ni prije rata).Skupština opštine je donijela takvu odluku prije par godina uz saglasnost svih prisutnih Bošnjaka poslanika.P.S Mi smo svoje smeće počistili.Zločinci u zatvoru ili pod zemljom,imena i nazivi ulica u skaladu sa dogovorom...šta je sa vama?nešto vam to neide u praksi za razliku od "deklarativnog" zalaganja?Čekamo....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#282 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija
valterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat član

Član od: 22.06.2006.
Poslednji login: 03.09.2008 21:00
Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 17:39

Obnova Bulevara briše ratne podjele

MOSTAR – Radovi na rekonstrukciji fasade mostarske Stare gimnazije počeli su jučer, a time je otpočela i cjelokupna dugo najavljivana obnova središnje zone grada. Gimnazija će zasjati u novom ruhu do kraja lipnja, a uskoro će krenuti i rekonstrukcija zgrade Treće osnovne škole u kojoj će biti smještena Gradska vijećnica, te rekonstrukcija stambenih zgrada na Bulevaru. Radovi na vijećnici i zgradama koje imaju manje oštećenje bit će, kazale su gradske vlasti, gotovi najvjerojatnije do kraja ove godine.

Fasada Gimnazije gotova do lipnja
Jučerašnje postavljanje skela na Gimnaziju obradovalo je mnoge Mostarce koji nisu ni znali da će konačno biti vraćen sjaj jednom od najljepših simbola grada. “Drago mi je da je konačno došao red i na Gimnaziju. Ona je uvijek bila simbol mladosti i boljitka. Svi pravi Mostarci nestrpljivo čekaju da ponovno oživi Korzo, Bulevar, Lenjinovo šetalište”, kazao nam je jedan umirovljenik kojeg smo zatekli na Španjolskom trgu, prisjećajući se starih vremena kada su ovaj trg i Stara gimnazija bili središte grada...

Prijedorska ruda kreće u zeničku željezaru

PRIJEDOR - Generalni menadžer Mittal rudnika Prijedor Murari Mukardži najavio je da će zeničkoj željezari biti isporučeno 1,5 miliona tona koncentrata željezne rude, što je gotovo cjelokupna ovogodišnja proizvodnja. Mukardži je rekao da se očekuje da će željezara u Zenici, koja posluje u sastavu "Arcelor Mittala", početi rad u aprilu ili maju i ocijenio da će to biti najveći uspjeh ove kompanije u BiH.
"Ovim će biti omogućena tješnja privredna saradnja Zenice i Prijedora", naglasio je Mukardži...

Domaće berze u regionalnom projektu

BANJALUKA - Banjalučka berza i Sarajevska berza su zajedno s podgoričkom Montenegroberzom i Nex berzom potpisale memorandum o saradnji regionalnih berzi.
Oni su se time priključili partnerstvu koje su krajem prošle godine potpisale Beogradska, Makedonska, Ljubljanska berza i Zagrebačka berza...

Međunarodni dan maternjeg jezika

U Pančevu se govori dvadeset jezika

Pančevo - Današnji dan 21. februar obeležava se kao Međunarodni dan maternjeg jezika, koji je uspostavio Unesko 1999. godine, i tako se u svetu slavi skoro šest hiljada jezika, od kojih je više od polovine pred izumiranjem. Evroregionalni centar za razvoj društva u multietničkim sredinama In medias res kroz svoje aktivnosti, u sredini koja je tradicionalno višenacionalna, promoviše i podstiče između ostalog i očuvanje jezika i pisma nacionalnih zajednica. Svetski dan jezika prvi put se ove godine obeležava na teritoriji opštine Pančevo i centralni događaj je organizovan u Ivanovu, najjužnijem selu opštine u kojem živi svega hiljadu stanovnika, ali i najviše pripadnika različitih nacionalnih zajednica...

Kompletne članke možete pročitati na linku:

http://www.fildzanviska.ba/clanak_401.htm

Zamolio bih sve dobre ljude koji žele da pomognu onima koji su izgubili kontakt sa dragim osobama tako što će link prema tražilici “Tražim izgubljenog prijatelja” postaviti na: web stranice, blogove, forume.....

Tražim izgubljenog prijatelja

http://www.a-free-guestbook.com/gues...=valterbranisa

POTPIŠITE PETICIJU - KANDIDATURA STAROG DIJELA SARAJEVA NA LISTU UNESCO-a, KOJA SE NALAZI NA LINKU ISPOD:

http://www.ipetitions.com/petition/Sarajevo_UNESCO/

staro
  (#283 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija
valterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat članvalterbraniSA će uskoro postati poznat član

Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 17:46

Citat:
bleiburg kaže: Pogledaj poruku
Za tvoju informaciju u Foči su promjenjena imena svih ulica koja su vrijeđala pripadnike Bošnjačkog naroda(Hrvata nije bilo ni prije rata).Skupština opštine je donijela takvu odluku prije par godina uz saglasnost svih prisutnih Bošnjaka poslanika.P.S Mi smo svoje smeće počistili.Zločinci u zatvoru ili pod zemljom,imena i nazivi ulica u skaladu sa dogovorom...šta je sa vama?nešto vam to neide u praksi za razliku od "deklarativnog" zalaganja?Čekamo....
Pročitaj šta sam napisao. Za tvoj grad je bio prijedlog inicijative da se jedna ulica posveti Srđanu..Ulice Draže Mihailovića i Ravnogorska postoje u 90 % gradova u RS (dakle nisam rekao uradite to u Foči, uostalom vi ste vratili i vijekovno ime grada) nego u entitetu gdje živiš - to je valjda i tvoje dvorište...

Naravno da je to što se desilo u Foči pozitivno i za svaku pohvalu. Ja sam također veliki pobornik vraćanja svih naziva ulica mnogih poštenih i časnih ljudi, posebno antifašista koji su preko noći zbrisani sa lica zemlje u većini BiH gradova..

staro
  (#284 (permalink))
bleiburg
Početnik

Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 20:00

Citat:
valterbraniSA kaže: Pogledaj poruku
Pročitaj šta sam napisao. Za tvoj grad je bio prijedlog inicijative da se jedna ulica posveti Srđanu..Ulice Draže Mihailovića i Ravnogorska postoje u 90 % gradova u RS (dakle nisam rekao uradite to u Foči, uostalom vi ste vratili i vijekovno ime grada) nego u entitetu gdje živiš - to je valjda i tvoje dvorište...

Naravno da je to što se desilo u Foči pozitivno i za svaku pohvalu. Ja sam također veliki pobornik vraćanja svih naziva ulica mnogih poštenih i časnih ljudi, posebno antifašista koji su preko noći zbrisani sa lica zemlje u većini BiH gradova..
Valjda i ne poričeš da su pripadnici antifašističkog pokreta u BiH preko 80% bili Srbi,tako da imamo potpuniju sliku o fašizmu i antifašizmu.A što se tiče malog Srđana slažem se da je to bio herojski čin samo da je toga još bilo i na drugoj strani bilo bi još bolje

staro
  (#285 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija

Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 21:20

Citat:
bleiburg kaže: Pogledaj poruku
Valjda i ne poričeš da su pripadnici antifašističkog pokreta u BiH preko 80% bili Srbi,tako da imamo potpuniju sliku o fašizmu i antifašizmu.A što se tiče malog Srđana slažem se da je to bio herojski čin samo da je toga još bilo i na drugoj strani bilo bi još bolje

Otići ćemo predaleko, jer bih ti ja mogao pisati o količini zločina koje je koji narod počinio (ako već insistiraš da koristiš postotke i brojiš krvna zrnca) ... A pošto za mene zločinci nemaju vjeru i naciju ne bih više kometarisao. Što se tiče ljudi kao Srđan, sigurno je da ih je bilo ali pošto su u proteklom vremenu "junaci" bile ličnosti sasvim drugih usmjerenja njihova hrabra ljudska djela su ostala neistražena...Pa i o Srđanu se šutilo 15 godina, iako su mnogi znali šta je uradio. Mogao bih napisati još svašta, ali ne želim da se njegovo časno ime politizuje. Ne stvarno, nije ovo licemjerno, ali meni je iskreno stalo da u Sarajevu bude ulica sa njegovim imenom i da se njegove ubice koje se poslije neprimjernih kazni još uvijek slobodno šetaju budu ipak nekada budu primjerno kažnjene...

Inače ova tema nije usmjerena ni protiv koga, niti promoviše nikakve skrivene političke ciljeve, iako su me mnogi za to optuživali. Što se tiče RS ja sam uvijek navodio sve pozitivne primjere pozitivnog odnosa vlasti RS sa povratnicima, a svi ti članci na koje sam naišao u novinama se nalaze i u arhivi Fildžana viška...Za mene su povratnici ljudi koji zaslužuju posebno poštovanje jer ruše zidove zla i mržnje bez obzira da li je riječ o Kozluku, Plehanu ili Drvaru, te koristim svaku priku da ukažem na sve pozitivne primjere, ali i na probleme i siromaštvo sa kojima se susreću...

A politiku će i dalje voditi političari...Mislim da bi daljim repliciranjem ova tema otišla u "helač" (imama već dovoljno iskustva sa tim), a meni to nije u interesu... pa više neću. Svako ima svoje mišljenje o mnogim stvarima i obično ga je teško nekome promijeniti..ovo su samo novinski članci i ideja u koju ja iskreno vjerujem i ovo nema veze sa granicama, ni ničim drugim vezanim za visoku politiku...

Hajd živio!

staro
  (#286 (permalink))
Petar II
Banovan
Petar II će uskoro postati poznat član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 29.04.2008 00:42
Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 22:10

Citat:
valterbraniSA kaže:

Inače ova tema nije usmjerena ni protiv koga, niti promoviše nikakve skrivene političke ciljeve...
Usmjerena je protiv Srba, promoviše unitarizam, promoviše unitarnu BiH.

Čitaocima teme prosipa idealno stanje u BiH, a nikada nije bilo gore.

Priča o zajedništvu, suživotu,...da bi se prikrila diskriminacija, etničko
čišćenje, da bi se prikrilo poništavanje identiteta Srba od strane:
Muslimana, Hrvata, EU, SAD, Turske i Visokog Predstavnika.

Smisao teme je jasan kao dan, odvratiti pažnju od nastavka kontinuiranih
zločina nad Srbima, koji se danas provode političkom silom. ucjenama,
nametanjima izmjena ustava po zahtjevima Muslimana, a izvršiuoci su:
Visoki predstavnik, SAD, EU,...

Smjene političara legalno izabranih na izborima, koji ne odgovaraju
politici diktature koju promovišu Muslimani, a izvršavaju zapadni uljezi
na tuđoj zemlji.

Što se tiče ulice i Srđana, dajte mu ulicu niko Vam ne brani, ali nemojte
da dajete ime prostorima koji su bili u vlasništvu Srbske Pravoslavne Crkve,
pa su tu zemlju oteli komunisti od SPC, da bi ta ista zemlja koja je realno
i danas vlasništvo SPC, dobila status trga koji se gle ironije ili čuda, možda
slučaja, zove trg Alije Izetbegovića.

staro
  (#287 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 05:49
Godine: 38
Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 22:33

Citat:
Petar II kaže: Pogledaj poruku
Usmjerena je protiv Srba, promoviše unitarizam, promoviše unitarnu BiH.

Čitaocima teme prosipa idealno stanje u BiH, a nikada nije bilo gore.

Priča o zajedništvu, suživotu,...da bi se prikrila diskriminacija, etničko
čišćenje, da bi se prikrilo poništavanje identiteta Srba od strane:
Muslimana, Hrvata, EU, SAD, Turske i Visokog Predstavnika.

Smisao teme je jasan kao dan, odvratiti pažnju od nastavka kontinuiranih
zločina nad Srbima, koji se danas provode političkom silom. ucjenama,
nametanjima izmjena ustava po zahtjevima Muslimana, a izvršiuoci su:
Visoki predstavnik, SAD, EU,...

Smjene političara legalno izabranih na izborima, koji ne odgovaraju
politici diktature koju promovišu Muslimani, a izvršavaju zapadni uljezi
na tuđoj zemlji.

Što se tiče ulice i Srđana, dajte mu ulicu niko Vam ne brani, ali nemojte
da dajete ime prostorima koji su bili u vlasništvu Srbske Pravoslavne Crkve,
pa su tu zemlju oteli komunisti od SPC, da bi ta ista zemlja koja je realno
i danas vlasništvo SPC, dobila status trga koji se gle ironije ili čuda, možda
slučaja, zove trg Alije Izetbegovića.
\
...mislim da covek ima ok namere i da zaista veruje u normalan zivot svih naroda...a ti,posto si toliko ostrascen,predlog kao i za ostale kojima se susi kicma...nadji neku ribu...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#288 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: 03.09.2008 21:41
Godine: 32
Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 22:39

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
...mislim da covek ima ok namere i da zaista veruje u normalan zivot svih naroda...a ti,posto si toliko ostrascen,predlog kao i za ostale kojima se susi kicma...nadji neku ribu...
Pridruzzujem se procJenama cenjenog koleze Angusa.

Imamo i imali smo odakle da saznamo i chitamo "razloge" za mrzznju gde god se okrenesh...

Zashto mora da se minira chak i dobra namera?

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#289 (permalink))
bleiburg
Početnik

Odgovor: Fildžan viška - 22.02.2008, 23:02

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Pridruzzujem se procJenama cenjenog koleze Angusa.

Imamo i imali smo odakle da saznamo i chitamo "razloge" za mrzznju gde god se okrenesh...

Zashto mora da se minira chak i dobra namera?
Odeš u Sarajevo i prospeš tu priču,nisam baš siguran kako ćeš proći.Ne znaš ti ništa o "multietnićarima" jer nisi u "suživotu" sa njima.Nije to ono Sarajevo o kojem su ti pričali prije rata,sve je drugačije,seljakluk,mudžahedini,vehabije,sandžakli je,1500 novoizgrađenih džamija ko je ne liče na džamije,uobražene žene sa šamijama na svakom mjestu .To je nekad bio olimpijski grad a sad ga i one malobrojne sarajlije zovu "Sanđak-selo.Sory

staro
  (#290 (permalink))
valterbraniSA
Iskusni forumdžija