VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Radikali - ko su oni ?
staro
  (#221 (permalink))
zvecarka5
Banovan
zvecarka5 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 18.09.2008 23:11
Pol: Muško
Radikali - ko su oni ? - 11.08.2008, 21:54

Citat:
GostBG kaže: Pogledaj poruku
Radikali su uzrok visedecenijskog podresnog vodjenja politike,pre svega nacionalne.I sistematskog zatupljivanja sirokih narodnih masa.E,oni su ta zatupljena masa prostaka ispranih mozgova(sa izuzetkom od par lukavih,pametnih i perfidnih lopova i manipulanata tim istim masama).Ili,
sto Seselj rece:narod je Vulja ! Eh,clanovi i simpatizeri radikala su "VULJA"(RULJA).Nasa drzava dugo dozivljava raznorazna previranja,a kad se
desavaju previranja,prvo govna isplivaju na povrsinu.Zat ih mi imamo toliko...
Sta je ovo?
Kakve su ovo rijeci za SRS i njene simpatizere?

Bolje da cutis...

Citat:
felix kaže: Pogledaj poruku
samo procitaj sta je zvecarka5 rekao o Kosovu,kao senator Dzordz Vojnovic koji je glasao za bombardovanje Srbije,a -hrvat Denis Kucinic bio protiv...Amerika je cudo kako ispira mozak
Sta sam rekao....uvjek stojim iza toga i ne radi se tu o nikakvom ispiranju.
Ako se razlikujemo u misljenju to ne znaci da je netko ispran....vec da se moze diskutovat i polemisat o zadatoj temi.

Ako smo svi istomisljenici - Kako cemo raspravljat ili diskutovat?

Poruku je izmenio BaneK, 13.08.2008 u 21:59. Razlog: uzastopni postovi

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Radikali - ko su oni ?
staro
  (#222 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 11.08.2008, 22:08

Citat:
zvecarka:

Ako smo svi istomisljenici - Kako cemo raspravljat ili diskutovat?
Dikutovati?? Sa TOBOM NIKAKO !!!

Poruku je izmenio BaneK, 13.08.2008 u 22:01.

staro
  (#223 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:42
Pol: Žensko
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 11.08.2008, 22:11

Bogami, diskutovaćete. I to pristojno. I to vezano za temu.
A međusobno cucukanje i macakanje, frktanje i predenje ostavite za privatne poruke.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#224 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Godine: 37
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 12.08.2008, 00:07

...mislim da je osoba iznad radikal...

...četkam garave......dimnjake...

staro
  (#225 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 12.08.2008, 00:22

Citat:
zvecarka5 kaže: Pogledaj poruku
Kazes da ja zivim u Las Vegasu...OK-e...zivim,
a gdje ti zivis?
Ne zivis ni ti u Srbiji i ne mozes tako da ocrnjujes stranku koja ti se ne dopada.
JA nisam radikal...nit sam ikad bio, ali sam rekao zbog cega mi se dopadaju.
Ono sto si napisao nije nista tacno.

Zasto Radikali nisu dobili Gradonacelnika Beograda, a pobjedili su u njemu?
Ne moze tvoje misljenje bit jace od svih gradjana Beograda...
Ne znam sta nije tacno u vezi toga sto sam napisao. Znam jedino da su Vojvodini doneli primitivizam, nekulturu i netoleranciju. Ne sada, vec pocetkom devetdesetih. Zatrovali su negativizmom radna mesta, a o krvolocnosti na ratistima da i ne govorimo.
Ne mogu da postujem partiju ciji prvi (drugi) covek javno pljuje predsednika republike, proglasava izdajnicima sve sto nije po njihovom.

Coveka /radikala/ mogu da postujem, naravno ako je posten, korektan, normalan.
Ali takav covek onda vec nije radikal, zar ne?

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#226 (permalink))
felix
ženski dušmanin
felix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimum

Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: juče 23:13
Godine: 30
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 12.08.2008, 00:38

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Ne znam sta nije tacno u vezi toga sto sam napisao. Znam jedino da su Vojvodini doneli primitivizam, nekulturu i netoleranciju. Ne sada, vec pocetkom devetdesetih. Zatrovali su negativizmom radna mesta, a o krvolocnosti na ratistima da i ne govorimo.
Ne mogu da postujem partiju ciji prvi (drugi) covek javno pljuje predsednika republike, proglasava izdajnicima sve sto nije po njihovom.

eh sad,to isto rade i demokrate....zasto tolika iskljucivost i netrpeljivost....mislim da su navedeno Vojvodini doneli neki drugi posle II svetskog rata...iskljucivi i netrpeljivi ljudi u stvari su psiholoske karakteristike zlocinaca...volite se jer ste ljudi...kakvi radikali,kakve demokrate....dokle vise sa medjusobnom mrznjom...a ovde vidim da se mrznja vise ispoljava kod "demokrata", nego kod radikala...a meni ste svi isti....dok ne pocnete da mrzite

-POBEDNIK JE ONAJ KOJI VERUJE U POBEDU-Vergilije,ENEIDA,

staro
  (#227 (permalink))
zvecarka5
Banovan
zvecarka5 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 18.09.2008 23:11
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 12.08.2008, 04:13

Citat:

Za tebe nisam nista rekao i zasto si se nasao uvredjen?
Vrati se malo nazad i vidjet ces sve.
Za tebe nisu dobri radikali, za mene demokrate, a za nekog treceg socijalisti.
I sta sad?
Kad bi svi bili u istoj stranci kao za vreme Tita...onda bi u Srbiji vladalo jednoumlje....i opet nebi valjalo.

staro
  (#228 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostaleDejan B je uzor za ostale

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 10:46
Godine: 24
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 12.08.2008, 12:19

Citat:
level3 kaže: Pogledaj poruku
Ne znam da li ste provalili koje su najvatrenije pristalice radikala.
U mom okruzenju to su uglavnom nezaposleni(neradnici), ljudi bez obrazovanja,
starci, stvarno nezaposleni, alkosi i klinci-navijaci. Ima tu doduse pripadnika jos po neke socijalne kategorije ali ovo je cini mi se vecina.
Za sve njih bi se nasao po neki izgovor ali klinci od 15 do 22 su za mene potpuna enigma. Da li je moguce njima nema ko da objasni ko su njihovi politicki idoli
i sta donosi jedna takva politika?
Neko je ranije rekao da veći deo biračkog tela Radikala čine gubitnici u procesu tranzicije, i sa time se slažem u potpunosti. Manji deo čine nacionalisti. Verovatno tu treba tražiti razlog za nagli porast biračkog tela Radikala od 2001. godine pa sve do pre par meseci.

Ti klinci su pre deset godina (vreme kada su Socijalisti i Radikali bili na vlasti) imali između 5 i 12 godina, i verujem da ih u to vreme nije mnogo interesovala politika, kao što nije mene kada sam imao 8 godina i nisam razumeo zašto su baba i deda 1992. otišli iz Republike Srpske i došli da žive kod nas. Ne sećaju se ko je bio na vlasti i kako je vladao, ali se sećaju bombardovanja, sećaju se da je jednog dana posle 5. oktobra 2000. neko od njihovih roditelja (ili možda oba) došao kući sa posla i rekao da je dobio otkaz posle X godina radnog staža jer je tehnološki višak, a takvih nije malo. Najviše je onih u zrelim godinama (preko 45), koje retko ko hoće da zaposli, a penzija je daleko. I u tim momentima kada je jedini problem kako obezbediti koru hleba, teško je reći:"Sine (ćero), tata (mama) je dobio/la otkaz, ali neka smo, to je dobro, i vredi, jer smo konačno skinuli one sa vlasti, i da nam ovi ostanu što duže". Verovatnije da su u tim momentima proklinjali dan kada su glasali za promene i usput pominjali Demokrate kao glavne krivce. Tada dete Demokrate vidi kao zlo, kao loše, a ako su oni loši ko je dobar. Protivnici demokrata, a to su u ovom slučaju – Radikali.

Verujem da je većina pristalica Radikala u tom uzrastu baš iz tih razloga izabrala tu političku opciju, ali ne sporim da ima i onih drugih. Onih koji viču – Ubi, zakolji da Hrvat/Šiptar/Musliman/Mađar... ne postoji, ali oni su u daleko manjem broju, ali mnogo angažovaniji, pa se čini da su svi takvi.

Citat:
Ima i medju Radikalima pametnih ljudi.
Ima, kao što ima glupih ljudi među Demokratama.

Hoću da kažem da svaka stranka ima pristalice iz različitih slojeva stanovništva, i da nije pravedno govoriti kako su svi glasači Srpske Radikalne Stranke glupi i neobrazovani neandertalci, dok za Demokratsku Stranku glasaju isključivo ljudi sa visokim koeficijentom inteligencije.

Citat:
Ne zaboravite da je najbolji Srpski politicar svih vremena NIKOLA PASIC, a i on je bio Radikal.
Pitanje je koliko je ideološki ista Radikalna Stranka sa početka XX veka i danas.

Citat:
Ne. Kao što sam rekao na početku, ima poštenih, korektnih i normalnih i među Radikalima, kao što ima i nepoštenih, nekorektnih i nenormalnih među Demokratama. Jedina razlika je u tome ko je na vlasti. Demokratama ne ide u prilog da se o Radikalima misli pozitivno jer su oni glavni konkurenti za vlast, pa se zato priča sve negativno o njima. Isto se i pre 5. oktobra pričalo i o Demokratama, koji su tada takođe bili grupa huligana, fudbalskih navijača i propalih studenata.

staro
  (#229 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Odgovor: Radikali - ko su oni ? - 12.08.2008, 12:40

Citat:
Dejan B kaže: Pogledaj poruku
Neko je ranije rekao da veći deo biračkog tela Radikala čine gubitnici u procesu tranzicije, i sa time se slažem u potpunosti. Manji deo čine nacionalisti. Verovatno tu treba tražiti razlog za nagli porast biračkog tela Radikala od 2001. godine pa sve do pre par meseci.
Радикали су - легитимна политичка опција. Жути и лигашки медији су од њих направили чудовишта, па сад као није нормално да неко буде радикал, чим је неко радикал, морамо да тражимо неке психолошке, друштвене или историјске разлоге... те изгубили у транзицији (ДСови гласачи све добитници транзиције), те незадовољни односом света према Србима (ДСовци задовољни?)...

Нема никакве потребе да тражимо одговор на питање ко су радикали више него да тражимо одговор на питање ко су ДСовци. Мени је феномен Лигаша и ЛДПоваца занимљивији од радикала, ко и како забога може за оно да гласа... не дај Боже мисли као они.

Гласачи радикала једноставно мисле да ова влада није добра. Да не води добро економију, да не брани добро националне интересе, да су лопови, да су београдски педери, да су снобови који мисле да су бољи од народа, да су арогантни и проамерички, да покрадоше све што се може... оно што о владама својих земаља или странкама мисли малтене сваки други Европљанин.
Има и те националне компоненте, али просечан радикал не би ништа ра&