VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji
staro
  (#31 (permalink))
felix
ženski dušmanin
felix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimum

Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: juče 23:13
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 17:34

Citat:
Savannah kaže: Pogledaj poruku
Bez da sada izvrcem historiju kako ti kazes, da ti dam neke cinjenice. Za vrijeme drugog svijetskog rata moj je ujak po majci ubijen od cetnicke ruke u Vlasenici BiH. Izvukli su ga iz kuce, zavezali za drvo, polili kipucom vodom i oderali ga na zivo ko' zeca pred ocima njegove djece i zene. Zato sto je bio Hrvat. Za ovog rata u Hrvatskoj moj je otac poginuo u vastitom domu od cetnicke ruke zato sto je bio Hrvat. Ne ustasa. NIKADA se nisam busala u prsa nacionalizmom mada bih imala dovoljno "cinjenica" da hocu jer vjerujem u LJUDE i ljudsko u njima bez obzira na boravisnu adresu. Za mene je domoljub covijek koji voli svoj dom, mjesto gdje je rodjen i odrastao sa svim onim sarenilom nacija i vjera koje ga cine bas takvim kakvo je, posebno. I ne brinem i ne mrzim i ne propovijedam jer kad nas spuste dva metra pod zemlju onaj gore zna kome ce dusa k njemu. Vjerujem da itko tko je uprljao ruke krvu tamo mjesta nema, pa ma kakvo mu zemaljsko opravdanje njegovi ideali dali.
vec sam napisao da se u proteklim ratovima svaka baraba sa puskom u ruci,srpske nacionalnosti,nazivala cetnikom...i time blatila to ime...pa cetnik je bio i pesnik Milan Rakic 1912.godine...naravno da prezirem sve zlikovce i volim sve ljude...zato branim cinjenice....i moji su preci stradali zato sto su bili Srbi,a ja opet ne mogu,na primer,da optuzim nekog postenog hrvatskog nacionalistu da je kriv za to....zlocincu nije vazna nacija, vec zivotinjska zedj za krvlju,pa koje god on nacije bio...a nacionalizam nije los,naprotiv pozeljan je,jer ko ne voli svoju naciju,ne moze voleti ni tudju....

-POBEDNIK JE ONAJ KOJI VERUJE U POBEDU-Vergilije,ENEIDA,

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 17:35

Citat:
Bez da sada izvrcem historiju kako ti kazes, da ti dam neke cinjenice. Za vrijeme drugog svijetskog rata moj je ujak po majci ubijen od cetnicke ruke u Vlasenici BiH. Izvukli su ga iz kuce, zavezali za drvo, polili kipucom vodom i oderali ga na zivo ko' zeca pred ocima njegove djece i zene. Zato sto je bio Hrvat. Za ovog rata u Hrvatskoj moj je otac poginuo u vastitom domu od cetnicke ruke zato sto je bio Hrvat. Ne ustasa. NIKADA se nisam busala u prsa nacionalizmom mada bih imala dovoljno "cinjenica" da hocu jer vjerujem u LJUDE i ljudsko u njima bez obzira na boravisnu adresu. Za mene je domoljub covijek koji voli svoj dom, mjesto gdje je rodjen i odrastao sa svim onim sarenilom nacija i vjera koje ga cine bas takvim kakvo je, posebno. I ne brinem i ne mrzim i ne propovijedam jer kad nas spuste dva metra pod zemlju onaj gore zna kome ce dusa k njemu. Vjerujem da itko tko je uprljao ruke krvu tamo mjesta nema, pa ma kakvo mu zemaljsko opravdanje njegovi ideali dali.
Занимљиво. А сад нам реци нешто о томе шта су усташе радиле у источној Босни 1941-45 и по Хрватској од 91. Хрват у Власеници...

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#33 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 17:36

Citat:
Pa vi niste normalni! Oprostite mi sto cu se na ovom topicu izjasniti kao Hrvatica jer ocito je nacionalizam i to onaj najgore sorte takvima vrlo vazna stvar. Dozvolite mi isto tako usporedbu, velicanje Draze bilo bi isto kao da ja sad pocnem hvalit Pavelica! Obojica su ratni zlocinci, obojica krvnici koji nisu prezali postediti nevine zivote za neke svoje bolesne ideale! Domoljubi moj k****!
Jesmo,VRLO smo normalni.Nego nije normalno tvoje uporedjivanje Pavelica koji je "ispek'o zanat" u Vatikanu kako unistiti pravoslavne Srbe.Dobio je odlican recept iz Vatikana(o tome sva svetska javnost zna): Jednu trecinu Srba proterati,dugu trecinu pobiti,i trecu pokatoliciti. I takvog genocidnog lika porediti sa Drazom je van pameti.

staro
  (#34 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.11.2008 17:13
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 17:41

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Занимљиво. А сад нам реци нешто о томе шта су усташе радиле у источној Босни 1941-45 и по Хрватској од 91. Хрват у Власеници...

Necu Yosso zato jer ni meni koja sam to vrijeme provela u Hrvatskoj udomljujuci izbjeglice i pokapajuci svoje vrsnjake i tebi koji si dozivio sigurno slicno, ali sa druge strane to nebi promijenilo proslost. Ali je itekako na nama da promjenimo buducnost na bolje.

Tajne su tu zato da ih neko nasluti...Postoji reč koja vredi tek kad se odćuti...

staro
  (#35 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 17:49

Citat:
Necu Yosso zato jer ni meni koja sam to vrijeme provela u Hrvatskoj udomljujuci izbjeglice i pokapajuci svoje vrsnjake i tebi koji si dozivio sigurno slicno, ali sa druge strane to nebi promijenilo proslost. Ali je itekako na nama da promjenimo buducnost na bolje.
Око историје се нећемо сложити, ако овога сигурно

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#36 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 17:52

Citat:
Zao mi je zbog tvog oca,kao i sve druge nevine civilne zrtve,sa bilo koje strane.
Znas u cemu ti najvise gresis?Onda kada kazes da "to" ne bi promenilo proslost.
Da su u proslosti svi razmisljali kao ti,ta proslost bi bila mnogo lepsa,a samim tim i
buducnost tj. sadasnjost.

staro
  (#37 (permalink))
laPapun
Početnik
laPapun će uskoro postati poznat članlaPapun će uskoro postati poznat član

Član od: 18.07.2006.
Poslednji login: juče 19:46
Godine: 38
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 18:23

joj ala bi dao komentara
ali samo bi produzilo
jebes ti ovu politiku

I tako u beskrajno!

staro
  (#38 (permalink))
Gašpar
Početnik
Gašpar će uskoro postati poznat član

Član od: 14.08.2008.
Poslednji login: 12.10.2008 18:17
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 22:22

Vidim da ovde neko pokušava da izjednači ustašu Antu Pavelića sa Dražom Mihajlovićem što je najveća podmetačina i licemerje koje sam ikad mogao pročitati. Možda se time pokušava ublažiti genocid Pavelićev i njegove kvazi države? Možda se želi umanjiti Jasenovac? Možda se želi opravdati zločin i pokušaj istrebljenja drugog naroda?
Pa, ljudi, Hrvati su u dva svetska rata bili na strani okupatora i onih koji su poraženi, a završili su na pobedničkoj strani! Draža tu sudbinu nije doživeo.
I onda, ponovni pokušaj genocida devedesetih. A neoustaštvo na koncertima Marka Perkovića Tompsona gde klinci histerišu sa ispruženom desnom rukom?
I onda se neko usuđuje porediti ustašku genocidnu nit koja je počela ko zna kad, pa preko Pavelića, Tuđmana i ovih danas, sa sudbinom Draže Mihajlovića.

Volim je, jer svi smo široki i obični kao ova ravnica...

staro
  (#39 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.11.2008 17:13
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 13.09.2008, 23:08

Citat:
Gašpar kaže: Pogledaj poruku
Vidim da ovde neko pokušava da izjednači ustašu Antu Pavelića sa Dražom Mihajlovićem što je najveća podmetačina i licemerje koje sam ikad mogao pročitati. Možda se time pokušava ublažiti genocid Pavelićev i njegove kvazi države? Možda se želi umanjiti Jasenovac? Možda se želi opravdati zločin i pokušaj istrebljenja drugog naroda?
Pa, ljudi, Hrvati su u dva svetska rata bili na strani okupatora i onih koji su poraženi, a završili su na pobedničkoj strani! Draža tu sudbinu nije doživeo.
I onda, ponovni pokušaj genocida devedesetih. A neoustaštvo na koncertima Marka Perkovića Tompsona gde klinci histerišu sa ispruženom desnom rukom?
I onda se neko usuđuje porediti ustašku genocidnu nit koja je počela ko zna kad, pa preko Pavelića, Tuđmana i ovih danas, sa sudbinom Draže Mihajlovića.

Tvoj je post toliko prepun mrznje da mi te je zaista zao i znam da gubim vrijeme uopce odgovarajuci na njega, no iako nece naci put do tvog mozga, ali mozda nadje put do tvoje duse. Govoris kao da si licno drzao svijecu svima njima i tocno znas tko je koga ubio i gdje. Ja nigdje nisam rekla da Hrvati nikada nisu bili odgovorni ni za jedan zlocin, ali ti se bas pravis kao da Srbi nikad nisu culi za Srebrenicu ili Vukovar. Ne spominji molim te Thompsona bez da spomenes Boru ili Tudjmana bez da se sjetis Milosevica. Ne siri mrznju bez veze jer hvala Bogu tvom ili mom odmakli smo se od pecine i doba kamenog.

Tajne su tu zato da ih neko nasluti...Postoji reč koja vredi tek kad se odćuti...

staro
  (#40 (permalink))
Gašpar
Početnik
Gašpar će uskoro postati poznat član

Član od: 14.08.2008.
Poslednji login: 12.10.2008 18:17
Odgovor: Djeneral Draza je najbolji - 14.09.2008, 20:38

Meni je potpuno jasan tvoj poriv da odbraniš svoje i dajem ti potpuni legitimitet za to. Ali teško da će iko iole realan moći da odbarni neodbranjivo.
Nikad nisam imao mržnje u sebi ni prema kome, pa čak ni prema onima koji su sekli vratove mojoj familiji, a pogotovo nemam ni prema kome danas. Iskonstruisati tako nešto što si navela je davno poznat scenario onih koji sve nepodobno zavijaju u oblandu naglo rođene im demokraije negde u kori malog mozga, prosvetljeni novim okruženjem.
Dakle, nemoj mi spočitavati da ja mrzim. Ja samo otvoreno pričam i iznosim činjenice koje ti paraju uši. Demantuj činjenično bilo šta od gore navedenog, pa ću reći da si u pravu. Ja to mogu. A možeš li ti?

Volim je, jer svi smo široki i obični kao ova ravnica...