VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Radikali na Forumu po zadatku?
staro
  (#81 (permalink))
3oka
Početnik
3oka će uskoro postati poznat član3oka će uskoro postati poznat član

Član od: 23.05.2006.
Poslednji login: 10.10.2008 00:26
Pol: Muško
Godine: 47
Odgovor: Radikali na Forumu po zadatku? - 06.09.2008, 23:34

Citat:
valter kaže: Pogledaj poruku
A gde je: hvala mu za sve sto je ucinio za nasu stranku u teskim vremenima.
Ajmo insajderi ko je novi zamenik i hoce li otadzbinska biti jednoglasna?
Englezi bi lepo izbacili kvote pa da pracenje bude zanimljivije.
i na sve to
pa tu je, ti si sve rekao, ako te pali to:
ajmo, ajte ... idi na neku utakmicu
ili u rat, ako ga nema, ti ga napravi
Ko će zameniti Tomu, njihova stvar,
sačekaj, vreme je najbolji sudija.

Ja sam pepeo, gde je nekad bila vatra.
/Bajron/

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Radikali na Forumu po zadatku?
staro
  (#82 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 14:46
Pol: Muško
Odgovor: Radikali na Forumu po zadatku? - 22.09.2008, 20:01

Citat:
nenad.bds kaže: Pogledaj poruku
...

Mementov odgovor je, po mom mišljenju, primer neverovatno površnog i uskog čitanja onoga na šta odgovara.

Iako nigde nisam spomenuo Radikale u delu teksta koji je Memento citirao, nego generalizujem nešto drugo, tj. da ... ali ako se to učestalo javlja, to ipak govori da to može biti i sistem vrednosti... , iako to isto mislim za sve grupacije (formalne i neformalne) - od onih koje zastupaju separatizam, Madjarsku sa xy županija, nacionalnu ili versku netoleranciju, itd. itd. - ne želim da se time neviteški izmaknem iz odgovora. Jeste, mislim da pravi Radikali čine grešku što se od mnogih istupa i stavova 'u ime Radikala' ne ogradjuju. Uostalom, kao i pripadnici raznih drugih opcija oko stavova koji se u njihovo ime iznose.

Tu grešku i Ti sada ponavljaš (bez obzira kojoj stranci pripadaš ili koju voliš ili ne). Osporavaš maltene sve što sam napisao, a ni jednom rečcom me ne podržavaš protiv onih koji se koriste na ovom Forumu uvredama, prostaklucima i pretnjama. Ja to mogu da shvatim jedino kao to da, ako ih baš izričito ne podržavaš, onda ih tolerišeš u takvom ponašanju, što je skoro isto.

A što se tiče rađanja jedne 'teorije' zavere kao odgovor na drugu - u pravu si.

...

E, pa sad: jesu li npr. Radikali ono što drugi misle o njima ili nisu?!

Ja naprimer, o nekim njihovim stavovima i osobinama (kao stranke) mislim lepo, a o nekim ne. Koj deo mog mišljenja ćeš uvažiti? Naravno, pravi.
Meni je žao što ovaj post nisam video ranije (bio sam na putu kada je pisan) pa sada koristim priliku da repliciram nenad.bds-u.

Iako Nenadov komentar smatram neprimerenim, a prvenstveno neargumentovanim, pokušaću da dam korektan odgovor.

Podsetio bih postavljača teme da je njen naziv: „Radikali na forumu po zadatku?“ koji implicira u potpunosti njen sadržaj i kontekst. Znači, postoji dilema da li ima na ovom forumu radikala koji su tu po zadatku da „spamuju“ i „zagađuju“ forum. Sam izvor dileme je mišljenje postavljača teme:

„Ne mogu da se otmem utisku da u tom 'poslu' ima i organizovanosti, ali i s druge strane mislim da takav nastup onih koji se deklarišu kao Radikali samo može da šteti stranci, i u to treba s pravom da sumnjam. Ne verujem da bi današnje rukovodstvo Radikalne stranke odobrilo takvo ponašenje svojih članova ili simpatizera.“

Iz citata se vidi da je izvor dileme utisak „da u tom poslu ima organizovanosti“. Da li može lični utisak biti dovoljan za opravdanost ovakve dileme? Može, ali ne mora. Mislim da je premalo objektivnih elemenata uzeto u sagledavanju ovog problema da bi se izveo kakav takav validan zaključak. Naime, opšte je poznato ko sačinjava biračko telo radikala. Da li stvarno neko može da veruje da među tim biračkim telom ima toliko pojedinaca koji suvereno barataju računarskom tehnologijom i mogu biti organizovani i koordinisani od nekog (pitam se samo od koga, ako postoji sumnja i neverica (sic!) da je rukovodstvo radikala umešano u to) pa se učlanjuju na brojne sajtove i forume na netu kako bi propagirali radikalsku misiju.

Ovo je po mom mišljenju srž problema i temeljna greška postavljača teme, koja utiče na netačnost svih zaključaka izvedenih iz takvog polaznog stava. Ovo je nemoguć događaj, a uvijajući ga u neki utisak je u najmanju ruku naivno. Ja mogu da imam utisak da zemaljska kugla i nije loptastog oblika već telo u obliku veš mašine, ali da li je taj moj utisak dobar? Narvno da nije. Ja imam na takav utisak pravo, ali teško da se neko može složiti sa mnom.

Sve ostalo je priča i magla. Pokušaj da mi se imputira neprincipijelnost sa mojom i Itebejčevom prepiskom je takođe nespretan. Naime, tačno je da najčešće mi nismo ono što sami mislimo za sebe, već ono što drugi misle o nama. I tačno je da su radikali ono što drugi misle o njima, kao i uostalom i o ostalim partijama. Ali, pri tome nisam ni ja ni Nenad javno mnjenje i naša pojedinačna mišljenja su statistički nebitna, već pravi pokazatelj za to su rezultati poslednjih izbora...

Ostale tvrdnje i pridevi o meni više govore o nečem ili nekome drugom nego o voj temi...

Rebel

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika > Radikali na Forumu po zadatku?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Zasto uopste pisete na forumu? love hunter Druženje forumaša 115 danas 11:13
Tomislav Nikolic love hunter Politika 214 22.11.2008 17:24
Radikali - ko su oni ? 3oka Politika 382 12.10.2008 18:40
Virtualne veze zasnovane na platonskoj ljubavi Lady S Ljubav 62 15.09.2008 01:26